Pierderi record inregistrate de British Airways. Compania britanica British Airways a anuntat ca a inregistrat pierderi anuale record, in valoare de peste 600 de milioane de dolari, cele mai mari de la privatizarea companiei, in 1987. Cifrele facute publice de British Airways contrasteaza cu cele inregistrate in 2008, cand compania a raportat profituri de peste un miliard de dolari, informeaza BBC.

Ancheta la un centru de reabilitare din Serbia. Ministerul sarb al Sanatatii investigheaza un centru de reabilitare unde s-a semnalat ca dependentii de droguri sunt batuti de preoti ortodocsi sarbi. Un barbat care a fost internat in centrul de reabilitare afirma ca preotii i-au spus parintilor lui ca pot vindeca dependenta sa de droguri prin conversatii placute si batai. Preotii isi apara tehnica de reabilitare, afirmand ca acestea sunt necesare pentru a-i ajuta pe pacienti sa treaca peste dependenta lor. Abuzul de heroina reprezinta o problema grava in Serbia, tara situata pe principala ruta de contrabanda dintre Turcia si vestul Europei, scrie BBC.

Atlantis se intoarce pe Pamant. Astronautii de la bordul navetei spatiale Atlantis sunt gata sa se intoarca pe Terra, dupa o ambitioasa si riscanta misiune reusita de reparare a telescopului spatial Hubble. Atlantis are doua oportunitati de a ateriza astazi, la orele Romaniei 15:00 sau 16:39. Daca vremea capricioasa in ultimele zile in Statele Unite nu-i va permite navetei sa se intoarca pe Pamant in cursul zilei de azi, astronautii vor incerca sa aterizeze, din nou, maine, fie pe spatioportul din Florida, fie pe cel de la Edwards Air Force Base din California. Atlantis a fost cea de-a cincea si ultima misiune consecutiva NASA care a avut drept scop mentenanta si repararea telescopului spatial Hubble, lansat pe orbita in aprilie 1990, scrie Descopera.

Muncitori cu deficiente mentale tratati ca sclavii in China. Potrivit presei din China, politisti din provincia Anhui, din estul tarii, au arestat zece persoane, suspectate ca ar fi batut muncitori cu deficiente mentale si i-ar fi tratat ca pe niste sclavi, obligandu-i sa lucreze in cuptoare de caramida. Agentia chineza de stiri Xinhua scrie ca proprietarul cuptoarelor de caramida a cumparat 32 de astfel de oameni, pe care i-a obligat sa lucreze timp indelungat, fara a-i plati. Cazul aduce aminte de un scandal, din 2007, cand peste o mie de muncitori, intre care si copii, au fost gasiti muncind in conditii extreme, in cuptoare de caramida, in provincia Shanxi, din centrul Chinei, noteaza BBC.

Restrictiile impuse in Mexico City din cauza gripei porcine au fost ridicate. Autoritatile din capitala mexicana Mexico City au ridicat toate restrictiile impuse dupa izbucnirea epidemiei de gripa porcina in Mexic, in luna aprilie. Primarul orasului, Marcelo Ebrard, a declarat ca, de o saptamana, nu a mai fost semnalat nici un caz nou de infectare cu virusul gripei porcine si nu mai este nevoie de purtarea mastilor de protectie, in locurile publice. Totusi, el i-a indemnat pe mexicani sa fie in continuare atenti. Virusul gripei porcine a provocat 78 de decese in Mexic, iar economia tarii a inregistrat pierderi de peste doua miliarde de dolari, noteaza BBC.

Industria tutunului, din nou sanctionata. O Curte de Apel din Statele Unite a declarat ca, ani de zile, firmele producatoare de tigarete i-au mintit pe fumatori in mod deliberat pentru a-si vinde produsele. O instanta din Washington D.C. capitala federala americana, a mentinut un verdict anterior, potrivit caruia, in descrierea produselor lor, firmele din industria tutunului nu vor mai putea folosi termeni precum "low tar" ("nivel scazut de gudron") sau "light" ("usor"), noteaza BBC.