Avocatul lui Madoff spera sa obtina o sentinta de numai 12 ani. Avocatul lui Bernard Madoff a rugat judecatorul care se ocupa de caz sa nu ii dea clientului sau pedeapsa pe viata, sustinand ca nu ar trebui ca judecatorul sa cedeze presiunilor din partea persoanelor care au fost inselate si urmaresc sa se razbune. Madoff, care a pledat vinovat pentru frauda si spalare de bani in martie, urmeaza sa isi primeasca sentinta pe 29 iunie. Pe parcursul a doua decenii, acesta a delapidat in jur de 65 de miliarde de dolari, iar sentinta maxima pentru acuzatiile aduse ar putea ajunge la 150 de ani in inchisoare. Insa, avocatul acestuia considera ca 12 ani de inchisoare ar fi suficienti pentru a promova respectul pentru lege, dar chiar si o sentinta de 20 de ani ar fi acceptabila, scrie Reuters.

Rivalul liderului taliban din Pakistan a fost impuscat mortal. Un militant, aliat cu guvernul pakistanez impotriva talibanilor, a fost impuscat mortal, marti, in biroul sau din Dera Ismail Khan. Qari Zainuddin, in varsta de 26 de ani, l-a criticat in mai multe randuri pe liderul talibanilor, Baitullah Mehsud, pentru ca a atacat civili si era considerat principalul rival al lui Mehsud. Unele rapoarte ale politiei sugereza ca acesta ar fi fost ucis chiar de una din garzile sale de corp. In plus, un sustinator de-al lui Zainuddin care a fost ranit in incident il acuza pe Mehsud pentru organizarea atacului si promite razbunare, scrie The Guardian.

Kremlinul il autorizeaza pe presedintele cecen sa ii tortureze pe rebelii din Ingusetia. Trupele rusesti par sa se pregateasca de o operatiune ampla impotriva terorismului, la o zi dupa ce presedintele Ingusetiei, Yunus-Bek Yevkurov, a fost ranit intr-un atentat sinucigas. Yevkurov, un aliat de-al presedintelui rus Dimitri Medvedev, se afla acum in stare grava intr-un spital din Moscova. In acest context, Medvedev a ordonat sa se reactioneze "direct si fara mila", impotriva atacatorilor. Kremlinul considera ca in spatele atentatului se afla militantii islamisti, care au mai actionat si in Cecenia. In plus, presedintele cecen, Ramzan Kadyrov, a declarat ca a primit ordine de la presedintele rus sa preia controlul operatiunilor din Ingusetia, scrie The Telegraph.

Comitetul legislativ iranian urmareste sa-l actioneze in justitie pe Mousavi. Comitetul juridic al parlamentului iranian a sugerat, luni, posibilitatea actionarii in justitie a liderului opozitiei, Mir Hossein Mousavi, in timp ce fortele guvernamentale dispersau in mod violent o masa de oameni care protestau impotriva presupusei fraude electorale din 12 iunie. Dupa ce duminica presa iraniana l-a acuzat pe Mousavi ca sustine aceste miscari de protest ilegale, Ali Shahrokhi, presedintele comitetului juridic din cadrul parlamentului iranian, a sugerat ca fostul prim ministru este pasibil de pedeapsa penala pentru revoltele din ultima perioada, scrie Washington Post.

Partidul National Britanic (BNP), obligat sa accepte membri din minoritatile etnice. Partidul National Britanic a primit ordin sa accepte membri din minoritatile etnice si sa angajeze personal de culoare si asiatic pentru a nu fi pus sub acuzare pentru discriminare. Comisia pentru Egalitate si Drepturile Omului i-a dat lui Nick Griffin, liderul BNP, mai putin de o luna de zile sa indeplineasca aceste conditii. Potrivit lui John Wadham, directorul Comisiei, constitutia partidului si criteriile de admitere a membrilor incalca legea, impiedicand anumite grupuri etnice sa se implice in partid. Daca BNP nu dovedeste pana pe 20 iulie ca a inceput procedurile pentru integrarea in partid a membrilor din minoritatile etnice, atunci Comisia va actiona liderii partidului in instanta, scrie The Telegraph.

O tanara fara adapost a fost admisa la Harvard. Are 18 ani, este de culoare, si in 18 ani nu a avut niciodata o casa. Se numeste Khadijah Williams, dar pe strada toti o cunosc ca “fata de la Harvard” sau, mai simplu, “aia desteapta”. Va pleca la Harvard, unde tocmai a fost admisa dupa ce a trecut cu brio toate examenele. Faimoasa universitate din Massachusetts va reprezenta si prima casa pe care tanara in varsta de 18 ani o va avea, avand in vedere ca pana acum a trait de cand se stie aciuata prin canale, pe langa tomberoane sau in refugii pentru cei saraci, scrie Descopera.