Voturile studentilor - 30 de lei bucata. Reprezentantii unei asociatii misterioase colecteaza voturi pentru PSD in caminele bucurestene. Tinerii trebuie sa arate fotografia buletinului de vot „corect” stampilat. Saptamana trecuta, reprezentantul unei asociatii ii oprea pe studenti la intrarea caminului A2 din complexul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti. Se recomanda drept Adi si avea o propunere „de nerefuzat”: cauta observatori pentru votul de duminica. In schimbul efortului, studentii ar fi primit o suma frumusica in comparatie cu bugetul lor obisnuit - 150 de lei pentru o zi de supraveghere a votului, la sectia amenajata in sediul USAMV, informeaza EvZ.

Gigi Becali nu mai vrea sa fie arestat «din cauza lui Puiu Popoviciu». Cu doar o zi inainte ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa delibereze asupra recursului inaintat de procurorii anticoruptie impotriva deciziei de ridicare a interdictiei de a parasi tara in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, Gigi Becali a fost invitat la sediul DNA, in calitate de martor in acest dosar. Laifundiarul din Pipera a declarat, la iesirea de la audieri, ca nu va mai da nicio declaratie in ceea ce-l priveste pe Puiu Popoviciu, impotriva caruia el insusi a facut, in urma cu sapte ani, plangere la Parchet, deoarece se teme. Becali a admis, pentru prima data, faptul ca banuieste ca a fost arestat preventiv si din pricina sesizarilor facute impotriva lui Popoviciu si a schimburilor de terenuri din Baneasa, noteaza Gardianul.

Elevi arvuniti pentru mitingurile partidelor politice. Jurnalistii Romaniei libere au pretins ca fac parte din staff-urile de campanie ale partidelor politice si au testat peste zece directori de scoli si licee pentru a vedea daca sunt dispusi sa-si trimita elevii la actiuni electorale. Aproape jumatate din acestia au acceptat propunerile noastre, cu toate ca astfel ar fi incalcat legea.

Satul tine cu violatorul „fetitei-mama”. Cazul Florinei, fetita de 11 ani, care a ramas gravida dupa ce a fost violata de unchiul ei, a schimbat pe moment legislatia privind intreruperile de sarcina, insa nu si mentalitatile. La un an de cand cazul Florinei, fetita-mama de 11 ani, a facut inconjurul lumii, lucrurile s-au intors in fagasul lor normal. Legea avorturilor, pe care fostul ministru al sanatatii, Eugen Nicolaescu, a incercat s-o modifice (la presiunea opiniei publice) s-a topit in parlament. Iar familia Florinei trece inca prin momente grele, intrucat oamenii din sat arata cu degetul catre victima, fetita violata de unchiul ei, si tin partea violatorului, noteaza EvZ.

Venit pe lume in tara nesimtirii, Bebelusul 79 se sufoca pentru ca „nu a fost solicitat” un ventilator.Gandul v-a prezentat luni povestea Bebelusului 79 – nascut prematur la sase luni in maternitatea Spitalului Municipal Hunedoara. Este tinut in viata cu mainile goale, se sufoca des si probabil va ramane cu un handicap pe viata. „Cu un ventilator, crizele acestea ar fi anulate. Dar aici n-am avut niciodata un asemenea aparat. Care ne ajuta Dumnezeu sa traiasca ...“, spunea sefa sectiei de neonatologie. A doua zi am fost sunati de directorul spitalului, Bende Barna, care sustine ca in spital exista un ventilator, dar nu a fost folosit „fiindca nu a fost solicitat“.

Trei odai la Chisinau, mai scumpe decat in Bucuresti. Chisinaul bate Bucurestiul la preturile apartamentelor. Cele mai multe dintre locuintele scoase la vanzare in capitala Moldovei sunt mai scumpe decat cele din capitala noastra. Bulversarea pietei imobiliare romanesti, pe fondul inghetarii creditarii ipotecare si al avalansei de zvonuri privind scaderea preturilor apartamentelor vechi, a condus la o situatie de-a dreptul hilara: preturile de lista ale apartamentelor din Bucuresti oferite de agentiile imobiliare sunt mult mai mici sau cel mult egale comparativ cu cele ale locuintelor similare scoase la vanzare in Chisinau, capitala Republicii Moldova, informeaza Romania Libera.

Europarlamentarii castiga de trei ori mai mult decat presedintele Romaniei. Sursele de finantare ale institutiilor europene provin din contributia statelor membre. Astfel, Romania va plati in 2009 1,45 milioane de euro, suma mai mare cu 20% fata de anul trecut. Cu toate ca salariul unui europarlamentar este cu mult peste cel al unui judecator sau chirurg, multi dintre politicieni sunt totusi nemultumiti, volumul de munca fiind mult mai mare comparativ cu activitatea din Parlamentul tarii. Faptul ca, in general, europarlamentarii aveau salarii egale cu cele ale parlamentarilor din tara de origine a fost extrem de criticat in Parlamentul European. Italienii, francezii si germanii aveau salarii foarte mari, de pana la 12.000 euro, in detrimentul colegilor lor din Europa Centrala si de Est care aveau salarii de 10-12 ori mai mici, scrie Gardianul.

Romanii isi educa pruncii cu bata. Parintii nu-i vad pe cei mici ca pe niste cetateni cu drepturi egale, ci ca pe niste animalute care trebuie dresate, chiar si prin metode violente. Psihologii atrag atentia ca violenta, cu toate formele pe care le imbraca, nu da rezultate decat pe moment, dar le mutileaza pe viata sufletele celor mici, noteaza Adevarul.

Hoti mascati au furat laptopuri din incinta viitoarei Ambasade SUA. Laptopurile si diversele unelte furate apartin constructorului Bog’Art. Ambasada SUA considera incidentul „o problema de securitate”. Mai multi indivizi mascati au atacat si jefuit, miercuri noaptea, baracile de pe santierul viitorului sediu din Baneasa al Ambasadei SUA. Politistii bucuresteni au fost anuntati in jurul orei 5.30, la mai bine de o ora de la comiterea jafului. Potrivit anchetatorilor, paznicul baracilor a fost cel care a reclamat fapta. Acesta ar fi declarat ca mai multi indivizi au patruns pe santier, in jurul orei 4.30, dupa ce au escaladat gardul, taind imprejmuirea de sarma ghimpata. Atacatorii i-ar fi pulverizat in fata un spray lacrimogen si l-ar fi imobilizat, in timp ce complicii lor jefuiau baracile. Printre bunurile sustrase se numara patru laptopuri, dar si unelte folosite de muncitori in constructii, noteaza Gandul.