Sarkozy a fost hulit la inmormantarea lui Omar Bongo. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fost hulit la Libreville, capitala Gabonului, unde se afla pentru a lua parte la inmormantarea presedintelui Omar Bongo. Sarkozy, alaturi de predecesorul sau, Jaques Chirac, au fost batjocoriti de multime in momentul in care au sosit la palatul prezidential pentru a aduce un ultim omagiu presedintelui gabonez. Multimea a inceput sa strige "Nu va vrem aici - plecati!" si "Nu Frantei!". Gabon, un stat bogat in petrol, a avut relatii stranse cu Franta sub conducerea lui Bongo, insa, in luna mai, acesta a fost subiectul unei investigatii franceze pentru coruptie. Omar Bongo a murit dupa 40 de ani in care s-a aflat la conducerea statului, devenind astfel liderul care s-a aflat in functie pentru cea mai lunga perioada de timp in Africa, scrie BBC.

Onestitatea, politica mai multor cafenele indoneziene. Indonezia, o tara care nu cunoaste practicile transparente nici in afaceri, nici in politica si nici in vreun alt domeniu, incearca sa lupte impotriva coruptiei adoptand o tactica mai putin obisnuita - in provincia Samarinda s-a dechis un lant de cafenele "ale onestitatii", in care nu exista vanzatori, iar oamenii intra si se servesc singuri dupa care lasa baniii intr-o cutie. O eleva in varsta de 15 ani, care frecventeaza aceste cafenele, considera ca aceasta miscare ii motiveaza pe oameni sa fie mai cinstiti: "in conditiile in care si in sala de clasa se trisaza foarte mult, macar aici invatam sa fim cinstiti", spune aceasta, potrivit The New York Times. La initiativa procurorului general, cateva zeci de astfel de cafenele au fost deschise in ultima luna in cadrul scolilor si al institutiilor publice, iar conducerea locala spera ca numarul acestora sa ajunga la 1,000 pana in 2010 si sa se deschida si in cadrul companiilor private.

Un consilier republican a trimis un email rasist la adresa presedintelui Obama. Presedintele Partidului Democrat din Tennessee a cerut concedierea unui consilier legislativ republican deoarece acesta din urma a trimis un email ofensator, in care presedintele Obama este reprezentat sub forma unei perechi de ochi, in stilul desenelor animate, pe un fundal complet negru. Imaginea lui Obama este ultima dintr-un colaj care contine portretele celor 43 de presedinti americani. Emailul, care a fost trimis unor membri ai Partidului Republican, a fost postat pe internet luni. Sherri Goforth, secretar administrativ al senatorului Diane Black, a recunoscut ca a trimis emailul in data de 28 mai, cu titlul “Imagine-suvenir istoric”, adaugand, fara a da prea multe detalii, ca acesta a fost a fost trimis din greseala altor persoane decat cele vizate initial. In urma incidentului, Goforth a primit doar o mustrare, fara a fi concediata, scrie CNN.

Secretarul General al NATO critica strategia din Afganistan. Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat intr-un interviu pentru o publicatie olandeza ca decizia de a-i face pe mebrii individuali NATO responsabili pentru zone diferite in Afganistan a ingreunat eforturile de cooperare internationala. "Tuturor tarilor le place sa se considere campioni ai reconstructiei. Insa, acest fapt nu a stimulat o reala cooperare internationala militara si civila, ci, dimpotriva, uneori chiar a produs efectul contrar", a declarat De Hoop Scheffer, care pe 1 august isi va incheia mandatul la NATO, scrie Reuters.

Atat sustinatorii lui Moussavi, cat si cei ai lui Ahmadinejad demonstreaza pe strazile Teheranului. Sustinatorii presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, si cei ai principalului sau adversar politic au participat, marti, la demonstratii in zone diferite ale Teheranului. Dupa ce sustinatorii lui Ahmadinejad s-au strans in piata Vali Asr, Mir Hossein Moussavi si-a indemnat sustinatorii sa renunte la mitingul care trebuia sa aiba loc in aceeasi piata, in contextul in care, cu o zi in urma, 7 persoane au fost ucise in urma protestelor. Insa, sustinatorii lui Moussavi s-au intalnit totusi intr-o alta zona din Teheran. Guvernul iranian le-a interzis jurnalistilor straini sa transmita informatii despre proteste de la fata locului, acestia neavand voie sa-si paraseasca birourile si camerele de hotel. Aceasta decizie reprezinta o reactie la aparitia unor clipuri care ilustreaza violentele de la protestele recente in favoarea lui Moussavi, adversarul politic al presedintelui, care contesta rezultatul alegerilor, scrie CNN.