La o intalnire pe care a avut-o ieri cu parlamentarii democrat-liberali premierul Emil Boc le-a promis acestora ca de la 1 iulie le va elibera primarilor din colegiile lor, inclusiv banii pentru august si septembrie, urmand ca in octombrie sa le dea si sumele aferente lunilor noiembrie-decembrie.

In aceeasi logica a devansarii investitiilor pentru sensibilizarea electoratului inainte de prezidentiale, Boc le-a dat uninominalilor PDL ca tema sa vina cu o lista de cate cinci proiecte punctuale - biserici, scoli, gradinite - pe care guvernul sa le finanteze cu prioritate. Pana in iulie, s-a plans Boc, potrivit unor surse parlamentare, executivul se abtine de teama ca depasirea cheltuielilor ar atrage riscul de a nu mai primi transa de peste un miliard de euro de la Comisia Europeana.

La aceeasi intalnire, premierul a incercat sa justifice „mica lovitura de stat”, Ordonanta 61, prin faptul ca guvernul nu ar fi intentionat decat sa impiedice suprapunerea a doua Coduri Penale adoptate si neintrate in vigoare - cel curent si Codul Stanoiu.

Integral in Evenimentul Zilei