Anglia se pregateste sa produca alimente modificate genetic. Alimentele modificate genetic vor deveni o necesitate pentru consumatorii din Marea Britanie. Afirmatia ii apartine lui Hilary Benn, ministrul mediului, care atrage atentia asupra faptului ca in acest moment Anglia produce doar 61% din consumul de alimente al populatiei. Afirmatiile lui Hilary Benn au fost impartasite si de opozitia conservatoare. Membrii partidului Conservator sustin ca deficitul comercial al Marii Britanii in domeniul alimentar si al bauturilor a sporit cu 52% intre 1998 si 2007, reprezentand aproximativ 15,2 miliarde de lire sterline. In acest context, Hilary Benn, ministrul mediului sustine ca Marea Britanie va trebui sa gaseasca alternative care ar putea creste productivitatea in domeniul alimentar. De asemenea, Benn i-a indemnat pe englezi sa reduca cantitatea de alimente pe care acestia o arunca fara sa o consume, cantitate estimata la 6,7 milioane de tone de produse in valoare de 10 miliarde de lire sterline. Ministrul mediului sustine ca de vina sunt supermarketurile care eticheteaza produsele atat cu inscriptia a se consuma de preferinta inainte de, cat si cu inscriptia a se consuma pana la data de, fapt care creeaza confuzie in randul consumatorilor, relateaza Financial Times.

500.000 de britanici au fost urmariti de serviciile secrete in 2008. Serviciile de informatii din Marea Britanie si-au intensificat activitatea, depunand in fiecare zi a anului 2008 aproximativ 1.400 de cereri de acces la date privind convorbirile telefonice, e-mail-uri si sms-urile englezilor. Potrivit unui raport dat publicitatii de Sir Paul Kennedy, comisarul pentru Interceptarea Comunicatiilor, in 2008, 500.000 de persoane au fost urmarite de serviciile speciale. Paul Kennedy a tinut sa precizeze ca in majoritatea cazurilor a fost vorba doar de inregistrarea adreselor sau a numarului de telefon al destinatarilor si nu de inregistrarea continutului. Oficiali ai ministerului de interne sustin ca cifrele nu sunt ingrijoratoare si ca fiecarei solicitari de urmarire a unei persoane i se da curs abia dupa o cercetare amanuntita. Cu toate acestea, Chris Huhne, purtatorul de cuvant al partidului Liberal Democrat afirma ca practicile statului se apropie de guvernarea totalitarista denuntata de George Orwell in romanul 1984, relateaza Sky News.

Michael Jackson a fost ingropat in cimitirul Forest Lawn. Familia se teme de profanatori. Michael Jackson, decedat pe 25 iunie, a fost inmormantat in cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, in cadrul unei ceremonii discrete care nu a implicat slujba religioasa, familia multumindu-se cu funeraliile publice organizate la Los Angeles pe data de 8 iulie. Pozitia exacta a mormantului nu este cunoscuta, familia Jackson fiind pregatita sa mute sicriul daca va fi descoperit. Potrivit tabloidului britanic The Mirror familia incearca din rasputeri sa pastreze secret locul unde este ingropat megastarul: "Michael a fost deja inmormantat, dar nimeni, in afara de familia Jackson si de conducerea cimitirului Forest Lawn, nu cunoaste locul exact al mormantului. Angajatii cimitirului au sapat mai multe gropi, pentru a crea confuzie. Familia se teme ca miile de fani ai lui Jackson vor veni in cimitir si vor crea o problema de securitate sau chiar vor profana mormantul", a declarat unul dintre angajatii cimitirului Forest Lawn. Jurnalistii britanici sustin ca Michael Jackson ar fi inmormantat in apropiere de bunica lui, Martha Bridges decedata in 1990. Aceleasi surse afirma ca familia Jackson intentioneaza sa mute sicriul lui Michael Jackson intr-una dintre patru zone secrete deja alese, in cazul in care securitatea devine o problema in Forest Lawn. Printre acestea se numara ferma starului, Neverland, un cimitir din Las Vegas si un mausoleu situat in orasul natal al cantaretului, Gary, din statul Indiana.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,6 s-a resimtit marti dimineata in centrul Japoniei. Autoritatile au declansat alerta de tsunami. Potrivit Institutului Geologic American seismul s-a produs la o adancime de 26,8 kilometri, iar epicentrul s-a situat la 30 de kilometri de coasta. Autoritatile au decis sa declanseze alerta de tsunami dupa ce agentia meteorologica nipona a constatat ca nivelul marii scazuse cu aproape 60 de centimetri presupunand ca sunt in formare valuri mari, care ar putea lovi in curand zona de coasta. Cutremurul s-a simtit pana in capitala Tokyo aflata la 170 de kilometri departare. Doua reactoare ale centralei nucleare de la Hamaoka, situata in aceasta zona, au fost oprite in procedura de urgenta, informeaza Reuters.

Casa Alba incearca sa impiedice aparitia fotografiilor cu torturile practicate de soldatii americani. Administratia Obama a cerut Curtii supreme americane sa impiedice publicarea fotografiilor in care soldatii americani au fost surprinsi torturandu-i pe detinutii din Irak si Afganistan. Avocatii Casei Albe sustin ca publicarea instantaneelor ar putea constitui un risc considerabil pentru integritatea fizica a soldatilor din zonele de conflict. Publicarea fotografiilor a fost ceruta cu insistenta inca din 2004 de membrii Asociatiei pentru apararea drepturilor civile. In urma solicitarilor organizatiei, justitia americana a dispus publicarea materialelor insa Pentagonul a taraganat procesul. Potrivit conducerii Asociatiei pentru apararea drepturilor civile, fotografiile reprezinta proba materiala ca tratamentele inumane nu reprezinta o exceptie, ci o practica general raspandita in inchisori precum Abu Ghraïb, scrie Le Monde.