Rusia vrea sa mareasca investitiile in bazele militare din Abhazia. Rusia vrea sa cheltuiasca aproape 500 de milioane de dolari in urmatorul an pentru intarirea bazelor sale militare in regiunea separatista Abhazia. Acest anunt a fost facut de Vladimir Putin, care se afla intr-o vizita oficiala in regiune, scrie BBC. Georgia a criticat vizita premierului rus, numind-o "o noua provocare" si o incercare de a "spori tensiunile in Caucaz", scrie BBC.

Un artist chinez a fost oprit de politie sa participe la procesul unui sustinator al drepturilor omului. Un cunoscut artist chinez si critic al Partidului Comunist a declarat ca a fost agresat de mai multi ofiteri de politie si nu a fost lasat sa paraseasca camera de hotel, miercuri, pentru a depune marturie in procesul unui sustinator al drepturilor omului. Ai Weiwei, cunoscut mai ales pentru implicarea sa in proiectarea Stadionului Olimpic “cuib de pasare” din Beijing, a declarat ca mai multi politisti au napustit, in dimineata zilei de miercuri, in camera sa de hotel, dar si in camerele altora care venisera la Chengdu, capitala provinciei Sichuan, pentru a depune marturie in favoarea lui Tan Zuoren, sustinator al drepturilor si libertatilor omului, scrie The New York Times.

OMC declara ilegale limitarile impuse de China privind importul de carti si filme. O comisie a Organizatiei Mondiale a Comertului, a decis, miercuri, ca legile comertului international liber au fost incalcate de China in momentul in care aceasta a impus o serie de restrictii privind importul de carti si filme. Aceasta decizie a fost luata ca urmare a cresterii numarului de plangeri din partea Europei si a SUA privind politicile comerciale ale Chinei. Decizia OMC reprezinta o victorie pentru SUA, intr-un moment in care din ce in ce mai multi executivi si politicieni percep China ca intensificandu-si politicile comerciale nationaliste, scrie The New York Times.

Un drog legal va fi interzis in Marea Britanie dupa ce testele au aratat ca este la fel de puternic ca si cannabisul. Un drog legal care se vinde pe intreg teritoriul Regatului Unit urmeaza sa fie interzis dupa ce studii au aratat ca acesta este la fel de puternic ca si anumite specii de cannabis. Spice, un amestec de plante etnobotanice, se vinde pe internet si in magazine specializate ca un drog legal, ce se poate fuma si nu contine nicotina. Acesta contine aditivi sintetici, si se vinde in pungute sigilate, de aproape 30 de grame, pentru suma de 30 de lire sterline. Desi acesta ar trebui sa fie un amestec natural de plante, el contine si un compus sintetic de patru sau de cinci ori mai puternic decat THC, principala substanta psihoactiva din cannabis, scrie The Times.

Populatia lumii va ajunge la 7 miliarde in 2011. Expertii preconizeaza ca in 2011 populatia lumii va ajunge la 7 miliarde de persoane, cele mai mari cresteri inregistrandu-se in tarile in curs de dezvoltare si in cele subdezvoltate. De asemenea, potrivit raportului Biroului de recensamant al SUA, in urmatorii 40 de ani, 97% din cresterea populatiei la nivel mondial va fi inregistrata in Asia, Africa, America Latina si Caraibe. "Din cei 1,2 milioane de tineri, 90% provin din tarile in curs de dezvoltare" a declarat Carl Haub, unul dintre co-autorii raportului. In plus, 8 din 10 tineri locuiesc in Africa sau in Asia. Dintre tarile dezvoltate, cele mai mari cresteri se vor inregistra in SUA si Canada, scrie CNN.

A fost descoperita o planta carnivora care prinde sobolani. O noua specie de planta carnivora gigantica a fost descoperita de o expeditie mixta germano-britanica, formata din botanisti care au studiat zonele izolate din arhipelagul filipinez. In decursul expeditiei, cercetaorii au dat si peste mai multe specii de ciuperci albastre necunoscute stiintei pana in acest moment. Planta are o reputatie de-a dreptul infricosatoare dupa ce in anul 2000, doi alpinisti misionari care excaladau Muntele Victoria din Palawan, au povestit ca au dat accidental peste o planta carnivora atat de agresiva incat ataca si ucidea nu doar insecte, ci si sobolani, scrie Descopera.