Fostul ministru al tineretului a masluit contractele in afacerea „2 Mai” ca sa para legale si a ordonat stergerea din computere a datelor incriminatorii. In timp ce afisa public interesul pentru aflarea adevarului in afacerea „2 Mai”, Monica Iacob Ridzi avea doua preocupari majore la Ministerul Tineretului si Sportului (MTS): schimba acte pentru a acoperi ilegalitatile din contracte si ordona stergerea urmelor din computere.

Indiciile in acest sens au fost gasite de DNA si mentionate in scrisoarea trimisa ieri de procurorul general, Codruta Kovesi, Camerei Deputatilor pentru a cere avizarea inceperii urmaririi penale in cazul „Ridzi”. Inainte ca dosarul sa ajunga la parlament, PDL aranja deja, neoficial, varianta descotorosirii de problemele lui Ridzi cu justitia prin suspendarea ei din partid. Decizia ar urma sa fie luata luni, in Biroul Permanent National (BPN).

Lista acuzatiilor

Patru sunt capetele de acuzare cu care procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, s-a prezentat la Parchetul General pentru formalitatile de incepere a urmaririi penale. Riscul maxim la care se expune Ridzi, daca dosarul sau va ajunge in instanta, ar fi inchisoarea de la 3 la 12 ani.

Integral in Evenimentul Zilei