Culmea comunismului in Moldova: Taxa pe bataie! Familiile celor arestati sunt obligate sa plateasca „intretinerea” detinutilor. O zi dupa gratii costa 5,90 lei moldovenesti. Comisariatul general de politie din Chisinau, unde se afla inchisi multi tineri retinuti de fortele de ordine in urma protestelor anticomuniste, le solicita familiilor sa plateasca o „taxa de intretinere” pentru detinuti! O zi dupa gratii costa 5,90 lei moldovenesti (1,5 lei). „Militienii” sustin ca banii reprezinta contravaloarea meselor din meniul zilnic al regimului de detentie, noteaza EvZ.

In perioada sarbatorilor de Pasti, 20 de trenuri suplimentare. Ministerul Transporturilor a anuntat suplimentarea cu 20 de trenuri, ce vor fi introduse in perioada Sarbatorilor de Pasti si a vacantei scolare pe rutele cele mai solicitate. Integral in Gardianul.

Mielul expirat si branza stricata, pazite cu pumnii si bata. ANPC vrea sa incheie un parteneriat cu Politia pentru ca inspectorii sa fie insotiti in actiunile de control de cate un politist. Patroana agresiva a depus plangere penala impotriva cameramanilor. Un control obisnuit al inspectorilor de la Protectia Consumatorului a degenerat, ieri, in violenta verbala si fizica asupra acestora si a ziaristilor care ii insoteau la actiune. Stiindu-se cu marfa expirata si fara acte de provenienta, patroana unei macelarii din Piata Obor a inceput sa tipe isteric impingandu-i afara pe inspectori si jurnalisti, lovindu-i cu pumnii, in timp ce una dintre angajate o ajuta cu bata in mana. In ajutorul femeilor au venit alti angajati ai magazinului si agentii de paza ai Pietei Obor, care in loc sa aplaneze conflictul s-au purtat si mai violent cu inspectorii, informeaza Gandul.

Instanta motiveaza arestarea lui Penescu si a lui Gheorghe Constantin. Instanta de judecata a motivat decizia arestarii lui Cornel Penescu. Patronul echipei de fotbal FC Arges a fost retinut pentru 29 de zile, fiind acuzat ca ar fi mituit o serie de arbitri la unele partide din Liga 1. Magistratii care au decis arestarea finantatorului Cornel Penescu si a fostului presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheroghe Constantin, motiveaza ca cei doi ar si inselat „asteptarile unor importante mase de cetateni", noteaza Adevarul.

Ministrul Andronescu ii indeamna pe studenti sa urmeze cursuri in mai multe universitati. Studentii vor fi incurajati, incepand cu acest semestru, sa studieze pe perioade de cateva luni si in alta universitate decat cea pe care o urmeaza. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca va emite un ordin prin care va recomanda tuturor institutiilor de invatamant superior de stat sa incurajeze mobilitatea interna, astfel incat tinerii sa poata beneficia de laboratoarele si expertiza profesorilor ce predau in alte centre decat cel care va emite respectivilor studenti diploma de licenta, noteaza Gandul.

Sarbatoare pazita de 25.000 de politisti. Cine asigura ordinea publica, cum va protejati bunurile, ce program are transportul in comun, ce farmacii si spitale sunt deschise si unde sunati daca vi se sparge o teava. Mai-marii Internelor au hotarat ca, in acest weekend, sa fie mobilizati la serviciu aproape 8.600 de jandarmi si peste 25.000 de politisti, care vor avea ca sarcina sa asigure ordinea pe strazi, in principal in zona lacaselor de cult, si sa fluidizeze traficul, mai ales pe DN 1 (Bucuresti – Brasov), DN 2 (ce leaga Capitala de nordul Moldovei) si pe Autostrada Soarelui, scrie EvZ.

Fitch: Romania ar putea adopta moneda euro in 2015. Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings estimeaza ca Romania si Bulgaria ar putea adera la zona euro in 2015. Agentia apreciaza ca adoptarea monedei euro in statele din Europa de Est ar avea efecte net pozitive asupra statelor din regiune, contribuind la reducerea riscului aparitiei unor crize monetare. Pozitia agentiei este ca intrarea in zona euro poate duce la revizuirea in crestere, cu una sau doua trepte, ale ratingurilor acordate de Fitch, informeaza Adevarul.

Meciul Parchet – Becali 4 la 0. Patronul Stelei ramane in arest preventiv. Finantatorul Stelei, Gigi Becali, ramane in arest, impreuna cu Catalin Zmarandescu, Dumitru Beciu, Nicolae Dumitrascu si Stefan Dediu, dupa ce magistratii Judecatoriei sectorului 1 au respins, ieri, cererile de eliberare formulate de omul de afaceri si de bodyguarzii sai. Decizia nu este una definitiva, ea fiind deja atacata cu recurs, iar dosarul va ajunge in cursul zilei de azi pe rolul Tribunalului Bucuresti, potrivit unor surse judiciare, scrie Gardianul.

Un hotel de 12 etaje infipt in inima Herastraului. O fundatie pregatita pentru un imobil de cel putin 10 etaje a aparut, de o jumatate de an, in zona de nord a parcului Herastrau. Informatiile duc catre firma Domino 94 Impex SRL, controlata de Bartolomeu Finis, fost client al guvernarii Nastase. Primarii Oprescu si Chiliman se declara revoltati, dar iau masuri anemice, scrie Cotidianul.

Legume turcesti cu acte romanesti. Multi dintre comerciantii din piete vand legume si fructe de import, dar pretind ca acestea au fost cultivate in regiunile agricole traditionale ale Romaniei. Fenomenul s-a raspandit in ultimii ani in toate marile orase, chiar daca este ilegal, dupa cum au remarcat inclusiv asociatiile profesionale ale producatorilor. Paradoxal este faptul ca multi dintre cei care vand mere, rosii sau salata provenite din tarile din jur sunt fosti gradinari care pana nu demult veneau la piata cu propriile produse, noteaza Romania Libera.