Coreea de Nord ameninta ca va ataca Sudul. Coreea de Nord a amenintat, miercuri, ca va initia atacuri militare impotriva Coreei de Sud daca vasele sale vor fi oprite si perchezitionate. Aceste masuri sunt incluse intr-o operatiune, initiata de americani, de a intercepta vasele care transporta arme de distrugere in masa. Coreea de Sud s-a alaturat Initiativei de Proliferare a Securitatii, program directionat impotriva Coreei de Nord, dupa ce aceasta din urma a efectuat un test nuclear luni. Nordul avertizase Sudul sa nu se alature Initiativei. "Consideram acest gest ca o declaratie de razboi impotriva noastra (...) Orice act ostil impotriva vaselor noastre pasnice, inclusiv perchezitionarea sau capturarea acestora, va fi considerat o violare a suveranitatii noastre si vom reactiona imediat cu un atac armat", a declarat un purtator de cuvant al armatei nord-coreene, miercuri, potrivit The New York Times.

Atac cu masina-capcana provoaca cel putin 30 de victime in Pakistan. Masina-capcana a spulberat peretii unuia dintre birourile serviciului pakistanez de informatii, a distrus un sediu de politie si a ucis 30 de persoane, miercuri dimineata. Aceasta nu face decat sa confirme inca o data faptul ca insurgentii pot ataca oricand si oriunde in aceasta tara, dupa ce au declarat razboi impotriva statului. Atacul a avut loc in orasul estic Lahore, departe de zona de nord-vest a Pakistanului, macinata de conflicte, si intr-un cartier cunoscut pentru securitatea crescuta. Conform Ministrului de Interne, Rehman Malik, acest atac a fost organizat de talibani sau de aliatii lor islamisti, ca raspuns la ofensiva declansata de catre armata pakistaneza impotriva lor, la inceputul lunii curente, scrie Washington Post.

Copil rus crescut de caini. Oficiali rusi au declarat ca au luat in ingrijire o fetita siberiana, in varsta de cinci ani, care se pare ca ar fi fost crescuta de pisici si caini. Fetita, care nu poate sa vorbeasca, a fost gasita intr-un apartament degradat din Cita, Siberia Orientala. Politia a declarat ca fetitei nu i se daduse voie niciodata sa iasa din casa si ca aceasta a adoptat comportamentul animalelor cu care a locuit. Politia o ancheteaza pe mama fetitei, dar tatal nu a fost de gasit inca. Fetita a reusit sa stapaneasca limbajul animalelor, chiar daca nu poate vorbi, dar se pare ca ar intelege limba rusa totusi, scrie BBC.

Un proiect de lege israelian urmareste sa pedepseasca negarea statului evreiesc. Parlamentul israelian si-a dat aprobarea, miercuri, pentru un proiect de lege prin care se pedepseste negarea publica a dreptului Israelului de a exista ca stat evreiesc, fapt care ar putea atrage asupra sa o sentinta de un an de inchisoare. Aceasta masura este ultima dintre cele introduse saptamana trecuta de legislatorii de dreapta, fiind criticata ca reprezentand un atac la adresa libertatii de exprimare, mai ales pentru arabii care sunt cetateni israelieni, majoritatea acestora fiind de origine palestiniana. Aceasta masura ar scoate in afara legii publicarea oricarui “apel la negarea existentei Israelului ca stat evreiesc si democratic, in cazul in care continutul acestei publicatii ar putea provoca acte de ura, dispret sau neloialitate” fata de Israel, scrie Reuters.

Irakul este pe cale sa aresteze 1.000 de oficiali corupti. Comisia irakiana pentru Integritate Publica a declarat ca au fost emise mandate de arestare pentru 1.000 de presupusi oficiali corupti. Desi au fost facute publice foarte putine detalii, Comisia a declarat ca cel putin 50 dintre acestia sunt personae foarte importante. Saptamana aceasta, primul ministru Nouri Maliki a acceptat demisia ministrului irakian al comertului, Abdul Falah Sudani, acuzat de coruptie. Comitetul anticoruptie a declarat ca au fost emise 997 de mandate de arestare pentru oficiali suspectati de coruptie, dintre care 53 ocupa functii de director sau chiar mai inalte de atat. 51 de oficiali au fost arestati in aprilie si 69 in mai, dintre care 33 duminica trecuta, scrie BBC.

Politia mexicana a retinut 10 primari suspectati de trafic cu droguri. In urma unei serii de raiduri ale politiei federale, declansate marti, 10 primari ai unor orase importante din statul mexican Michoacan au fost retinuti, fiind suspectati de colaborarea cu un violent cartel de droguri, cunoscut pentru decapitarea dusmanilor sai. Arestarea simultana a primarilor reprezinta o miscare curajoasa si fara precedent a guvernului lui Felipe Calderon, in razboiul impotriva cartelurilor de droguri. Primarii au fost dusi in Mexico City pentru a fi interogati, scrie Washington Post.