Soarele fura atmosfera Pamantului. Spre deosebire de situatia de pe Marte sau Venus, atmosfera Pamantului parea foarte stabila sub protectia campului magnetic al planetei. Insa, studiile recente par sa indice Soarele ca fiind cel care “fura” cate putin din atmosfera Pamantului. Si mai surprinzator poate fi faptul ca sistemul de protectie al planetei joaca rolul unui agent dublu, ajutand, dar pagubind, in acelasi timp. Cercetatorii nu au exclus posibilitatea ca atat Marte cat si Venus sa fi avut o atmosfera protectoare subtire la inceputuri, iar faptul ca nu au beneficiat de protectia unui camp magnetic sa fi contribuit la distrugerea acesteia de catre vantul solar, noteaza Descopera.

Fondatorul "Cirque du Soleil" va pleca in spatiu. Fondatorul "Cirque du Soleil", Guy Laliberte, va calatori in septembrie in spatiu, la bordul navetei rusesti Soyuz, catre Statia Spatiala Internationala. Guy va fi primul turist spatial canadian si cel de-al 7-lea turist care viziteaza Statia Spatiala Internationala din aprilie 2001. Costul calatoriei este estimat la 25 de milioane de dolari, informeaza BBC.

Familia regala britanica a fost jefuita de doua ori in ultimele doua saptamani. Hotii au furat 11 stupi ce contineau aproximativ 500.000 de albine si niste vite. Valoarea stupilor este estimata la circa 5000 de lire sterline. Bolile si numarul din ce in ce mai mic de albine a dus la o crestere in pretul stupilor si a mierii, fapt ce ii determina pe hoti la actiuni din ce in ce mai curajoase. Furturi in valoare de mii de lire sterline au fost inregistrate pe teritoriul Marii Britanii in ultimele luni, cel mai insemnat furt de acest fel fiind stupii ce ii avea in grija apicultorul regal Murray McGregor, in West Lothian, Scotia, noteaza Reuters.

"Regina bluesului", Koko Taylor, a incetat din viata. Cantareata americana de blues, Koko Taylor, a incetat din viata miercuri la Chicago la varsta de 80 de ani. Koko Taylor, cunoscuta ca "regina a bluesului", s-a numarat printre putinele femei care s-au bucurat de un succes constant pe scena bluesului, dominata in general de barbati. Koko Taylor a inregistrat noua albume, fiind distinsa cu un Premiu Grammy si cu alte 29 de premii destinate bluesului. Numele real al artistei era Cora Walton, noteaza BBC.

Uniunea Europeana a ajuns la un acord privind primirea fostilor detinuti de la Guantanamo. Liderii celor 27 de state membre ale UE au depasit cel mai mare obstacol in privinta primirii de detinuti de la Guantanamo, finalizand joi un cadru comun de reguli care vor fi respectate de toate statele comunitare. Ministrii de justitie din tarile Uniunii Europene au rezolvat la Luxemburg si o alta problema comunitara, generata prin desfiintarea controlului la frontiere; Paris, Bruxelles, Londra si Madrid sunt doar cateva dintre capitalele europene care s-au declarat gata sa-i primeasca pe cei "eliberati" din Guantanamo, scrie Le Figaro.

Discursul de la Cairo al presedintelui american l-a impresionat pe Javier Solana. Javier Solana este de parere ca presedintele american, Barack Obama, a deschis o noua pagina in relatiile cu lumea arabo-musulmana si pentru regelementarea relatiilor cu Orientul Mijlociu prin discursul pe care l-a tinut joi, la Cairo. Inaltul Reprezentant al UE pentru politica externa si de securitate comuna, Solana, a afirmat ca toata lumea cu care a discutat despre discursul presedintelui american a fost pozitiv impresionata, iar atomosfera creata de acest discurs este foarte constructiva, noteaza BBC.