Un raport al armatei SUA indica grave erori intr-un atac din Afganistan. O investigatie a armatei SUA arata ca personalul american a facut greseli semnificative in organizarea unor atacuri aeriene in vestul Afganistanului pe 4 mai, in urma carora zeci de civili afgani au fost ucisi. Potrivit unui oficial din armata americana, numarul civililor morti ar fi fost mult mai redus daca fortele aeriene, cat si cele terestre ar fi urmat cateva reguli stricte pentru evitarea victimelor din randul civililor. Acest raport reprezinta cea mai clara recunoastere a vinovatiei in legatura cu atacurile de la inceputul lunii mai, scrie The New York Times.

Al-Qaeda a executat un ostatic britanic. Cetateanul britanic, Edwin Dyer, a fost rapit in Nigeria in luna ianuarie si a fost tinut ostatic in Mali. Militantii care l-au rapit pe acesta au amenintat ca il vor ucide daca guvernul britanic nu il elibereaza pe clericul musulman radical, Abu Qatada, dintr-o inchisoare britanica. Ca raspuns, premierul britanic, Gordon Brown, a condamnat gestul ca un "act barbar de terorism" si a spus ca toti cei care folosesc teroarea impotriva statului britanic si a cetatenilor sai vor fi prinsi si trasi la raspundere. Intr-o declaratie facuta miercuri, Gordon Brown a declarat ca "avem motive bune sa credem ca un cetatean britanic, Edwin Dyer, a fost ucis de o celula Al-Qaeda in Mali", scrie BBC.

CIA a incercat sa-l asasineze pe Hugo Chavez. Presedintele Venezuelei a declarat pe postul de televiziune national ca a reusit sa evite un atentat in El Salvador, unde partcipa la investirea in functie a noului lider, un aliat de-al sau. "Nu il acuz pe Obama. Cred ca Presedintele american are intentii bune. Insa, deasupra lui se afla CIA cu tentaculele sale. Nu am nici o indoiala ca serviciile secrete americane se afla in spatele complotului", a spus Chavez. Complotul a fost descoperit de prietenul si aliatul lui Chavez, Presedintele din Nicaragua, Daniel Ortega. Potrivit lui Chavez, avionul cu care trebuia sa soseasca presedintele Boliviei, Evo Morales, ar fi urmat sa fie doborat de o racheta in apropiere de aeroportul din San Salvador, scrie The Telegraph.

O curte din Laos a condamnat o femeie britanica insarcinata la inchisoare pe viata. O femeie din Marea Britanie care a ramas insarcinata inaine de inceperea procesului in Laos, a primit, miercuri, pedeapsa pe viata, dupa ce a fost gasita vinovata de trafic de droguri. Potrivit unui diplomat britanic ce a asistat la proces, o curte din Vientiane a condamnat-o pe Samantha Orobator la inchisoare pe viata, dupa o audiere de 3 ore, cu usile inchise. Femeia in varsta de 20 de ani a fost arestata in August 2008, avand asupra sa mai mult de 600 de grame de heroina. desi cantitatea era destul de mare pentru incadrarea la pedeapsa cu moartea, oficialii din Laos au anuntat, luna trecuta, ca aceasta nu va primi decat pedeapsa pe viata daca este gasita vinovata, scrie Reuters.

La Harvard se stabileste o catedra de studii despre homosexualitate. Harvard va deveni prima universitate din SUA cu o catedra care se va ocupa de probleme de sexualitate. Catedra va studia lesbienele, homosexualii, bisexualii si transexualii si este sustinuta de o donatie in valoare de 1,5 milioane de dolari din partea grupului de 4,600 de homosexuali si lesbiene din cadrul universitatii. Aceasta miscare reprezinta un moment important atat in lumea academica, in general, cat si in istoria universitatii Harvard, una dintre cele mai prestigioase din lume, scrie The Guardian.