Primarul Negoita, vice la PD-L, a dat milioane fara licitatie BGS-ului. O lovitura naucitoare i se pregateste BGS-ului, firma de zmardoi care au snopit niste baieti la mall: anularea licentei de functionare. Piciorul in piept ar putea veni pentru ca BGS a refuzat sa puna la dispozitia Politiei sase minute foarte relevante din inregistrarea video a bataii de la Plaza. Ca sa nu se intimple asta, un sprijin nepretuit ar putea sa vina de la PD-L, partid aflat la guvernare. Din care face parte si Liviu Negoita, primarul de la 3, un finantator generos prin contracte fara licitatie, din bani publici, al BGS, scrie Academia Catavencu.

Drumul bolovanilor, „judetean” pentru carute. Un drum judetean din Caras-Severin face bucati masinile localnicilor din satul Carsie, comuna Sichevita. Primarul spune ca nu-i treaba lui sa-l repare, iar presedintele consiliului judetean promite ca problema se va rezolva, pana la toamna. DJ 571 este inca unul din drumurile care traiesc doar pe harta, scrie EvZ.

Inventie romaneasca: braconaj legal, cu autorizatie de cercetator stiintific. Braconierii au ajuns sa pescuiasca legal chiar si in perioada de prohibitie. „Carligul” se numeste autorizatie pentru desfasurarea activitatii de pescuit in scop stiintific, iar pescarii sunt alesi de Institutul de Cercetare, Dezvoltare pentru Ecologie Acvatica, Pescuit si Acvacultura Galati, scrie Gandul.

Avocata diavolului joaca la doua capete pe autostrada Bechtel. Simona Neagu, avocatul care a primit de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) peste 6 milioane de euro pentru asistenta juridica acordata la intocmirea contractului semnat cu Bechtel in 2003 pentru autostrada Transilvania, a fost angajata de catre casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), una dintre cele mai importante firme de avocati din Romania. In noiembrie 2003, CNADNR a semnat cu Simona Neagu un contract de asistenta juridica pentru autostrada Transilvania, „care va expira la data receptiei finale a autostrazii (2013 - n.r.) sau la data incetarii din orice alte motive a contractului de construire“, dupa cum prevede acesta, scrie Cotidianul.

Scurtatura catre preotie trece si pe la Manastirea Cozia. Romania libera continua dezvaluirile referitoare la caile prin care se poate ajunge preot, rapid, ocolind canoanele Bisericii Ortodoxe Romane. Una dintre metode este intrarea la manastire si parcurgerea, in mare viteza, a tuturor rangurilor monahale. Dupa ce aspirantul la preotie petrece o scurta perioada printre calugari, staretul ii intocmeste acestuia un raport favorabil si-i propune episcopului din zona sa-l unga preot. Unul dintre jurnalistii sub acoperire ai Romaniei libere a urmat acest drum si a intrat chiar in manastirea Cozia, unde a petrecut sapte zile. Citeste mai multe in Romania libera.

Razvan Ionescu: "Astept sa mi se schimbe viata in bine". E castigatorul locului I in Topul 50 al celor mai sexy jurnalisti, realizat de Academia Catavencu. Nu-ntelege de ce, dar asteapta sa i se schimbe viata odata cu acest titlu si s-a oferit sa-si scoata amicele in oras, "ca sa le creasca cota".

Reporter: Care au fost reactiile celor din jur?

Razvan Ionescu: Pai, asta astept si eu, sa mi se schimbe intr-un fel viata si vad ca nu se-ntampla nimic. Integral in Academia Catavencu.

Scannerul antigripa de pe Baneasa merge, dar nu se uita nimeni la el. Dupa ce au incercat mai intai sa-i convinga pe cei de la Otopeni, unde au facut o demonstratie, reprezentantii unei firme importatoare de scannere termice, destinate depistarii posibilelor cazuri de gripa porcina, si-au instalat dispozitivul ultramodern la Aeroportul Baneasa. In buna traditie romaneasca, de saptamana trecuta, cand a fost pus in functiune, nu tine nimeni seama de el. Conducerea aeroportului spune ca nu a dat nici un ban pentru acest serviciu, aparatul fiind "imprumutat" pentru doua luni de zile si ca firma cu pricina asteapta autorizarea Ministerului Sanatatii, scrie Gandul.

Magistratii tin cu dintii de statutul de bugetar de lux. Majoritatea institutiilor si-au trimis propunerile pentru legea de salarizare unitara a bugetarilor. Incapatanatii au fost amenintati de premierul Boc cu demiterea. CSM pare sa ramana cea mai aroganta dintre institutii. Primul-ministru Emil Boc le-a transmis secretarilor de stat din Guvern ca, daca nu vor colabora in grupul de lucru pentru realizarea legii unitare de salarizare a bugetarilor, „vor ramane acasa, cu slujbe cu tot“. Premierul a venit la intalnirea de la Ministerul Muncii de marti pentru a-i soma, din nou, pe reprezentantii ministerelor care au declarat in ultima perioada ca nu sunt de acord sa fie parte dintr-o lege unitara de salarizare, ca „cine nu este de acord cu aceasta lege sa isi dea demisia“, scrie Cotidianul.

Locuintele ANL, o superoferta guvernamentala pentru „tinerii“ descurcareti. Lista preturilor. Primariile, adica administratorii locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) pentru tineri nu tin la vedere (accesibile pe propriile site-uri de internet) listele de chiriasi. Legea spune ca listele sunt publice, intrucat locuintele ANL sunt construite din fonduri publice. Dar edilii prefera sa tina listele dosite, punandu-le eventual la dispozitie doar in urma unei solicitari scrise. In cele mai fericite cazuri (de exemplu, la Cluj-Napoca), listele se regasesc in hotarari ale consiliilor locale, publicate pe site. In alte cazuri (ex.: Craiova), sunt date publicitatii listele cu cei care au prioritate la noile repartitii de locuinte, scrie Gandul.