IPS Teodosie, parat la DNA. Incurajati de dezvaluirile din presa, in care Arhiepiscopul Tomisului este suspectat de coruptie, preotii constanteni, unii excomunicati, au inceput pelerinajul la DNA. Nu mai putin de 26 de preoti din Bucuresti si Constanta au depus contestatii la adresa actualui Arhiepiscop al Tomisului, IPS Teodosie, incepand din perioada in care era Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. De altfel, plangeri la DNA impotriva inaltului arhiereu au fost depuse inca din anul 2007. In ultimele zile insa, fenomenul a luat amploare si aproximativ 15 persoane - preoti, rude sau ctitori - au ajuns la sediul procurorilor anticoruptie. Din spusele reclamantilor, plangerile ar urma sa fie comasate, scrie EvZ.

Peste 1,5 miliarde de euro se baga in pensionarii „speciali“. Vor sa schimbe legea, dar lasa o portita. In medie, unul dintre cei 200.000 de beneficiari ai sistemelor speciale de pensii, primeste, lunar, o pensie de peste 700 de euro, de peste 4 ori mai mult decat primeste unul din cei 4,5 milioane de pensionari ai sistemului public. In cea mai mare parte, suma de 700 de euro se plateste nu din contributiile beneficiarilor la fondurile de pensii, ci din taxe si impozite. Aceste sume se vor plati chiar si in eventualitatea modificarii legislatiei, pentru cei care sunt pensionati, scrie Gandul.

Montarea de borduri, faza pe sectoare: acum se poarta modelul dublu. In sectorul 4 al Capitalei, pe mijlocul Bulevardului Alexandru Obregia, autoritatile locale monteaza un rand nou de bordura pe spatiul verde, paralel cu cea veche. Si verdeata dintre cele doua randuri de bordura a fost placata cu pavele din beton. Autoritatile locale spun ca au apelat la aceasta metoda pentru a proteja spatiul verde in sezonul rece, scrie Cotidianul.

Elena Udrea reinvie Rezervatia Naturala PSD din Bucegi. Consiliul judetean Dambovita vrea sa reactiveze proiectul unei statiuni turistice de pe Platoul Bucegi, pus pe hartie de Guvernul Nastase. Este de fapt vorba despre incercarea oficialitatilor dambovitene de a pune in aplicare un vis megalomanic al lui Ceausescu. Liderul comunist vroia sa construiasca o statiune, sub numele de "Olimpia" si care trebuia sa fie ridicata, in zona muntilor Bucegi, pe teritoriul a trei judete: Dambovita, Prahova si Brasov, scrie Romania libera.

Ucigasul cu Ferrari isi savureaza din plin libertatea. Adrian Cocoana, care a ucis un tanar pe trotuar, aproape de centrul Timisoarei, dupa ce a scapat de sub control un bolid Ferrari, se simte foarte bine in libertate. Mama lui Lucian Reja, tanarul ucis, se zbate pentru supravietuire, fiind pe punctul de a pierde apartamentul pentru care fiul ei platea ratele inainte sa fie zdrobit pe trotuar de masina sport de lux scapata de sub control, scrie Adevarul.

Guvernul Boc ii face cadou Oborul lui Popoviciu. Reprezentantul Guvernului in Capitala, prefectul pedelist Atanasoaei, a renuntat la procesul prin care Prefectura contesta asocierea Primariei sectortlui 2 cu un grup de firme ale lui Puiu Popoviciu. Prin aceasta asociere Popoviciu a primit, pentru o suma derizorie, dreptul de folosinta a patru hectare de teren public in Piata Obor. Desi asocierea este ilegala, prefectul pedelist Atanasoaei nu a continuat procesul. Practic, asta inseamna ca Popoviciu poate sa se apuce din nou de construit un mall pe terenul statului, dupa ce a fost obligat sa sisteze lucrarile acum un an, scrie Academia Catavencu.

Istoria romanului care a luat „Balonul de Aur”. EvZ va prezinta povestea senzationala a lui Stelian Moculescu, cel care, in 2007, a fost ales cel mai bun antrenor de volei din lume. In conditiile in care Romania conteaza din ce in ce mai putin in sporturile de echipa, Stelian Moculescu, un tehnician aproape necunoscut in Romania, face furori in Germania si este, in acest moment, cel mai in voga antrenor din voleiul mondial! Moculescu a acceptat, in toamna anului trecut, sa preia si functia de selectioner al nationalei masculine a Romaniei, pe care o antreneaza in paralel cu formatia germana VfB Friedrichshafen. Povestea lui Moculescu, una de-a dreptul impresionanta, este nestiuta publicului din Romania. Citeste mai multe in EvZ.

Fosta Masini Unelte Bacau va ajuta la construirea celor mai puternice rachete spatiale europene. Incepand cu iunie 2010, cele mai multe dintre piesele celor mai puternice rachete spatiale europene, Ariane 5, vor fi plasmuite cu ajutorul unei masinarii de 130 de tone produse de compania bacauana World Machinery Works (WMW), fosta Intreprindere de Masini Unelte. Parteneriatul dintre WMW si ASTRIUM EADS, compania care construieste rachetele Ariene 5 si totodata cel mai mare producator de sateliti din Europa, a fost anuntat marti, intr-o conferinta organizata de Agentia Spatiala Romana (ROSA). Contractul semnat marcheaza prima colaborare dintre industria romaneasca si cea spatiala europeana, a subliniat Marius Piso, presedintele ROSA, potrivit Cotidianul.

Averea Ceausestilor: 1,1 miliarde de dolari disparute inca din ianuarie `90. Documente publicate in anii ’90 demonstreaza o data in plus ca o ancheta serioasa asupra presupuselor conturi ale Ceausestilor reclama stabilirea traseului pe care l-au avut, dupa 1990, banii rezultati din tranzactiile comerciale controlate de Securitate. Departe de a fi fost elucidata in ultimele doua decenii, problema presupuselor conturi secrete ale familiei Ceausescu ramane un subiect de controverse. Multi dintre oficialii guvernamentali implicati in investigatiile de pana acum pastreaza amintiri contradictorii, iar evolutia cercetarilor a fost o buna perioada de timp ascunsa opiniei publice sau orientata voit in directii fara miza, scrie Romania libera.

Mazare are liber la o plaja vasta de ilegalitati. Inainte de campania electorala, PD-L a batut palma cu pesedistul Mazare in privinta plajelor. La nivel de Guvern, s-a convenit ca plajele vor fi inchiriate hotelierilor prin derogare de la Legea achizitiilor publice. Asta este doar inceputul. Pentru o mai strinsa colaborare, Mazare va avea nevoie si de o derogare de la ancheta penala a DNA cu privire la activitatea sa ediliceasca in domeniul acelorasi plaje, scrie Academia Catavencu.

Reabilitare cu 20 de ani intarziere. Parlamentul a adoptat legea privind reabilitarea celor condamnati politic de comunisti in perioada 1945-1989, faptele urmand sa le fie sterse din cazier. Totusi, cei condamnati politic sub camuflajul unor infractiuni de drept comun, dupa 1964, vor fi pusi la treaba: trebuie sa deschida proces ca sa-si obtina reabilitarea. Romania este ultima tara europeana fosta comunista care ia aceasta masura, cu o intarziere de 20 de ani. Fosti detinuti politic si istorici considera ca nu prea mai are cine sa se bucure de aceasta lege, iar faptul ca niste batrani vor trebui sa mearga abia acum la tribunal pentru a-si gasi dreptatea li se pare cinic si penibil, scrie Romania libera.

Acasa la verisoara turnata de Felix. Paraschiva Silaghi povesteste despre suferinta traita dupa ce a aflat ca a fost vanduta Securitatii de catre varul sau Dan Voiculescu. Adevarul prezinta in exclusivitate victimele facute de Voiculescu in propria familie. O nota informativa arata ca Felix a documentat operativ fuga verisoarei sale in Germania.