Un medic roman face miracole pentru parintii italieni. Italia, una dintre tarile europene cu cea mai scazuta rata a natalitatii are, in acelasi timp, o cerere semnificativa de specialisti in tehnici de fecundare artificiala. Fecundarea in vitro este una dintre cele mai cunoscute astfel de metode. Insa aplicarea acestora ridica in Peninsula o serie intreaga de probleme, de la cele care tin de stiinta biologica aplicata, pana la cele de natura etica, religioasa, sociologica sau chiar de drept. Dintre acestea, constanta ramane cea a numarului foarte mic de medici specialisti in tratamentele si procedurile fecundarii in vitro. Printre ei, se afla insa si un roman, care este vazut de multi parinti italieni ca responsabil pentru miracolul familiei lor: copilul, scrie EvZ.

CE lanseaza miercuri procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei. Comisia Europeana va declansa miercurea viitoare procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei, Poloniei, Lituaniei si Maltei, pentru depasirea plafonului de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB). Potrivit unui oficial european citat de Reuters, CE va propune Romaniei termenele limita acordate acestor state pentru reducerea deficitelor sub limita de 3% din PIB reglementata prin Pactul de Crestere si Stabilitate, scrie Adevarul.

1 din 4 bucuresteni si-au depus declaratia de venit. Ce amenzi primesti daca nu te grabesti. Din cei peste 100.000 de bucuresteni de la care Directia Generala a Finantelor Publice a Capitalei (DGFPMB) se asteapta sa primeasca declaratii de venit, pana acum numai 28.000 au depus la Administratiile Fiscale, direct sau prin posta, formularele. Data limita pentru depunerea acestor declaratii este 15 mai, amenzile pentru intarzierea sau nedepunerea lor variind intre 10 si 100 de lei, amenda „standard” fiind de 20 de lei, informeaza Gandul.

Politia a declansat o ancheta dupa ce 400 de oameni au fost inselati de o firma ce promitea slujbe in Germania. Politistii din mai multe judete au deschis o ancheta dupa ce patru sute de persoane din Sibiu, Mures si Iasi au fost inselate de o firma care le-a promis locuri de munca in Germania, insa cand au ajuns acolo, oamenii au constatat ca angajatorul nu exista, fiind nevoiti sa se intoarca in tara. Potrivit unui comunicat al Politiei Judetene Sibiu, politistii din Medias s-au autosesizat si au dispus cercetari pentru inselaciune dupa ce patru sute de persoane (din care 169 domiciliate in municipiul Medias, judetul Sibiu) au primit promisiuni privind intermedierea unor locuri de munca in Germania, in domeniul agriculturii, informeaza Gardianul.

Criza nu opreste exodul medicilor. Cel mai mare targ de joburi pentru medici din Europa de Est a fost asaltat de doctorii tineri, dar si de cei experimentati. Cu toate ca in cele mai multe domenii romanii au tendinta de a-si conserva locul de munca actual, situatia nu pare sa se confirme in sistemul de sanatate. Atat medicii tineri, cat si cei cu zeci de ani de experienta se declara extrem de interesati sa mearga sa munceasca in tari din vestul Europei, unde pot castiga intre 2.000 si 7.000 de euro pe luna. Studiile arata ca peste 60% dintre doctorii romani vor sa plece din tara, spun oficialii Colegiului Medicilor, scrie EvZ.

Dan Nica: Radarele fixe nu vor fi repuse in functiune cat voi fi eu ministru de interne. Ministrul Dan Nica a declarat vineri, la Galati, ca functionarea radarelor fixe nu va fi reluata in timpul mandatului sau la Interne, apreciind ca "privatizarea" activitatii de circulatie nu este decat o smecherie neconforma cu legea, transmite corespondentul NewsIn. "Functionarea radarelor fixe nu era in conformitate cu o legislatie care sa permita acest lucru. Nu cred ca trebuie sa privatizam si activitatea de circulatie si sa dam voie fiecaruia sa-si puna cate un radar atunci cand vrea si unde vrea. Eu cred ca smecheria asta de a privatiza niste radare pe ici, pe colo, ca unii sa ia cota parte din amenzi, nu are nicio treaba cu actiunile de prevenire a celor care circula ori cu viteza foarte mare, ori care incalca reguli de circulatie. Eu o plasez in zona smecheriilor", a afirmat ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, citat de Gardianul.

Hotelierii pot inchiria plaje fara licitatii publice in sezonul estival 2009. Hotelierii pot inchiria direct de la Apele Romane, fara licitatii publice, suprafete de plaja aferente numarului de camere, potrivit unui ordin modificat de ministrul Mediului, ce se aplica numai in sezonul estival 2009, a declarat, vineri, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, noteaza Cotidianul.

Ministrul Cati isi asuma „raspunderea“ pentru Ghita si Nita. Expertii si-au dat demisia. Topul gafelor la examene. Inspectorul de specialitate din Centrul National de Evaluare isi asuma greseala. Elevii nu vor fi afectati la nota. „Sigur, vom da sanctiuni. In primul rand, a fost o foarte mare greseala de comunicare. Si vom analiza de ce aceia care aveau responsabilitatea sa comunice ca e o greseala in subiect nu au facut-o. Apoi vom analiza si voi discuta cu profesorul (inspectorul) care a coordonat redactarea subiectului sa ma lamuresc daca schimbarea numelui personajului s-a facut intentionat sau nu. Vreau sa clarificam acest lucru si apoi vom actiona in consecinta“, a declarat ministrul Andronescu, citat de Gandul.

Medic estetician, fabricant de branzeturi. Unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi esteticieni din estul Europei, doctorul Toma Mugea din Cluj, a devenit producator de branza. Medicul, care este si presedintele Academiei Balcanice de Chirurgie Cosmetica si al Societatii Romane de Chirurgie Estetica, are o stana cu 300 de oi la poalele Muntilor Apuseni, in judetul Cluj. In Apuseni, doctorul Mugea, reprezentantul pentru Romania al Academiei Europene de Chirurgie Cosmetica si al Academiei Americane de Chirurgie Cosmetica, inventeaza noi retete de branza de oaie si de capra si se lupta pentru pastrarea traditiilor pastorale ale motilor. El asteapta si doi-trei ani inainte de a breveta o noua reteta, informeaza Romania Libera.