Sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos, face afaceri de milioane de euro cu spitalele din Capitala, printr-o firma infiintata in conditii suspecte. Compania se numeste Meditest Global 2002 si in actele acesteia au figurat printre actionarii-fondatori doua sefe de la laboratoarele unor spitale bucurestene. Acestea au declarat pentru EVZ ca nu au fost niciodata asociate cu Dorin Cocos.

Societatile Meditest Global 2002 si Clamari Trading Impex - prima controlata acum prin intermediari de Dorin Cocos, iar cea de-a doua apartinandu-i in totalitate - vand reactivi de laborator mai multor spitale din Capitala.

Intrucat, pentru cea mai mare parte a banilor, intre firmele lui Cocos si unitatile sanitare au fost semnate acorduri-cadru pe mai multi ani, valoarea efectiva a tranzactiilor va putea fi calculata cu exactitate abia la expirarea acestora. Sotul Elenei Udrea poate incasa pana la 55,6 milioane de lei (circa 13,6 milioane de euro). Doar in ultimii doi ani, Cocos a obtinut de la spitale peste 7 milioane de lei (1,67 milioane de euro).

Cititi integral articolul in Evenimentul Zilei.