Japonia isi plateste muncitorii straini sa se intoarca acasa. Guvernul japonez s-a oferit sa le plateasca mii de dolari muncitorilor straini, cei mai multi provenind din America Latina, pentru a se intoarce acasa. Cei care accepta oferta isi iau, in acelasi timp, angajamentul de a nu mai cauta niciodata un loc de munca in Japonia. Aceasta oferta de repatriere face parte din planul Japoniei de a incuraja numarul mare de muncitori latino-americani sa paraseasca tara afectata de recesiune. Pana acum, cel putin 100 de familii latino-americane au acceptat banii de la guvern, cu conditia sa nu se mai intoarca sa lucreze in Japonia. Criticii considera acest plan ca fiind neprevazator si inuman si sustin ca este o amenintare la adresa prgresului oricum limitat pe care l-a facut Japonia pentru deschiderea catre forta de munca straina, scrie The New York Times.

Europa ar putea investiga abuzurile din inchisorile americane, din timpul administratiei Bush. Oficiali ONU si avocati pentru drepturile omului au declarat ca este foarte probabil ca procurorii europeni sa-i ancheteze pe oficialii CIA si pe cei din administratia Bush pentru violarea unei legi internationale care interzice tortura, in conditiile in care acestia nu sunt trasi la raspundere in SUA. Mai multi oficiali europeni au spus ca desecretizarea, de saptamana trecuta, a unor docmente din Departamentul de Justitie al SUA care autorizau tacticile inumane, vor face mai usoara interventia procurorilor europeni in cazul in care nu sunt luate masuri in SUA, scrie Washington Post.

Iranul anunta oficial ca este deschis la discutii pe tema programului sau nuclear. Iranul a anuntat oficial, miercuri, ca este dispus sa aiba discutii in legatura cu programul sau nuclear. In plus, acesta a declarat ca este pregatit sa ofere o propunere pentru a rezolva disputa in privinta activitatii de imbogatire a uraniului. Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a anuntat, saptamana trecuta, ca este dispus sa ia parte la negocieri. Anuntul de miercuri reprezinta un raspuns oficial la invitatia initiata pe 8 aprilie de sase mari puteri, printre care si SUA, de a purta tratative pentru a gasi o solutie diplomatica la problema nucleara. De asemenea, in anuntul oficial se mentioneaza ca Iranul isi va continua activitatile nucleare in "stransa colaborare" cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si in conformitate cu tratatul international care urmareste incetarea raspandirii armelor de distrugere in masa, scrie The New York Times.

3 soldati rusi, morti intr-o ambuscada in Cecenia. Barbati inarmati au ucis 3 soldati rusi in Cecenia, la doar o saptamana dupa ce guvernul de la Kremlin a anuntat incetarea operatiunilor militare din regiune. Potrivit Ministerului de Interne rus, soldatii se aflau intr-o masina ce remorca o cisterna cu apa in momentul in care au fost impuscati, iar atacatorii au deschis focul dintr-o cladire parasita din apropiere. Incidentul a avut loc in satul Bamut, aproape de granita cu Ingusetia. Luna trecuta, presedintele Medvedev a declarat ca Cecenia este destul de stabila incat sa se ridice restrictiile militare. Insa, in pofida anunturilor de la Kremlin, cateva mii de soldati rusi au ramas in regiune pentru a lupta impotriva militantilor separatisti musulmani care se ascundeau in munti, scrie BBC.

Alegerile din Africa de Sud, cea mai mare provocare pentru Congresul National African. Alegerile de miercuri din Africa de Sud reprezinta cea mai mare provocare pentru Congresul National African (ANC) de la inlaturarea apartheidului pana acum, intrucat ar putea duce la slabirea autoritatii covarsitoare pe care a avut-o pana acum in parlament. Desi este foarte probabil ca ANC sa castige alegerile pentru a patra oara consecutiv si Jacob Zuma sa ajunga presedinte, opozitia incepe sa castige din ce in ce mai mult teren din cauza coruptiei, a saraciei si a cresterii ratei criminalitatii. In acest context, se poate ca ANC sa nu obtina majoritatea in parlament, ceea ce inseamna ca nu va putea schimba constitutia cu scopul de a-si consolida puterea, scrie Reuters.

Stramosul lui T-rex descoperit in China. O echipa mixta de paleontologi chinezi si americani a descoperit in preajma orasului Jiayguan, resturile fosile ale dinozaurului care are cele mai multe sanse de a fi creditat drept stramosul redutabilului dinozaur carnivor Tyrannosaurus rex. Fosilele dinozaurului carnivor Xiongguanlong baimonensis dateaza din Cretacicul mijlociu si ar putea constitui veriga lipsa care il leaga pe giganticul carnivor disparut de alti dinozauri mult mai mici. Fosilele lui Xiongguanlong prezinta primele semne si caracteristici care au aparut intr-o forma mult mai pronuntata la T-rex, scrie Descopera.