Un barbat suspectat ca ar avea legaturi cu Al-Qaida a fost retinut marti de autoritatile braziliene. Reprezentantii politiei din aceasta tara au refuzat sa faca publica identitatea barbatului sau sa spuna care ii este nationalitatea, motivand ca acest caz cade sub incidenta unei legi care permite autoritatilor sa nu dezvaluie informatii in timpul investigatiilor. Potrivit unor surse barbatuleste acuzat ca a promovat rasismul in Brazilia.Un oficial american a confirmat faptul ca acuzatiile formulate impotriva suspectului nu au legatura cu terorismul, cu toate ca legaturile acestuia cu Al-Qaida sunt investigate de catre autoritati, scrie AP

Ciclonul Aila a inundat mai multe zone joase din estul Indiei si Bangladesh-ul, lasand zeci de mii de oameni fara locuinte si 115 morti. Ploile torentiale si rafalele de vant puternice au provocat inundatii si alunecari de teren. Majoritatea victimelor fie au murit inecate, fie ingropate de blocurile de pamant dizlocate de precipitatii.Ciclonul Aila, cu vanturi de 100 de kilometri pe ora si insotit de ploi torentiale, s-a resimtit si in Calcutta.Ciclonul Aila este al doilea al sezonului din Bangladesh, dupa furtuna Bijli de la jumatatea lui aprilie. Potrivit autoritatilor circulatia feroviara si aeriana a fost reluata marti, iar scolile au fost redeschise, informeazaAP

Departamentul de Stat american a anuntat ca pune la dispozitie o recompensa in valoare de un milion de dolari pentru informatii care ar putea conduce laarestarea lui Radullan Sahiron, principalul lider al grupului islamist Abu Sayyaf care isi desfasoara activitatea in sudul Filipinelor.Radullan Sahiron este acuzat de rapirea in mai 2001 a trei americani si 17 filipinezi. Mai multi ostatici au fost ucisi printre care si un american, Guillermo Sobero.Washingtonul ofera, de asemenea, un milion de dolari pentru capturarea lu Abdul Basit Ousmane, un expert in explozibil banuit de legaturi cu organizatia islamista Jamaah Islamiyah, care este acuzata de a fi pus la cale atentatul soldat cu 202 morti in insula indoneziana Bali in 2002, relateaza Reuters.

Sindicalistii francezi din domeniul transporturilor au organizat marti mai multe proteste exprimandu-si astfel nemultumirea fata de scaderea salariilor si concedierile masive. Actiunile acestora au perturbat, marti, traseele mai multor mijloace de transport in comun.Feroviarii francezi intra in greva, marti la la ora 21:00 urmand sa reia lucru la ora 9:00. Greva a fost convocata de patru mari sindicate ale feroviarilor. Demonstrantii cer Companiei de Cai Ferate sa renunte la un plan de restructurare, care prevede concedieri. De asemnea Compania Air France a anulat cateva zboruri pe aeroportul Orly, iar alte aeronave au avut usoare intarzieri, scrie Le Monde.

Viitorii parlamentarii europeni beneficiaza de venituri pe care nu trebuie sa le justifice. Cel putin asa considera jurnalistii de la The Sun care ataca veniturile imorale ale europarlamentarilor care cheltuiesc anual peste 400.000 de euro fara sa ofere documente justificative. Jurnalistii britanici sustin cafiecare membru al legislativului european primeste si un salariu in valoare de 95.000 de euro anual, din care se scade un impozit de 15%. De asemenea, la finalul mandatului, eurodeputatii primesc "alocatii de tranzitie" in valoare de 46.000 de euro si drepturi de pensie de 35.000 de euro anual.Tot Uniunea Europeana pune la dispozitia fiecarui europarlamentar o serie de servicii gratuite, printre care nici mai mult nici mai putin de 60 de bai de namol pe an, deplasari cu avionulla clasa business, dar si fonduri pentru masaje, sedinte de acupunctura, cursuri de limba si de IT.