Partidul Piratilor, care isi propune sa apere libertatile utilizatorilor de Internet si sustine schimbul de fisiere in retea, va intra in Parlamentul European, dupa ce a obtinut 7,1 la suta din voturi la alegerile europene, conform rezultatelor partiale anuntate la Stockholm. Fondat in 2006, partidul si-a triplat numarul de membri dupa condamnarea la cate un an de inchisoare a patru dintre administratorii site-ului suedez de file-sharing The Pirate Bay, relateaza AFP.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc duminica in nordul Peloponezului si in vestul si centrul Greciei. Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora 12:00, a fost localizat la 150 de kilometri nord-vest de Atena, in regiunea orasului Aigion. Un hotel din orasul Lambrini a suferit daune, dar nu au existat cazuri de victime omenesti. In aceasi zona a fost inregistrat un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter in 1995, soldat cu 27 de oameni, informeaza AP.

Valul de demisii in randul ministrilor din cabinetul britanic, produs in aceasta saptamana, ar putea face parte dintr-un complot pus la cale pentru a-l forta pe premierul Gordon Brown sa se retraga, cu toate ca patru dintre ministrii demisionari au negat vehement aceasta posibilitate, declarand public ca au luat singuri decizia de a renunta la functiile din guvern. Insa, conform sursei citate, Hazel Blears (fost ministru al comunitatilor locale), James Purnell (foto, fost ministru al muncii si al pensiilor) , John Hutton (fost ministru al apararii) si Caroline Flint (secretarul de stat pentru Europa) fac parte dintr-un grup de sustinatori ai fostului premier, Tony Blair, si si-au coordonat timp de luni de zile, in secret, actiunile cu scopul de a-l inlocui pe Brown cu Alan Johnson, fost secretar al sanatatii, relateaza The Telegraph.

Saptesprezece cadavre au fost recuperate in total la acest sfarsit de saptamana, precum si zeci de componente ale avionului Airbus al Air France, a anuntat duminica seara un purtator de cuvant militar. Recuperarea a sase corpuri neinsufletite ale pasagerilor zborului AF 447 al Air France a fost anuntata anterior sambata si duminica. Aceasta cursa Rio-Paris s-a scufundat in Oceanul Atlantic in urma cu o saptamana. Purtatorul de cuvant al armatei, locotenent-colonelul Henry Munhoz, a precizat ca noua cadavre au fost recuperate de fregata braziliana Constitucao si opt de fregata franceza Ventose. Majoritatea corpurilor neinsufletite si resturilor au fost recuperate dintr-o zona aflata la 1.150 de kilometri distanta de Recife, pe coasta nord-estica a Braziliei, scrie AFP.

Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a anuntat duminica seara ca va candida la alegerile prezidentiale programate pentru ianuarie 2010. "Anunt ca voi fi candidat la prezidentiale si voi castiga", a spus Timosenko, intr-o declaratie transmisa de televiziunea ucraineana. Iulia Timosenko se numara printre potentialii candidati cel mai bine plasati in sondaje, dupa fostul premier Viktor Ianukovici, considerat prorus, si inaintea fostului presedinte al Parlamentului, Arseni Iateniuk, considerat proocidental. Presedintele in exercitiu, Viktor Iuscenko, a anuntat deja ca va candida pentru un al doilea mandat, dar, cu popularitatea erodata de numeroase crize politice si sentimentul general de deziluzie al populatiei, nu are practic nici o sansa de a fi reales, in conditiile in care mai putin de 3 la suta dintre alegatori afirma ca ar vota pentru el, scrie AFP.