Oaspetii si personalul unui hotel din Hong Kong in carantina. Trei sute de oaspeti si personalul unui hotel din Hong Kong sunt in carantina pentru o saptamana, dupa ce un mexican care a fost cazat acolo s-a imbolnavit de gripa procina. Este primul caz de virus confirmat in Asia. Mexicanul, care a sosit la Hong Kong prin Shanghai, a fost izolat la spital. Purtatorul de cuvant regional al OMS a declarat pentru BBC ca experienta Hong Kongului privind alte epidemii, cum ar fi SARS, inseamna ca acum este bine pregatit, informeaza BBC.

Secretele genetice ale Africii, descifrate. Harta genetica a Africii, continentul din care toate popoarele moderne se trag, a evidentiat diversitatea de culturi si limbi vorbite pe acest continent. Harta este rezultatul celui mai mare studiu genetic efectuat vreodata. Echipa internationala de oameni de stiinta si-a publicat studiul desfasurat pe o perioada de 10 ani in revista Science. Rezultatul a aratat faptul ca Africa este cel mai divers continent de pe Pamant, din punct de vedere genetic, si cercetatorii au putut indentifica descendenti ai primilor locutori ai planetei, noteaza BBC.

Socanta arta a extinctiei speciilor. Artistul chinez Cai Guo-Qiang este autorul uneia dintre cele mai originale si expresive expozitii gazduite vreodata de saloanele artistice. Una dintre operele sale de capatai, extrem de alarmanta in acelasi timp, “Head On”, infatiseaza o haita de lupi in plina actiune, izbindu-se iminent de un perete de sticla. Piesa ce ocupa o intreaga incapere a Muzeului Guggenheim Bilbao din Spania a fost realizata prin dispunerea in forma de bolta a unei haite de lupi, dintr-un capat in celalalt al camerei. Pentru realizarea excentricei opere, Guo-Qiang a confectionat 99 de replici in marime naturala ale unor lupi, pe care le-a suspendat cu ajutorul unor fire de tavanul salonului, in diferite ipostaze, pe o traiectorie unica si precisa, noteaza Descopera.

Militarii rusi nu-si schimba uniforma. Planul de a inlocui uniforma militara rusa ramasa din epoca sovietica cu una creata de un renumit creator de moda rus a fost abandonat din cauza lipsei de bani. S-a anuntat ca sunt bani doar pentru a plati uniformele care vor fi purtate de soldati la parada militara de Ziua Victoriei de la Moscova. Rusia intentiona sa cheltuiasca peste o suta de miliarde de dolari pentru a-si moderniza si reinarma fortele armate, insa din cauza crizei economice, proiectul este sub semnul intrebarii, scrie BBC.

China incearca sa combata traficul de persoane. China infiinteaza o baza de date ADN, avand in vedere ca autoritatile chineze lupta sa anihilieze traficul de persoane. Pana la sfarsitul lunii mai, vor fi infiintate peste 200 de centre pentru date ADN. In China, dispar sau sunt vanduti anual mii de copii, iar preferintele traficantilor se indreapta mai ales spre baieti. In general, sunt vizati copiii chinezilor migratori sau ai imigrantilor din strainatate, iar pretul lor se ridica la doar cateva sute de dolari. In marile orase, putini dintre acesti copii sunt gasiti. Parintii acestor copii cer de mai multa vreme guvernului sa depuna eforturi pentru a-i apara pe copii, asa ca ei au salutat infiintarea bazelor de date ADN. Potrivit cifrelor oficiale, in China dispar anual aproximativ 3.000 de copii si femei, dar organizatiile pentru drepturile omului afirma ca numarul disparutilor s-ar putea ridica la cateva zeci de mii, informeaza BBC.

O femeie a fost acuzata ca a furat peste 200 de kg de aur de la locul de munca. Angajata unei mari companii de bijuterii din New York a fost acuzata, miercuri, ca a furat de-a lungul a 6 ani echivalentul a 12 milioane de dolari in aur si bijuterii. Femeia ascundea produsele furate in coperta unei carti de buzunar. Teresa Tambunting, in varsta de 50 de ani, a fost acuzata de furt si posesie de bunuri furate. "Clienta mea a fost acuzata ca timp de 6 ani a sustras bunuri in valoare de peste 10 milioane de dolari de la locul de munca", a declarat avocatul femeii, noteaza Reuters.