Demisie in Formula 1. Seful echipei de curse F1 McLaren a demisionat. Ron Dennis a fost implicat in cursele din cadrul Formulei Unu de peste 40 de ani. Decizia survine intr-un moment cand conducerea firmei McLaren urmeaza sa compara in fata forului tutelar al curselor automobilistice, FIA, pentru a da explicatii in legatura cu incidentele semnalate la cursa pentru Marele Premiu al Australiei, desfasurat luna trecuta, cand firma a fost acuzata de inselaciune deliberata. Ron Dennis a tinut insa sa sublinieze ca plecarea sa nu are nicio legatura cu aceste incidente, noteaza BBC.

Ambitios proiect feroviar in Statele Unite. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a oferit detalii despre noile proiecte feroviare destinate trenurilor de mare viteza, subliniind ca ''nu isi poate permite" sa evite o astfel de investitie, care ar mai descongestiona soselele si ar avea si un efect ecologic, intrucat s-ar economisi o mare cantitate de energie. Sase dintre rutele viitoarelor trenuri de mare viteza au fost deja aprobate, printre acestea numarandu-se cele din California, din nord-vestul tarii si din Florida. Statele respective ar putea primi o parte din cele opt miliarde de dolari destinate modernizarii cailor ferate. Presedintele Obama a afirmat ca planul va trebui pus urgent in aplicare, scrie Reuters.

Semne de ameliorare pe piata bancara din SUA. O alta banca din Statele Unite, dintre cele mai importante, a raportat profituri care au depasit estimarile initiale. Banca in cauza, JP Morgan Chase, a anuntat ca, in primul trimestru al acestui an, a realizat profituri de 2,1 miliarde de dolari. Vestea este o dovada ca, pentru bancile americane cel putin, situatia incepe sa se amelioreze. De fapt, profiturile bancii au scazut cu 10%, dar procentul este mai bun decat se estimase anterior. In plus, directorul executiv al bancii JP Morgan Chase a declarat ca insitutia va putea achita imprumutul de urgenta, oferit de guvernul Statelor Unite, informeaza BBC.

Un observator al NASA a fotografiat “mana lui Dumnezeu”. O fascinanta imagine in raze X a unei “maini cosmice” a fost inregistrata de observatorul Chandra. Chandra, care se roteste deasupra Pamantului la inaltimea de peste 500 km, a reusit sa fotografieze o stea neutronica rotitoare – un pulsar – care elibereaza energie in timpul rotatiei sale. Desi pulsarul are numai 20 km in diametru, nebuloasa careia ii da nastere se intinde in spatiu pe o distanta de 150 ani-lumina. Cu putina imaginatie, imaginea poate fi asemanata cu cea a unei maini, iar astronomii au denumit-o “mana lui Dumnezeu”, inspirati de “ochiul lui Dumnezeu”, o alta frumoasa imagine cosmica, noteaza Descopera.

Nokia, in pierdere. Liderul mondial al pietei de telefoane mobile, compania finlandeza Nokia, a anuntat o scadere cu 90% a profiturilor sale pentru primul trimestru al acestui an. Nokia anuntase deja ca va desfiinta 1.700 de locuri de munca din filialele sale aflate in diverse tari ale lumii. Directorul companiei Nokia a dat de inteles ca, in acest an, piata de telefonie mobila se va reduce cu aproximativ 20 de procente, scrie BBC.

Victime in sudul Mexicului. Cel putin 13 persoane au fost ucise in timpul schimburilor de focuri care au avut loc intre soldati si presupusi traficanti de droguri, in sudul Mexicului. Soldatii se aflau intr-o misiune de patrulare pe un drum de munte din statul Guerrero cand au fost atacati de o banda de prezumtivi traficanti puternic inarmati, noteaza BBC.