O noua inregistrare video de amenintare la adresa Europei a fost postata pe internet. Un combatant islamist care se prezinta sub numele de Abu Hamsa a amenintat in limba germana aliatii europeni ai Statelor Unite cu distrugerea, intr-o inregistrare video postata pe internet, a anuntat vineri politia criminalistica germana, relateaza AFP. "Continutul (inregistrarii video) nu schimba cu nimic situatia nivelului de amenintare din prezent", a declarat purtatorul de cuvant al politiei criminalistice, Michael Albertz, confirmand existenta acestei inregistrari, dezvaluita de postul public german de televiziune ARD. Integral in Gandul.

Baronii locali au putere totala. Liderii locali ai PDL si PSD si-au vazut visul cu ochii: au inceput sa-si plaseze oamenii in structurile judetene ale guvernului. Coalitia PDL-PSD a preluat puterea si in structurile locale ale executivului. De ieri, cele doua partide au inceput sa isi instaleze oamenii in functiile de conducere ale institutiilor decentralizate ale guvernului. In total, este vorba de aproape 5.000 de functii de directori si directori adjuncti in multe institutii, printre care directiile de finante publice, directiile agricole, Garda de Mediu si Garda Financiara, noteaza EvZ.

Florin Prunea l-a sfatuit pe Penescu sa cada la intelegere cu Sorin Corpodean. “Gardianul” a intrat in posesia unor stenograme ale convorbirilor telefonice aflate la dosarul “spagilor din fotbal”, instrumentat de Serviciul Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie. Continutul acestor inregistrari arata cum patronul FC Arges a fost sfatuit de catre Florin Prunea, directorul Directiei de Relatii internationale al Federatiei Romane de Fotbal, sa apeleze la serviciile arbitrului Sorin Corpodean, relateaza Gardianul.

Disperare la angajare. Zeci de mii de romani din toata tara au venit la Bursa Nationala a Locurilor de Munca in speranta ca vor gasi ceva de lucru. Daca in aprilie 2008 numarul joburilor vacante depasea 40.000, anul acesta, oferta a scazut la 26.000. Cifra oficiala a somerilor este de 513.621. Valul disponibilizarilor din ultimele luni a creat panica printre romani. Disperati, somerii au venit in numar mare la Bursa Nationala de Locuri de Munca organizata ieri, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) in 102 agentii judetene si locale, scrie Adevarul.

Liber la stat pe iarba. Autoritatile au promis ieri ca vor face tot posibilul ca sa-i impace si pe bucurestenii care vor sa se relaxeze pe peluze, si pe cei care vor sa se plimbe cu bicicleta sau cu rolele. Timisorenii risca sa plateasca amenzi de pana la 1.000 de lei daca indraznesc sa calce iarba sau sa faca jogging pe aleile din Parcul Botanic. Bucurestenii, in schimb, pot rasufla usurati. Nu numai ca au voie sa alerge prin parcuri, dar, din aceasta vara, se vor putea odihni in iarba fara sa stea cu teama ca vor fi reperati de politistii comunitari, noteaza EvZ.

Marinari romani, amenintati cu moartea. Piratii somalezi, care la 11 aprilie au capturat nava Buccaneer, la bordul careia se afla si cinci marinari romani, au dat un ultimatum de 72 de ore, incepand de vineri, pentru inceperea unor negocieri concrete. In caz contrar, ei vor incepe sa ucida ostaticii, relateaza cotidianul „La Stampa”. Armatorul vasului Buccaneer, Silvio Bartolotti nu crede insa ca somalezii ar fi lansat un ultimatum. „Noi am fi fost primii care am fi aflat despre acesta“, sustine el. Integral in Adevarul.

Imagini de la reconstituirea furtului autoturismului Mercedes al lui Gigi Becali. Procurorii au decis sa intreprinda demersuri in dosarul privind furtul autoturismului Mercedes apartinand lui Gigi Becali, la mai bine de trei luni de la savarsirea acestuia. Fara prea mult tam-tam, politistii care efectueaza cercetari in acest dosar au condus, joi, garzile de corp ale omului de afaceri, Catalin Zmaranescu si Stefan Dediu, in zona Circului de Stat, in vederea realizarii unei reconstituiri. Surse apropiate anchetei au precizat, in exclusivitate pentru “Gardianul” ca, in prealabil, Zmarandescu si Dediu au studiat arhivele foto ale Politiei, pentru recunoasterea celor trei persoane suspectate de furtul masinii, informeaza Gardianul.

Basescu i-a decorat pe Diaconescu si Aurescu pentru succesul Romaniei in procesul cu Ucraina. Presedintele Traian Basescu a decorat, ieri, mai multe persoane pentru victoria Romaniei in procesul de la Haga. Lista a fost deschisa de seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care au primit de la seful statului Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, „in semn de inalta apreciere a contributiei deosebite avute la succesul obtinut de tara noastra in procesul de la Haga pentru delimitarea spatiului maritim cu Ucraina", conform unui decret publicat, ieri, in Monitorul Oficial, noteaza Gandul.

Medici cu cabinete in pesteri si prapastii. Medicina montana e un concept nou in Romania. Primii 16 medici au inceput cursurile anul trecut la scoala de profil deschisa in judetul Bihor. Doctorii sunt antrenati pentru a ajunge in zone greu accesibile cum ar fi pesterile. Ei trebuie sa le acorde ranitilor pe loc ajutor de specialitate. Un centru national de medicina montana va fi inaugurat in acest an in judetul Bihor, cu ajutorul unui proiect european in valoare de 300.000 de euro, informeaza Romania Libera.

Gara de Nord a ramas fara curent timp de o ora, din cauza unui incendiu. Alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta, vineri seara, timp de o ora, in Gara de Nord, din cauza unui incendiu la doua vagoane dezafectate, iar sase trenuri au intarzieri de pana la o ora, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul CFR. Circulatia trenurilor de calatori (plecari - sosiri) din Gara de Nord a fost intrerupta, vineri seara, din cauza unui incendiu care s-a produs, in jurul orei 20:00, la doua vagoane dezafectate garate pe o linie nefunctionala din statia Bucuresti-Grivita, scrie Cotidianul.