13 ani de invatamant obligatoriu, teste dupa modelul international la clasa a IV-a si a VIII-a, Bacalaureatul in doua etape. Acestea sunt cateva dintre masurile prevazute in proiectul de lege al Ecaterinei Andronescu. Dar, in contextul crizei economice, a intentiei executivului de a disponibiliza 20.000 de dascali si de a comasa scoli pentru a reduce cheltuielile, reforma in educatie pare un balon de sapun.

La capitolul gimnaziu s-a vorbit si despre simplificarea admiterii la liceu, prin disparitia tezelor cu subiect unic. Elevii de clasa a VIII-a vor avea o singura testare, de tipul celor internationale. Media admiterii la liceu va fi formata din rezultatele acestor teste si mediile generale din clasele V-VIII, fiecare in proportie de 50%.

Pe liceeni i-ar putea astepta un bacalaureat nou-nout, din doua etape. Pe parcursul clasei a XII-a, elevii vor fi evaluati la competentele lingvistice de comunicare orala in romana si, dupa caz, in limba materna, si la competentele lingvistice in limbile straine studiate.

Articol integral in Evenimentul Zilei