Monstrul din Montauk loveste din nou. Dupa ce in decursul verii trecute, carcasa unui “monstru din Montauk” a fost fotografiata pe o plaja britanica, un nou cadavru al misteriosului animal a fost descoperit pe plaja din Long Isand, New York. Site-ul Montauk-Monster.com, care se autodeclara drept ”Site-ul oficial de investigatii al Monstrului din Montauk” anunta ca, in urma cu cateva zile, un cuplu care se plimba pe plaja Southold de pe insula North Fork a dat peste un cadavru neobisnuit, de culoare alba si lipsit de par care, cel mai probabil, a fost adus la mal de valurile Oceanului Atlantic, scrie Descopera.

Economiile din zona euro au scazut continuu. Economiile tarilor din zona euro au inaintat in recesiune. Ultimele cifre date publicitatii arata ca in primele trei luni ale anului, economiile din zona euro au scazut cu 2,5%. Cea mai mare scadere s-a inregistrat in cel mai mare dintre statele euro, Germania, unde economia a scazut cu aproape 4%, noteaza New York Times.

Fotograful olandez Hugh Van Es a incetat din viata, informeaza corespondentii BBC. Hugh Van Es a fost cel care a fotografiat evacuarea cetatenilor americani din Saigon in 1975, fotografiile reprezentand una dintre cele mai dure imagini a razboiului din Vietnam. In varsta de 67 de ani, Van Es a murit de hemoragie cerebrala intr-un spital din Hong Kong, noteaza BBC.

Presedintele Barack Obama a provocat controverse in randul organizatiilor pentru apararea libertatilor civile dupa ce miercuri si-a schimbat decizia de a publica numeroase fotografii in care sunt prezentate abuzurile la care au fost supusi mai multi detinuti, din centrul de detentie de la Guatanamo Bay, de catre cadrele militare. Presedintele a subliniat totusi faptul ca toti militarii ce apareau in pozele din care reiese faptul ca detinutii erau agresati au fost sanctionati, informeaza BBC.

Noi tensiuni intre Coreea de Nord si de Sud. Coreea de Nord a anuntat ca a intrerupt contactele cu Coreea de Sud in zona economica speciala, creata intre cele doua tari. In zona respectiva, companiile sud-coreene au angajat peste 30.000 de muncitori nord-coreeni, dar Coreea de Nord afirma ca acestia vor pleca, daca firmele respective nu le majoreaza salariile si nu platesc mai mult pentru inchirierea terenurilor, scrie BBC.

Influenta mamei in primii ani de viata - element definitoriu pentru comportamentul social al copiilor. In cele mai multe cazuri parintii sunt cei acuzati de felul in care se dezvolta din punct de vedere social copiii, iar un nou studiu realizat de Economic and Social Research Council intareste aceasta afirmatie. Cercetatorii britanici au aratat faptul ca modul in care mamele se adreseaza copiilor la varste mici se rasfrange in comportamentul lor social mai tarziu in copilarie. Daca o mama ii vorbeste copilului despre sentimentele, credintele si intentiile oamenilor copilul va interactiona mult mai bine cu alte persoane decat cei a caror parinti nu fac acest lucru, informeaza CNN.