Ridzi, teapa dupa teapa: inca 45.000 de euro lipsa! Pentru prestatia de Ziua Tineretului din Bucuresti, Monica Iacob-Ridzi a alocat 60.000 de euro pentru Vita de Vie, Holograf si Pepe. Artistii sustin ca au primit maximum 15.000 Cea mai evidenta discordanta dintre pretul real al unor recitaluri de trupe romanesti si pretul platit de Monica Iacob-Ridzi apare in cazul recitalurilor de pe 2 mai din Bucuresti, parcul IOR. Ziua Tineretului a costat in total, conform documentelor oficiale furnizate „Gazetei Sporturilor“ de Ministerul Tineretului si Sportului, 1.173.000 lei cu tot cu TVA. Artistii care au cantat in acea seara au fost Holograf, Vita de Vie si Pepe. Daca e sa ne luam dupa documente, ei ar fi fost platiti cu 260.000 de lei, circa 60.000 de euro. „Nu am nici un fel de contract cu Ministerul Tineretului si Sportului“, a declarat Aurel Mitran, impresarul trupei Holograf. Acesta a refuzat sa comenteze referitor la suma de bani primita pentru concertul sustinut pe 2 mai, in Capitala. Onorariul trupei Holograf este, conform surselor din piata, in jur de 7.000-8.000 de euro, scrie Cotidianul.

Un fost securist si-a cumparat cu paine titlul de revolutionar Un fost ofiter de Securitate din Timisoara, cu patalama de politie politica de la CNSAS si Curtea de Apel, urmeaza sa devina cetatean de onoare al Timisoarei pentru ca poarta titlul de revolutionar. Peste cateva luni, numele lui Eugen Romulus Iancu urmeaza sa fie inscris alaturi de cel al lui Corneliu Coposu si de cel al lui Paul Goma in randul cetatenilor de onoare ai Timisoarei, la propunerea Fundatiei Nationale a Revolutiei din Decembrie 1989-Timisoara. In urma cu 25 de ani insa, el era un tanar si zelos locotenent in cadrul Serviciului I/B al Securitatii Timis, dupa cum arata documentele detinute de CNSAS si depuse in instanta pentru constatarea de lucrator al Securitatii. „In desfasurarea activitatii sale ca locotenent in cadrul IJ Timis, a desfasurat activitati care au ingradit dreptul la libera exprimare si la libertatea opiniilor, precum si dreptul la libertatea constiintei si religiei, dreptul la viata privata si dreptul la libera circulatie“, motiveaza Curtea de Apel Bucuresti in sentinta data in cazul lui Iancu, scrie Cotidianul.

Ambasada Venezuelei la Bucuresti face demersuri pentru a verifica daca Mihai Necolaiciuc figureaza printre persoanele cu viza de rezidenta in Venezuela, au declarat, ieri, reprezentanti ai ambasadei, precizand ca s-au sesizat in urma informatiilor din presa, nu la solicitarea autoritatilor romane. Mihai Necolaiciuc - urmarit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro Companiei Nationale de Cai Ferate - a prezentat acte de identitate emise de Venezuela cand a fost capturat de agentii federali americani de la Marshals Service si de cei de la Departamentul de Migrari si Vami. Reprezentanti ai ambasadei au adaugat ca fac acest demers deoarece diplomati venezueleni de la Bucuresti au vazut stirea despre Necolaiciuc in presa si nu pentru ca le-ar fi fost facuta vreo solicitare de catre autoritatile romane. „De ce facem aceste demersuri? Pentru a clarifica. A fost publicat un articol despre acesta... Nu, autoritatile romane, pana in acest moment, nu ne-au contactat in legatura cu acest caz“, au explicat sursele citate. Potrivit acelorasi surse, Ambasada Venezuelei la Bucuresti nu i-a acordat viza lui Necolaiciuc, iar pasapoarte sau acte de identitate se acorda doar cetatenilor venezueleni, obtinerea cetateniei fiind un proces foarte lung si complex, care dureaza aproximativ zece ani si care este conditionata de o viza de rezidenta, afirma Gardianul.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a comunicat ca edilul Constantei, Radu Mazare, nu si-a depus la timp declaratia de avere, fiind pasibil, conform legii, de amenda si de declansarea procedurii de verificare a averii, insa acesta respinge acuzatiile, sustinand ca documentul e depus. „Declaratiile de avere si de interese ale domnului Radu Mazare nu se regasesc in arhiva institutiei“, a comunicat ANI. Conform legii, nedepunerea la timp a declaratiilor de avere si de interese de catre cei care, prin lege, sunt obligati sa o faca, este sanctionabila cu amenda in cuantum de maximum 500 de lei si declansarea procedurii de verificare a averii celui vizat. Termenul de depunere a declaratiilor de avere a expirat in 15 iunie. In replica, Mazare a respins acuzatiile, sugerand institutiei sa verifice inainte de a da comunicate. „ANI sa se verifice pe ea insasi daca a verificat depunerea sau nedepunerea in registrul declaratiilor de avere pe care il tine secretarul Consiliului Local. Am depus declaratia de avere pe data 9 iunie, este inregistrata. ANI intai sa verifice si apoi sa dea comunicate“, a declarat primarul Constantei, Radu Mazare, scrie Gardianul.

Loganul S.F. de 70.000 de euro se intoarce si baga Politia in faliment Politia Romana este presata de firma giurgiuveana Ager Leasing sa plateasca 420 milioane de lei (100 de milioane de euro) in baza contractelor incheiate anul trecut, pentru achizitionarea a circa 3.000 de masini – intre care si celebrele Logane de 70.000 de euro bucata. Conducerea actuala a Politiei incearca sa traga de timp, aratand ca vistieria e goala din pricina crizei si cere o renegociere a sumei de platit. Firma de leasing ramane ferma pe pozitii, refuzand sa accepte mai putin decat s-a angajat contractual fosta conducere a Politiei. Conform unor surse din conducerea Politiei, chestorul Petre Toba, seful Inspectoratului General al Politiei, este vizitat aproape zilnic de reprezentantii Ager, care solicita preluarea masinilor si plata sumei datorate, scrie Gandul.

Managerii de spitale clinice care nu sunt medici mai pot conduce unitatea pana pe data de 18 iulie. Astfel, pentru unitatile sanitare in care se desfasoara si activitate de invatamant si cercetare stiintifica medicala, managerul trebuie sa fie cadru universitar sau medic primar si absolvent al unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, studii agreate de Ministerul Sanatatii (MS) si stabilite prin ordin al ministrului, potrivit unei Ordonante de Guvern, publicata deja in Monitorul Oficial. „Legea spitalelor” a fostului ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, din 2006, potrivit careia la conducerea unui spital se puteau afla atat medici, cat si economisti sau avocati, a fost astfel inlocuita, scrie Gandul.

Smecheri de Dorobanti si "pile" de partid, tartori pe serviciile Capitalei In consiliile de administratie de la societatile din subordinea municipalitatii Bucuresti au fost numiti oameni apropiati liderilor partidelor politice, afaceristi esuati sau directori controversati. Noii conducatori recunosc faptul ca au fost numiti dupa criterii politice, si nu dupa competenta, si spun ca au acceptat functiile "pentru ca vor sa faca lucruri bune pentru tara". Personaje mondene, oameni de afaceri controversati si "pile" ale unor lideri politici vor avea grija pentru urmatorii patru ani de serviciile publice destinate locuitorilor Capitalei. Societatile si regiile din subordinea municipalitatii, finantate in proportie covarsitoare din banii bucurestenilor – RADET, RATB, REBU etc. –, au de la inceputul acestui an noi consilii de administratie desemnate de partidele care controleaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti, afirma Romania Libera.

Record european la decese in accidente auto In timp ce la nivelul Uniunii Europene numarul victimelor din accidentele rutiere a scazut anul trecut, in medie, cu 8,3% fata de 2007, in Romania moartea pe sosele vine din ce in ce mai des, arata un studiu publicat de Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor. Anul trecut, in Romania au murit 3.063 oameni in accidente rutiere. In comparatie cu anul 2001, cand UE si-a propus sa reduca la jumatate numarul mortilor pe sosele pana in 2010, Romania detine cel mai negru record: o crestere a victimelor de pe sosele cu 25%. Doar Bulgaria a mai reusit trista performanta de a inregistra o astfel de crestere fata de 2001, cu doar 5%, restul tarilor UE reusind scaderi semnificative. Recordul pozitiv este detinut de Luxemburg (scadere de 49%), Franta (-48%) si Portugalia (-47%), scrie Romania Libera.

Inspector din Guvern, in boxa acuzatilor alaturi de interlopi Ei sunt implicati in mafia afacerilor cu terenuri de pe Autostrada Soarelui. Doru Clabescu este desemnat sa indeplineasca, la nivelul judetului Brasov, atributii ce intra in sfera de competenta a Ministerului Administratiei si Internelor. Alaturi de cei doi inalti functionari, au fost trimisi in judecata si doi interlopi. „Afacerea” cu terenuri a creat un prejudiciu de peste 800.000 de euro. In aceste conditii, procurorii au decis instituirea sechestrului pe bunurile detinute de Clabescu si Serban. Conform declaratiei de avere depuse la Secretariatul General al Guvernului, Doru Clabescu detine in Gradistea (Calarasi) un teren agricol de 3,9 hectare, un apartament in Calarasi, patru autovehicule (Volkswagen, Mercedes, Aro si Ford Taunus) si o motocicleta Jawa. Cornel Serban este proprietarul a 198 de hectare de teren agricol in Calarasi. El mai detine doua apartamente in Calarasi si un autoturism Dacia Logan, scrie Adevarul.

Stelica de la Garda vrea banu’ firmelor Seful Garzii Financiaredin Bucuresti majoreaza, cu de la sine putere, pragul minim al amenzilor date de subordonatii sai. Noul sef al Garzii Financiare Bucuresti le impune angajatilor sa dea amenzi cat mai mari. Sfidand Legea contabilitatii, Stelica Constantin le-a dat comisarilor o nota interna, obtinuta de EVZ, prin care le impune noile valori minime ale amenzii pe care acestia trebuie sa le aplice. In unele cazuri, sumele sunt de pana la cinci ori mai mari fata de minimele prevazute in lege. Specialistii in economie avertizeaza ca masura ar putea incuraja evaziunea fiscala si inmultirea spagilor in randul comisarilor, afirma EvZ.

Tinerii ar putea fi monitorizati de Ministerul Apararii La patru ani de la abrogarea legii care prevedea ca serviciul militar este obligatoriu, Ministerul Apararii Nationale (MApN) vrea sa-i oblige pe tinerii romani sa treaca pe la centrele militare pentru a fi luati in evidenta, ca sa stie tara pe cine se poate baza in caz de razboi. Pentru a fi mai convingatori, daca patriotismul nu-i impinge de la spate pe tinerii care au implinit 18 ani dupa 1 ianuarie 2007, reprezentantii MApN au decis sa instituie si amenzi pentru cei care vor spune „pas” recrutarii pe hartie. Cine nu se va prezenta la selectie in sase luni de la majorat va plati pana la 300 de lei amenda, afirma EvZ.