Basescu il loveste pe „domnul Dobanda. Intr-o continua lupta cu toti, presedintele Romaniei afirma ca nu mai vorbeste cu bancile din cauza „batjocurei din zona dobanzilor”. Dupa ce, in urma cu cateva zile, presedintele Traian Basescu declara ca guvernul si-a facut treaba cu sistemul bancar, ieri seful statului a lovit din nou bancile, spunand ca nu se va mai vedea cu bancherii pana nu vor cobori „batjocura din zona dobanzilor”. Potrivit acestuia, bancile nu vor mai avea un sustinator in persoana lui pana cand nu vor relua creditarea, noteaza EvZ.

Descindere pe autostrada de praf - Boc a descoperit ca fierastraul electric merge doar bagat in priza, Berceanu a explicat „paralelismul” asfaltarii cu stalpi cu tot. Boc, dupa ce i-a fost bagat in priza fierastraul electric: „Pe vremea mea se taia numai cu securea. Acum au aparut si dispozitive din acestea, mai moderne”, spune el cu admiratie. La centura Capitalei s-a asfaltat chiar si in jurul stalpilor de electricitate, care au ramas in mijlocul drumului. Berceanu a explicat filosofia: „Am vrut sa lucram in avans, sa mergem in paralel, nu sa asteptam”, spune el. Premierul Emil Boc l-a insotit ieri pentru a treia oara in ultimele trei luni pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, intr-o vizita pe santierele patriei. Vizita de lucru a inceput dupa-amiaza, pe santierul de largire la patru benzi a soselei de centura a Bucurestilor, in zona de nord. Spre deosebire de acum trei saptamani, cand muncitorii constructorului austriac Alpine au fost luati prin surprindere si dormeau in front, acum, fiind o vizita anuntata, lucrarile sunt mai avansate si se lucreaza „cu talent”, dupa cum au observat oficialii, noteaza Gandul.

ANPC amendeaza bancile pentru comisioanele uriase la platile in euro in strainatate. Patru banci comerciale au fost amendate cu 65.000 lei de Protectia Consumatorilor pentru comisioanele mari percepute la platile in euro in strainatate. Dintre acestea, BCR, Alpha Bank si BRD au fost amendate, potrivit unor surse din domeniul bancar, contactate de Gardianul. CEC a fost doar avertizata de ANPC, deficientele constatate nefiind atat de mari ca la celelalte banci. „Banca a remediat imediat problemele asupra carora i-a fost atrasa atentia, si nu a avut o atitudine atat de agresiva ca celelalte patru amendate”, ne-au declarat surse din ANPC. Controlul, efectuat pana acum la 18 banci, a fost cerut de Comisia Europeana inca de la inceputul anului, regulamentul european impunand bancilor sa aplice aceleasi comisioane atat pentru tranzactiile in tara, cat si pentru cele in strainatate, informeaza Gardianul.

Pimen a scapat de verdictul de politie politica. Verdictul de colaborator al Securitatii ca politie politica dat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) arhiepiscopului Sucevei a fost anulat de Curtea de Apel Bucuresti. Colaborarea lui Pimen cu Securitatea si Directia de Informatii Externe nu a fost insa contestata, scrie Romania Libera.

La vara, pretul benzinei va sari de 4 lei/litru. Desi vanzarile de carburanti au scazut in ultima perioada din cauza crizei, producatorii vor majora in iulie-august preturile la pompa ca urmare a cotatiei in crestere a titeiului. In perioada iulie-august, preturile carburantilor la pompa vor trece de 4 lei/litru, avertizeaza analistii din piata. Unul dintre motive consta in faptul ca titeiul cunoaste in ultima perioada o revenire la Bursa, iar previzunile arata ca evolutia nu va fi una imbucuratoare, mai ales pentru soferi, informeaza EvZ.

Cum sa faci avere cu lemn de Horezu. Anca Armasescu si Silviu Stan au ajuns la Berlin cu mobilierul lor taranesc. Criza se resimte si printre artistii-mestesugari. La inceput pictau scaunele de lemn cumparate de la rudarii din zona Horezu, Valcea, pe care le vindeau mai departe la targurile de profil de la Muzeul Satului ori printre vanzatorii ambulanti, de Martisor. S-a dovedit insa ca un hobby nu se poate transforma in afacere daca totul este lasat la voia intamplarii. "Mestesugarii nu ne livrau scaunele la timp, iar de cele mai multe ori, piesele nu erau identice ori aveau defecte. Degeaba prietenul meu le picta frumos daca produsul finit nu era de calitate", povesteste Anca Armasescu, proprietara unui atelier specializat in mobilier pictat si mobilier din lemn masiv, din Horezu, informeaza Gandul.

Romanii mananca mai putin. Consumul de carne din Romania este cu 20% mai mic decat media tarilor europene. Volumul vanzarilor la lapte si branzeturi a scazut cu 20% in primele patru luni. Romania, Bulgaria si Estonia sunt tarile Uniunii Europene cu cel mai mare ritm de scadere a volumului vanzarilor cu amanuntul, inclusiv la categoria de alimente, bauturi si tigari. Ca urmare a crizei economice, pe fondul cresterii somajului si al reducerii drastice a creditarii, consumul populatiei tot scade, incepand din decembrie anul trecut, noteaza Romania Libera.

Gratie judecatoarei lui Constanda, Parcul Tineretului va fi burdusit cu vile de lux. Peste doua hectare din Parcul Tineretului, Sector 4, vor fi inlocuite cu vile de lux. Aceasta operatiune, pentru care primaria lui Cristian Popescu Piedone a dat unda verde, repezinta un caz la indigo cu cel din Parcul Bordei. Aceeasi judecatoare, Camelia Spranceana, fosta sotie a interlopului craiovean Samir Spranceana, a pus-o in posesie pe o anume Marioara Micsunescu cu o suprafata de 20.100 m.p. de teren chiar in inima Parcului Tineretului. Femeia, un prosper om de afaceri bucurestean, a cumparat de la mai multe persoane care sustineau ca au mostenit parcele in incinta acestui parc, drepturile litigioase. Curtea de Apel Bucuresti, prin semnatura judecatoarei Spranceana, a improprietarit-o, in 2007, pe Marioara Micsunescu cu aceste suprafete, noteaza Gardianul.

La Ibiza, statul ofera saracilor hrana si haine. Romanii din Insulele Baleare vor beneficia de avantajele unei legi fara precedent in Spania. Daca un locuitor al insulelor Baleare, care are nevoie de sprijin social, nu este ajutat de autoritati, poate da in judecata guvernul local. Toti locuitorii din Insulele Baleare vor avea asigurat un minimum de mancare, de haine si vor beneficia de un acoperis deasupra capului. Este vorba despre o noua lege, unica in Spania, aprobata de catre Parlamentul din Baleare, scrie Adevarul.