Ascunde NASA existenta ruinelor de pe Luna? Ken Johnston, fostul manager al departamentului Data and Photo Control, care a lucrat in laboratorul NASA in timpul programului lunar Apollo, a facut recent o serie de declaratii incendiare, care au socat opinia publica americana. Conform fostului astronaut, in timpul misiunii Apollo au fost identificate pe Luna vechi ruine de origine artificiala si o tehnologie necunoscuta anterior de a controla gravitatia in momentul aselenizarii. Astronautii au facut fotografii ale obiectelor pe care le-au gasit, insa NASA a ordonat ca aceste imagini sa fie distruse. Johnston nu s-a conformat ordinului si dupa ce le-a tinut in secret timp de 40 de ani, le-a dat publicitatii recent, incluzandu-le intr-o cartea “Dark Mission: the Secret History of NASA”, scrisa in colaborare cu un alt cercetator stiintific, Richard C. Hoagland, informeaza Descopera.

Cuplu din Noua Zeelanda devenit milionar dupa o eroare a bancii. Politia din Noua Zeelanda informeaza ca un cuplu, care s-a trezit cu 6 milioane de dolari in cont printr-o greseala a bancii, a luat banii si a fugit. Cei doi au cerut 6.000 de dolari, insa, printr-o eroare, banca a varsat in contul lor o suma de o mie de ori mai mare, relateaza corespondentii BBC.

Raspandirea increderii scoate economia din inghetul hibernal profund, intunecat. Sistemul financiar, inghetat bocna in ultimele noua luni, a intrat intr-un dezghet de primavara. Si acesta se produce desi multe din programele majore de salvare elaborate de administratia Obama nu au decolat inca. Ameliorarea reflecta impactul cumulat al unui larg spectru de masuri, multe din ele adoptate fara a atrage atentia publicului, conform oficialitatilor guvernamentale si economistilor privati. Dar mai importanta decat orice program anume, spun sursele, este increderea tot mai mare a pietelor financiare in disponibilitatea guvernului de a adopta masuri agresive - incredere pe care oficialitatile presedintiei Obama s-au straduit in repetate randuri sa o cultive in discursuri si aparitii publice. De la inceputul lunii curente, bancile majore au acumulat sau au spus ca vor acumula 56 de miliarde de dolari sub forma de capital privat - nivel de acumulare despre care presedintele Federal Reserve, Ben S. Bernanke spunea in martie ca va semnala restabilirea sistemului financiar. Suplimentul incasat de banci pentru a imprumuta o alta banca - alt indiciu al sanatatii sistemului - este la cel mai redus nivel de la inceputul crizei financiare in 2007, informeaza The Washington Post.

Magnat egiptean, condamnat la moarte. Un magnat egiptean, cunoscut si ca politician, a fost condamnat la moarte pentru asasinarea Suzannei Tamim, o cantareata libaneza de muzica pop. Magnatul Hisham Talaat Moustafa a fost gasit vinovat de angajarea unui asasin, pe care l-a platit ca sa o ucida pe cantareata. Procesul, incheiat joi, a fost extrem de mediatizat si a facut mare senzatie in Orientul Mijlociu. Victima, Suzanne Tamim, era cunoscuta in lumea araba nu numai ca vedeta, ci si pentru viata sa privata destul de agitata. In luna iulie a anului trecut, Suzanne Tamim a fost gasita moarta intr-un apartament de lux din Dubai, prezentand mai multe plagi injunghiate pe fata si la gat. Suspiciunile s-au indreptat aproape imediat spre amantul secret al cantaretei, Hisham Talaat Moustafa, membru al Partidului National Democrat din Egipt, de guvernamant, si parlamentar in camera superioara a parlamentului egiptean. Anchetatorii au sustinut ca magnatul a angajat un asasin contra sumei de 2 milioane de dolari, iar asasinul a fost identificat dupa imaginile unei videocamere de siguranta, aflata la locul crimei. Asasinul platit, Mohsen el-Sukkary, un fost politist, a fost si el condamnat la moarte, informeaza BBC.

Economiile lumii in scadere. Declinul puternic inregistrat de economiile a trei dintre cei mai mari parteneri comerciali ai SUA - Mexic, Japonia si Germania - evidentiaza severitatea recesiunii globale si exercita presiune asupra tarilor puternic industrializate, pentru revitalizarea negocierilor muribunde privind comertul mondial. Miercuri, Mexicul s-a alaturat tarilor care au raportat o scadere a productiei. PIB-ul tarii a scazut cu o rata anualizata de 21,5% in primul trimestru, cea mai proasta performanta de la criza monedei peso, din 1995, care a antrenat un pachet de asistenta financiara din partea FMI si SUA. De data aceasta, Mexicul si-a luat unele masuri de prevedere, prin aranjarea anticipata a unei linii de credit FMI de 47 de miliarde de dolari. Declinul Mexicului a survenit la o zi dupa anuntul Japoniei ca economia sa a suferit o contractie de 15,2% in primul trimestru, cea mai proasta performanta din 1955. Saptamana trecuta, Germania spunea ca scaderea PIB-ului sau in primul trimestru se cifreaza la o rata anualizata de 14,4%, nivelul cel mai slab din 1970. Toate cele trei tari depind de exporturile catre SUA. Dar au scazut puternic in conditiile in care consumatorii americani si-au restrans achizitiile de masini, aparatura electronica si alte bunuri de masa fabricate in strainatate. Pentru primele trei luni ale anului 2009, importurile americane au inregistrat un declin de aproximativ 30%, 352,5 miliarde de dolari, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Legaturile Mexicului cu SUA sunt deosebit de puternice din cauza NAFTA si in primul trimestru productia auto mexicana a scazut cu 41% fata de anul anterior, informeaza The Wall Street Journal.

Medicamentele contra cancerului pancreatic sunt ineficiente. O retea afectata de vase sanguine ar putea explica de ce oganismul anumitor persoane ce au cancer pancreatic este de multe ori rezistent la chimioterapie. Un studiu efectuat de Cancer Research UK arata ca de multe ori cancerul pancreatic se poate transforma intr-un timp scurt in tumori, chiar daca pancreasul este bine irigat de vasele de sange. Cercetatorii sustin ca tratamentele conventionale ce sunt folosite in lupta cu cancerul precum cele create de firmele farmaceutice Eli Lilly sau Co's Gemzar sunt eficiente intr-un numar mic de cazuri. Oamenii de stiinta sustin ca prin combinarea medicamentelor produse de cei de la Gemzar impreuna cu medicamentul experimental IPI-926, creat de Infinity Pharmaceutical, se obtine un medicament mult mai eficient, rezultat constatat in urma studiilor realizate pe soareci de laborator, scrie Reuters.