O aeronava Boeing 747 si doua avioane de vanatoare F-16 au efectuat mai multe manevre deasupra centrului New-Yorkului, la o altitudine mult mai joasa decat cea obisnuta de survol, provocand panica si evacuarea mai multor birouri. A fost vorba despre o manevra autorizata a Departamentului Apararii, pentru efectuarea de fotografii", a explicat Jim Peters purtator de cuvant al Aviatiei federale americane. Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, s-a declarat "suparat chiar furios" si a dat asigurari ca nu a fost avertizat. "Motivul pentru care Ministerul Apararii a vrut sa faca fotografii chiar in jurul locului tragediei de la World Trade Center starneste sentimente negative", a adaugat primarul, citat de AFP.

Cel putin trei persoane, printre care si un lider al militantilor extremisti de stanga, au fost ucisi luni intr-un schimb de focuri intre politia turca si militanti, intr-un complex de locuinte din Istanbul. Ministrul de Interne turc, Besir Atalay, a declarat ca raidul face parte dintr-o serie de operatiuni conduse impotriva grupararilor extremiste. Besir Atalay sustine ca l-a identificat printre victime pe un lider cunoscut al unei grupari care ar avea legaturi cu Partidul Muncitorilor Kurdistani. Potrivit datelor oficiale, au mai fost ucisi un civil si un politist, pe langa cei sapte oameni ai legii care au fost raniti. Autoritatile au anuntat ca peste 40 de persoane au fost arestate in timpul raidurilor, iar cantitati mari de arme, munitie, bombe si explozibili au fost confiscate, informeaza Reuters.

Pandemiile de gripa care apar odata cu manifestarea unei tulpini noi de virus in fata caruia organismul uman nu dispune de anticorpi, au loc la intervale regulate, incepand cu secolul 16. Potrivit specialistilor in secolul 20 pot fi numarate trei valuri de pandemie. Virusul care a facut cele mai multe victime este cunoscut sub numele de Gripa spaniola, de altfel descoperita initial in Statele Unite, dar a beneficiat de o mai mare vizibilitate mediatica in Spania. Pandemia din 1818 a fost provocata de o tulpina H1N1. Potrivit estimarilor gripa a ucis intre 40 si 50 de milioane de oameni in intrega lume. Gripa asiatica din 1957, a fost provocata de o tulpina H2N2 si a aparut in China. Pandemia a facut cel putin 2 milioane de morti. A treia pandemie este cunoscuta sub numele de gripa de Hong Kong declansata in 1968. Generata de o tulpina H3N2 pandemia a produs un milion de morti, scrie AP.

Rusia va construi sase submarine pentru marina vietnameza. Valoarea contractului care va fi semnat intre santierul naval rus Admiralteiskie Verfi din Sankt-Petersburg si Vietnam este estimata la 1,8 miliarde de dolari, potrivit agentiei ruse pentru export de armament Rosoboronexport. Initial, era prevazut ca submarinele sa fie achizitionate de Venezula , dar Rosoboronexport a refuzat sa incheie un contract cu aceasta tara, in special din cauza unei intalniri recente dintre presedintele venezuelean, Hugo Chavez, si omologul sau american, Barack Obama, scrie AFP.

Serviciile de informatii ale Pakistanului sustin ca Osama bin Laden, a murit, dar recunosc ca nu pot proba decesul liderului Al-Qaida. Presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari a declarat ca: "Americanii sustin ca nu stiu daca este mort sau viu si exista inca echipe care il cauta. Serviciile noastre secrete considera ca este mort, insa nu exista inca dovezi in acest sens si nu putem sa stabilim cu exactitate", scrie Le Figaro.