Coreea de Sud se inarmeaza. Coreea de Sud va primi luna aceasta 40 de rachete americane dupa ce au aparut informatiile potrivit carora Coreea de Nord ar putea efectua un nou test nuclear cu racheta. Rachetele sol-aer sunt proiectate sa gaseasca si sa distruga obiective, inclusiv alte rachete aflate la o distanta de pana la 160 de kilometri. Statele Unite au in prezent 28.500 de militari in Coreea de Sud. Regimul lui Kim Jong-il este suspectat de faptul ca ar pregati un nou tir de rachete nucleare, de aceasta data cu raza lunga de actiune. Liderul de la Casa Alba, Barack Obama, a afirmat, la inceputul saptamanii trecute, intr-un interviu acordat CBS News, ca administratia americana este "pregatita pentru orice eventualitate" in cazul in care Phenianul ar lansa un tir de rachete nucleare in directia insulelor americane Hawai din Pacific, informeaza BBC News.

Berlusconi scade in sondaje. Popularitatea primului ministru italian, Silvio Berlusconi, a scazut sub pragul de 50% in urma dezvaluirilor, aparute in presa, despre prezenta unor prostituate la petrecerile pe care le-a organizat. Un nou sondaj ISPO, dat publicitatii duminica de cotidianul Corriere della Sera, il crediteaza pe premierul italian cu 49,1% opinii favorabile fata de 51% cat a avut in medie in cursul primelor cinci luni ale anului. Seful consiliului de ministrii din Italia sustinea recent ca, potrivit propriilor sale sondaje de opinie, s-ar bucura de o popularitate pozitiva printre 61% dintre italieni. Potrivit presei din peninsula, Berlusconi beneficia de o cota de popularitate de 75%, inainte de scandalul declansat de sotia sa care a anuntat ca divorteaza din cauza infidelitatilor repetate ale sotului, scrie Reuters.

Medicul lui Michael Jackson nu este autorizat de organismele medicale. Conrad Murray, medicul privat al lui Michael Jackson nu detine nicio autorizatie emisa de vreo societate sau asociatie profesionala de medicina interna. Potrivit presei americane, autorizatia lui Conrad Murray a expirat la finalul anului 2008, acesta fiind angajat ca medic personal al cantaretului la o data ulterioara expirarii documentului. Regulamentele nu prevad ca medicii sa fie autorizati de asociatiile de profil pentru a putea practica insa mentioneaza ca majoritatea specialistilor sunt afliati la astfel de organisme. Medicul lui Michael Jackson a fost audiat sambata trei ore de politie, insa o purtatoare de cuvant a anuntat ca acesta nu este considerat suspect. Din datele existente pana in acest moment rezulta ca Murray se afla alaturi de Jackson in momentul in care acesta a incetat sa respire si a incercat sa ii acorde primul ajutor pana la sosirea paramedicilor, noteaza AP.

Retea de pedofilie deconspirata. Politia Elvetiana a reusit sa anihileze o retea de pedofilie care activa pe internet. Anchetatorii au descoperit 2.300 de internauti care au descarcat clipuri pornografice cu copii. Potrivit primelor date materialele video erau postate pe un site elvetian consacrat muzicii. Cu toate acestea proprietarul site-ului nu este vinovat de raspandirea materialelor, acestea fiind postate de o persoana din Rusia care s-a servit de o bresa de securitate in sistem, permitand astfel internautilor sa descarce clipurile contra unei taxe de 10 dolari bucata. Potrivit anchetatorilor persoanele care au descarcat materialele video sunt raspandite in 78 de tari, scrie AP.

Honduras are un nou presedinte. Congresul din Honduras l-a numit in functia de presedinte al republicii pe Roberto Micheletti, reprezentat al liberalilor in forul legislativ din acesta tara. Decizia a fost luata dupa ce Presedintele hondurian, Manuel Zelaya, a fost arestat duminica dimineata de armata, iar congresul a acceptat o prezumata demisie a fostului presedinte. Presedintele Hondurasului, Manuel Zelaya impreuna cu opt ministri din guvernul acestuia, a fost arestat in baza unui ordin judecatoresc sustine Curtea Suprema din acesta tara. "Evenimentele de astazi au la origine un ordin judecatoresc emis de un judecator competent", se arata intr-un comunicat al instantei supreme. "Fortele armate, insarcinate sa apere respectarea Constitutiei, au actionat pentru a apara statul de drept si au fost nevoite sa aplice dispozitiile legale in cazul persoanelor care s-au exprimat public si au actionat impotriva dispozitiilor Legii fundamentale". Ales in 2006 pentru un mandat unic de patru ani, presedintele Manuel Zelaya planuia sa organizeze duminica un referendum prin care cerea hondurienilor sa voteze in favoarea unei modificari a Constitutiei, care sa-i permita sa candideze pentru un al doilea mandat. Referendumul a fost declarat ilegal, marti, de Curtea Suprema din Honduras, Parlamentul si Armata opunandu-se, de asemenea, organizarii scrutinului, scrie AFP.