Salariile din Legea unica au fost taiate: „Imi pare rau ca nu l-am informat pe premierul Boc“. Premierul Boc: in guvern nu s-a facut nicio modificare, sindicatele se agita degeaba. Cerandu-si scuze ca nu l-a informat pe primul ministru referitor la modificarile operate pe ultima suta de metri, Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii, sustine ca, daca se mergea pe varianta sindicatelor, bugetul de salarii ar fi trebuit sa fie cu 70% mai mare decat in prezent, informeaza Gandul.

Contractul lui Nemirschi pe bani europeni, verificat de DLAF. Departamentul de Lupta Antifrauda, organismul care apara in Romania interesele Uniunii Europene si vegheaza la buna cheltuire a fondurilor comunitare alocate programelor derulate in tara noastra, a inceput verificarile in cazul prezentat de ziarul “Gardianul” referitor la contractul in valoare de 500.000 de euro, atribuit de ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, firmei ARS Advertising in cadrul campaniei de promovare a Programului Operational Sectorial de Mediu, scrie Gardianul.

Bataie puternica la usa „Primei case”. Jumatate din institutiile de creditare de pe piata autohtona s-au inscris in cursa pentru programul guvernamental. In cursa pentru „Prima casa” s-au inscris aproximativ 20 de banci, ofertele acestora pentru banii din Fondul National de Garantare pen tru IMM apropiindu-se de 1,5 miliarde de euro. „In conditiile in care plafonul de un miliard de euro este depasit, se vor face recalculari si realocari ale banilor”, a declarat Aurel Saramet, seful Fondului de Garantare, citat de EvZ.

Filmare cu camera ascunsa la Bac. Omerta despre fondul de protocol. Candidatii la examenul de Bac din acest an au dat de inteles ca au fost instruiti sa nu dea detalii necunoscutilor despre fondurile stranse la sfarsitul orelor de scoala. La proba orala de la Limba moderna s-au luat note la fel de mari ca si la Romana. Tinuta elevelor a fost mai putin decenta ca in prima zi de examen. Integral in Gardianul.

Morometii, dupa 70 de ani. Hatri, locuitorii din Silistea-Gumesti pot fi si azi un Moromete, un Balosu, un Tugurlan, un Birica, etc. Nora lui Ilie Moromete, tata Dragomir Ecaterina, nevasta lui Niculaie Moromete din roman, traieste in fosta casa a Morometilor. La 82 de ani este lucida si plina de viata, noteaza Adevarul.

Anticoruptia si cei 40 de politisti-spagari din Constanta. Aproape o treime din efectivele Politiei Rutiere Constanta, respectiv 40 de angajati, din care 4 civili, acuzati ca ar fi primit spagi consistente pentru trecerea cu vederea a infractiunile comise in trafic de soferi „cu pile”, au fost „saltati” ieridimineata, din locuintele lor, de ofiteri anti coruptie, scrie EvZ.

Prunea, 12 ani de inchisoare? Oficialul FRF e acuzat de DNA pentru trafic de influenta si i s-a pus sechestru pe 14.000 de dolari, suma pe care ar fi primit-o de la Cornel Penescu. Fostul portar va fi suspendat din Federatie. Cel mai mare scandal de coruptie din arbitrajul romanesc va continua in instanta, 14 din cele 18 persoane anchetate de DNA fiind trimise in boxa acuzatilor, noteaza Adevarul.

Criza aduce dascalii in scoli. In 2008 erau 11.824 de locuri titularizabile si 8.632 de candidati. In 2009 sunt 13.266 de posturi si 45.000 de inscrisi. In Gorj, pentru 16 posturi cu profil tehnic s-au inscris 221 de candidati, iar in Arges, la acelasi profil, pentru opt locuri si-au depus dosarele 429 de persoane, noteaza Adevarul.

Plata impozitelor si amenzilor prin ghiseul.ro, extinsa la nivel national pana in toamna. Plata online prin www.ghiseul.ro a impozitului pe venit si amenzilor de circulatie pentru persoanele fizice va fi extinsa la nivel national pana la 1 octombrie, a anuntat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), noteaza Gandul.

Ministerul Mediului intra pe piata turismului din Delta. Ministrul Mediului a dispus inchirierea pentru turism a imobilelor din Delta, a navelor si autovehiculelor care apartin Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD). Operatorii de turism critica ordinul ministrului si acuza ARBDD ca le face concurenta neloiala. Nicolae Nemirschi, ministrul mediului, a emis un ordin care autorizeaza Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) sa efectueze activitati turistice in Delta, noteaza Romania Libera.