Boc jura ca nu este de acord cu "Taxa de Cotroceni" Taxa de 300.000 de euro pentru prezidentiabili a creat rumoare printre candidati. Premierul spune ca nu e de acord cu ea. Autoritatea Electorala arata insa cu degetul spre Guvern, cum ca de acolo ar fi venit propunerea. In replica, Secretariatul General spune intr-un comunicat remis ziarului Cotidianul ca nu are nici o legatura cu aceasta modificare si precizeaza ca a asigurat doar secretariatul tehnic pentru buna desfasurare a sedintelor. In acelasi document expediat de Guvern, premierul Emil Boc afirma ca nu este de acord cu aceasta taxa: „Premierul Emil Boc nu sustine masura introducerii depozitului minim pentru candidatii la functia de presedinte al Romaniei intrucat reprezinta o ingradire a dreptului constitutional de a candida la functia de presedinte. De asemenea, primul-ministru apreciaza ca nici o alta modificare a conditiilor de candidatura la functia de presedinte al Romaniei nu poate fi facuta in anul derularii alegerilor prezidentiale. In acelasi sens, primul-ministru nu sustine nici propunerea de crestere a numarului de semnaturi necesare pentru a candida la functia de presedinte al Romaniei“.

Elena Basescu a devenit un model pentru copiii liderilor democrat-liberali. Inspirat de succesul fiicei presedintelui la alegerile europarlamentare, Honorius Prigoana, fiul deputatului PD-L, miliardarul Silviu Prigoana, s-a gandit ca si el poate reusi la fel de repede in cariera politica. Mai ales ca, la fel ca EBa, detine toate atuurile: este fiul unui important membru de partid si are, in consecinta, relatiile necesare si bani. Prin urmare, Honorius a decis sa renunte, cel putin pentru moment, la petrecerile mondene si masinile pentru care se afla in atentia presei si sa ia parte activ la viata politica. Cum se afla de cativa ani la studii in Statele Unite, la Chicago, fiului lui Prigoana i s-a parut ca ar fi o idee buna sa conduca o organizatie a PD-L in orasul in care invata, relateaza Gandul.

La un pas de urmarirea penala. Adio, Nemirschi! Cazul ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, indeplineste toate conditiile pentru inceperea urmaririi penale, ne-au declarat surse oficiale. Mai multe institutii au aratat ca exista nereguli cu privire la atribuirea fara licitatie a contractului de 500.000 de euro firmei ARS Advertising, iar DNA a cerut documentele pentru investigatii prealabile. Nemirschi isi sustine nevinovatia, afirmand ca verificarile procurorilor anticoruptie sunt “proceduri standard”, relateaza Gardianul.

Orban reclama „micile rautati” ale Robertei Liberalul Ludovic Orban a identificat „mici rautati” din partea PDL-istei Roberta Anastase, care vizeaza comisia de ancheta in cazul Elenei Udrea. Liderul PNL s-a declarat ieri indignat de faptul ca membrilor comisiei nu li s-a mai pus la dispozitie aceeasi sala in care si-au tinut prima sedinta, pe motiv ca aceasta era „sala de primiri a oaspetilor presedintei Camerei Deputatilor”. „Sunt mici rautati, mici frecusuri, dar le depasim”, a comentat Orban, care conduce comisia de ancheta. De asemenea, potrivit liberalului, conducerea Camerei Deputatilor nu ar fi fost de acord cu punerea la dispozitia deputatilor care ancheteaza situatia de la ministerul condus de Elena Udrea a unor experti din aparatul propriu, recomandand sa se apeleze la unii externi. Pe de alta parte, a anuntat Orban, joi vor fi audiati mai multi responsabili din Ministerul Turismului, printre care directorul Directiei Juridice si de Achizitii Publice, secretarul general si un secretar de stat, scrie EvZ.