Potrivit celor puse pe hartie cu mana sa, Basescu s-a dus la discutia cu uninominalii PDL pregatit sa le dea inclusiv indicatii strategice in legatura cu pregatirea campaniei sale pentru prezidentiale.

Notitele presedintelui arata insa ca preocuparea pentru candidatura se afla pe aceeasi lista de prioritati. „Candidatura mea trebuie alimentata de PDL”, era el gata sa le spuna parlamentarilor in eventualitatea insistentelor acestora. Fraza a fost scrisa de mana lui Basescu intr-o lista mai lunga de subiecte pregatite pentru intalnire, intre care Codurile juridice, dosarele de coruptie blocate in parlament, legea unica a salarizarii si a pensiilor sau seceta, mentionate ulterior si public.

Pe langa nemultumirea ca partidul nu il ajuta la capitolul imagine, Basescu voia sa dea si cateva solutii punctuale de pregatire a terenului de campanie: parlamentarii sa faca mai multe „intalniri cu alegatorii” si „sa explice motivatia decizilor guvernului” lui Emil Boc pentru a le transforma in avantaje electorale.

Articol integral in Evenimentul Zilei