Patronul Unirii Urziceni, smen imobiliar cu Ontanu dupa modelul Popoviciu. Pe locul unei foste piete din cartierul bucurestean Floreasca, patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucsaru, ridica o cladire de birouri. Ar fi fost de aplaudat, daca afacerea n-ar fi fost ilegala. Terenul pietei fiind domeniu public al statului, primarul Ontanu de la sectorul 2 (unde e situata piata) nu avea voie sa incheie nici un parteneriat cu un privat care sa schimbe destinatia suprafetei. Modelul, insa, a fost testat cu succes in cazul pietei Obor, data de Ontanu cu dedicatie lui Puiu Popoviciu, scrie Academia Catavencu.

A disparut la noua zile dupa nunta. Una dintre cele 228 de persoane aflate la bordul aeronavei Air France, pe ruta Rio de Janeiro - Paris, disparuta luni deasupra Oceanului Atlantic, este buzoianca Violeta Bajenaru-Declerck. In varsta de 33 de ani, romanca organizase, acum aproape doua saptamani, petrecerea de nunta alaturi de familie si de prieteni in judetul Buzau, in localitatea Poiana Pinului. Ea se casatorise civil acum un an, cu un cetatean de origine franceza. Membrii fortelor militare aeriene din Brazilia au descoperit ieri „mici resturi” ale unui avion in Oceanul Atlantic, la circa 650 de kilometri nord-est de Insula Fernando de Norohna, fara a putea insa confirma daca este vorba despre aeronava Airbus A330, disparuta in noaptea de duminica spre luni, a anuntat un purtator de cuvant, scrie EvZ.

Sorana Carstea, sferfinalista la Roland Garros: „In niciun caz nu ma vad band cafele in Dorobanti”. Un interviu acordat de jucatoarea de tenis Sorana Carstea ziarului Gandul arata o tanara surprinzator de matura pentru cei 19 ani pe care ii are: „La varsta asta se face selectia. Acum se vede cine va face ceva in viata si cine nu”. Gandul va prezinta o poveste facinanta despre viata „anosta” a unei campioane la inceput de cariera, ale carei repere zilnice sunt scoala, tenis, masa, somn, si care se pregateste sa-si dea bacul in ajun de US Open.

Curajul lui Mitrea a ajuns la final. Ovidiu Budusan, avocatul care-l reprezinta pe Miron Mitrea, a solicitat marti Inaltei Curti restituirea dosarului la DNA, caz in care pentru reluarea anchetei ar fi necesar avizul Senatului. La termenul de marti, Ovidiu Budu­san, avocatul care-l reprezinta pe Miron Mitrea in procesul in care DNA il acuza de luare de mita, a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) restitui­rea dosarului la Parchet pentru refacerea urmaririi penale, sub pretextul ca procu­rorii ar fi extins invinuirile, fara sa-i comunice acest lucru lui Mitrea, deci i-ar fi incalcat dreptul la aparare, scrie Cotidianul.

Un fost jocheu-primar acuzat de frauda "calareste" acum fondurile UE. Viorel Bubau, vicepresedinte al PSD Mures, judecat pentru fraudarea fondurilor europene SAPARD pentru infrastructura, a fost trimis de partidul sau sa gestioneze fonduri UE pentru agricultura. In timp ce experti anticoruptie considera aceasta numire "un semnal ingrijorator" dat Bruxelles-ului de catre Romania, fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara spune ca problema de la Mures ar putea afecta utilizarea fondurilor UE de catre agricultorii din toata tara, scrie Romania libera.

Ramasitele Cenaclului „Flacara“, sabotate de copii. Deranjat de faptul ca micutii care asistau la cenaclul sau nu aveau cumintenia „unui stalp in mijlocul lacrimilor“, Adrian Paunescu s-a enervat: „Stati jos si invatati, pana nu ajungeti aurolaci!” Ceea ce era anuntat ca un spectacol de muzica si poezie, moderat de Adrian Paunescu, de 1 iunie, s-a transformat intr-o serie de jigniri aduse publicului si laude de sine, scrie Adevarul.

Europarlamentabilul Pavel Abraham a asociat Antidrogul cu un pirnaias. Daca va vine sa credeti, in Romania, singurul baiat capabil sa conduca o asociatie care sa combata consumul si traficul de droguri este un escroc puscarias. Gigel Lazar, un galatean care a tepuit patrimoniul fostei UTC si care a facut vreo patru ani de puscarie pentru emiterea de cecuri fara acoperire, este presedintele executiv al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului. CIADO il are drept presedinte onorific pe academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, personalitate care gireaza seriozitatea ONG-ului si se presupune ca ii acorda toata increderea presedintelui executiv Gigel Lazar, scrie Academia Catavencu.

Lebede negre ucise cu guma de mestecat. Pasarile exotice pe care autoritatile din Capitala le vor achizitiona pe bani grei au toate sansele sa sfarseasca ca si suratele lor cumparate deja. Cu toate ca nu au fost in stare sa se ingrijeasca asa cum se cuvine de pasarile exotice - pentru care au platit un pret dublu fata de cel practicat pe piata libera -, mai-marii Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) vor acum sa achizitioneze alte peste 250 de lebede negre, pauni si specii rare de rate si gaste. Pasarile - care vor fi cumparate cu peste 570.000 de lei (aproximativ 138.000 de euro) din bani publici - ar trebui sa umple parcurile Capitalei, scrie EvZ.

Judecatorii vor spor la salariu pentru ca scriu declaratia de avere. Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) preseaza cresterea in grila de salarizare a magistratilor prin inventarea sporului de… declaratie de avere. Intr-un comunicat de presa, Dan Lupascu, membru CSM si presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, a anuntat ca CSM a cerut Ministerului Muncii, in scris, introducerea sporului pentru obligativitatea depunerii declaratiilor de avere si de interese. Dl. Lupascu nu a solicitat explicit acest spor, ci a folosit o formulare extrem de alambicata. Secretarul de stat din Ministerul Muncii care se ocupa de Legea salarizarii, a inteles acelasi lucru: „In stilul asta, o sa ajungem sa cerem spor si pentru certificatul de casatorie“, scrie Gandul.

Urmarit penal, garantat de Vanghelie la CFR Bucuresti. Viitorul director al CFR SA Regionala Bucuresti este Gavrila Manaila, fost director al Regionalei Bucuresti a CFR SA si cea a CFR Calatori pana in 2006, cand a fost destituit. Manaila a fost angajat cu putin timp in urma consilier al directorului regionalei Bucuresti, Cristian Ungureanu. Cum ultimul este in concediu medical si nu poate fi deocamdata inlocuit, Gavrila Manaila a primit doar delegare pentru conducerea regionalei. Problema este ca din perioada sefiei lui Miron Mitrea la Ministerul Transporturilor si a tepelor date de fostul director general al CFR SA, Mihai Necolaiciuc, Gavrila Manaila are cateva tinichele legate de coada, iar DNA inca nu l-a scapat de ele, scrie Cotidianul.

De la hamburgheri in topul inventatorilor mondiali - povestea unor romani. Cea mai rapida camera de filmat digitala din lume, Phantom V12, capabila sa inregistreze pana la un milion de cadre pe secunda, va fi prezentata anul acesta, in premiera, la Festivalul International de Film Transilvania. Nu multa lume stie, insa, ca tehnologia care sta in spatele acestei aparaturi a fost dezvoltata de cercetatorii romani Alexandru Aciu, Radu Corlan si Petru Pop. Acesta din urma povesteste ca echipa s-a sudat inca din anii ’80, cand, repartizat la un institut de cercetare din Bucuresti, a ajuns sa lucreze alaturi de Alexandru Aciu. “La institut l-am cunoscut pe Sandu Aciu si am realizat programele de microprocesor pentru masinile de echilibrat pe care Sandu le-a proiectat”, povesteste Petru Pop, potrivit Gandul.