Peste 50.000 de masini ce trebuiau sa fie casate in Germania au ajuns ilegal pe piata automobilelor din Africa si Europa de Est. Politia germana a anuntat ca aproximativ 40 de masini ce trebuiau sa fie casate prin programul "rabla" au fost descoperite in containere, in portul Hamburg, ce aveau ca destinatie Africa si Europa de Est. Proprietarii primisera deja subventiile guvernamentale, dar in loc sa fie distruse, masinile au ajuns in mainile gruparilor criminale ce le-au vandut mai departe. Acest incident este pus pe seama lipsei controalelor riguroase, gruparilor criminale din tara si pietei inca in dezvoltare a deseurilor de fier. Soferii germani au primit din partea Guvernului aproximativ 2.500 de euro pentru casarea vehiculelor vechi si cumpararea unora noi prin acest program, ce este destinat sa dea un impuls industriei automobilelor. Unitatea de combatere a criminalitatii din cadrul politiei germane a declarat ca acesta nu este un caz singular iar de la inceputul programului peste 50.000 de masini au fost scoase din tara in acest fel, scrie BBC.

In Japonia, chiar si canalizarile sunt opere de arta. Intr-o tara recunoscuta pentru creativitatea si energia constructiva a oamenilor, chiar si lucrurile care starnesc oroarea pot deveni veritabile opere de arta. Este si cazul sistemelor de canalizare care, in Tara Soarelui Rasare, au ajuns, in scurt timp, obiective pe lista celor mai multi dintre turisti. Cum in Japonia, uraganele sunt o amenintare constanta, edilii niponi au imaginat si pus in practica un ingenios sistem de canalizare. Constructia este dotata cu incaperi uriase, de pana la 65 de metri inaltime si 32 de metri latime in care apa sa poata fi eliberata. Acestea sunt conectate prin retele kilometrice de tuneluri, aflate la circa 50 de metri sub orase. In plus, sistemul de canalizare este dotat cu rezervoare masive sustinute de zeci de coloane de beton, noteaza Descopera.

In Irak fumatul in locurile publice ar putea fi interzis. Membrii Cabinetului din Irak au anuntat ca au convenit asupra unui proiect de lege prin care se interzice fumatul in locurile publice. Daca legea este aprobata de Parlament, fumatul va fi complet interzis in toate cladirile guvernamentale, in cele din sectorul public, mijloacele de transport in comun si teatre. Nu se stie inca cu siguranta daca proiectul prevede interzicerea fumatului si in cafenele, baruri si restaurante, scrie BBC.

Atac al hackerilor reduce la tacere site-ul Twitter, iar Facebook are probleme cu actualizarea continutului. Twitter, cunoscutul serviciu de micro-blogging, a fost blocat de un atac care prevenea utilizatorii sa nu acceseze joi website-ul timp de cateva ore. Membrii Facebook au constatat dificultati la logarea si postarea profilelor lor online. Reteaua de socializare lucreaza cu Twitter si Google pentru a vedea daca a fost ceva planificat, a declarat un reprezentant al companiei. Twitter a mai suferit un val de atacuri similare in iulie care au intrerupt accesul la siteuri americane si sud coreene, inclusiv pagina de internet a Casei Albe. Agentia de spionaj sud coreeana sustinea la vremea aceea ca in spatele atacurilor trebuie sa fi fost Coreea de Nord, scrie Reuters.

Statul acorda agricultorilor un ajutor de 15 milioane de euro. Dosarul ajutoarelor ilegale acordate de Franta producatorilor de fructe si legume se clarifica putin cate putin. Dupa o noua reuniune intre sindicat si guvern, joi 6 august, ministrul agriculturii, Bruno Le Maire, a detaliat un prim plan de urgenta in favoarea sectorului de legume si fructe, in valoare de 15 milioane de euro. Acest prim plan "imediat" va servi in egala masura la dezamorsarea nemultumirilor declansate de rambursarea ajutoarelor publice date intre 1992 si 2002 producatorilor de legume si fructe, considerate ilegale de catre Bruxelles. Potrivit ministerului agriculturii, planul este adresat "producatorilor care au sub 50% din activitate concentrata pe produsele actualmente in criza", informeaza Le Monde.

Acceleratorul de Particule va functiona, dar la jumatate din putere. Cel mai mare experiment de fizica, Large Hadron Collider (LHC), va incepe in aceasta iarna dar va functiona doar la jumatate din putere, au spus joi, oficiali ai Centrului European de Cercetari Nucleare (CERN). LHC, situat langa Geneva in Elvetia, a fost construit in speranta descoperirii modului in care s-a format Universul. Dispozitivul accelereaza protonii pana la viteze apropiate de cea a luminii, acestia atingand energii de sapte trilioane de electron volti, iar ciocnirea acestora le permite oamenilor de stiinta sa studieze particulele care apar si fortele imense cu care acestia interactioneaza, forte comparabile ca intensitate cu cele ce au avut loc la formarea Universului. In prima luna acceleratorul va ciocni protonii la numai 3.5 trilioane de electron volti, pentru a lucra in siguranta, informeaza International Herald Tribune.