• Contributia APS 6 in aceasta asociere consta in punerea la dispozitie a terenului aferent pietei, iar aportul societatii Zenith rezida in investitiile pe care trebuie sa le faca pentru ridicarea a doua imobile.

  • Firma Zenith a fost infiintata cu numai trei saptamani inainte de a castiga licitatia pentru incheierea parteneriatului cu APS 6 si este detinuta, printre altii, de controversatul om de afaceri Nicolae Dumitru, zis „Niro”, si de doua firme controlate prin interpusi de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, ministrul turismului. Una dintre cele doua firme este chiar Meditest Global 2002, societate despre care EVZ a dezvaluit, ieri, ca deruleaza contracte de milioane de euro cu mai multe spitale din Capitala.

  • Potrivit caietului de sarcini, Zenith ar fi obligata sa investeasca 5 milioane de euro in construirea celor doua imobile si sa plateasca primariei o redeventa lunara de 12.500 de euro. In schimb, va administra toate spatiile comerciale din hale, incasand chirii de la vanzatorii de produse agricole. Contractul de asociere dureaza 25 de ani, iar dupa aceasta perioada de timp, cele doua cladiri urmeaza sa reintre in stapanirea exclusiva a APS 6.
  • articol integral in Evenimentul zilei