Revista americana Reader's Digest in pragul falimentului. Editorul revistei Reader's Digest a declarat ca va cere demararea procedurilor de intrare sub protectia legii falimentului, dupa ce a ajuns la un acord cu principalii creditori ai companiei. In 2009, revista americana a avut un tiraj in scadere, coborand de la 8 milioane de exemplare la 5,5 milioane. Principala problema cu care se confrunta sefii publicatiei este o datorie de 1,6 miliarde de dolari, care va fi, cel mai probabil, convertita in titluri financiare. Reader's Digest a fost infiintata in 1922. Publicatia a fost cumparata de holdingul Ripplewood in martie 2007. In acest moment Reader's Digest publica peste 90 de reviste in intreaga lume, relateaza Le Figaro.

Filmele SF influenteaza perceptia privind OZN-urile. Cercetatorii britanici sustin ca filmele Science Fiction au contribuit la cresterea numarului de pretinse intalniri cu extraterestri. Profesorul britanic David Clarke a aratat ca exista o stransa corelatie intre data lansarii peliculelor de acest gen si numarul de aparitii misterioase. Potrivit expertului in fenomene UFO, David Clarke In 1977, dupa ce filmul Intalnire de gradul trei a inceput sa ruleze in salile de cinema, peste 700 de britanici au declarat ca au vazut nave extraterestre. Cu un an inainte insa se inregistrasera doar 400 de asemenea sesizari. Acelasi fenomen a putut fi observat si in 1996, dupa aparitia filmului Ziua Independentei. Daca cu un an inainte britanicii semnalasera 117 intalniri cu extrateresti, dupa vizionarea filmului numarul acestora a crescut la 609. Se pare ca nu acelasi efect l-a avut filmul E.T.. In 1982, dupa lansarea peliculei numarul de intalniri cu extraterestrii a scazut la jumate fata de anul precedent. "Cu cat sunt prezentate mai des ipoteze despre viata extraterestra in filme sau documentare, cu atat mai mult oamenii privesc catre cer si uita sa mai arunce cate o privire si catre pamant. Poate ceea ce vad ei sunt aparate de zbor obisnuite, cum ar fi avion, dar pentru ca ei cauta OZN-uri, asta si cred ca vad, explica David Clarke citat de BBC.

6 tone de cocaina confiscate in Ecuador. Politia din Ecuador a descoperit 6 tone de cocaina ascunse pe o proprietate din San Lorenzo sat situat la frontiera cu Columbia, a anuntat luni directorul serviciului anti-drog, generalul Freddy Martinez. Anchetatorii sustin ca drogurile apartin, dupa toate probabilitatile, mai multor retele de distributie a stupefiantelor, dar si gherilei marxiste Farc (Fortele armate revolutionare ale Columbiei). De la inceputul anului politia ecuadoriana a reusit sa confiste 37 de tone de droguri, cele mai mari cantitati fiind de cocaina, relateaza AFP.

Presedintele SUA recunoaste ca victoria in Afganistan nu va fi usoara si nici rapida. Obama a declarat, in cadrul unei intaniri cu veteranii, ca razboiul din Afganistan a fost unul necesar pentru a putea proteja State Unite impotriva terorismului. "Daca nu rezolvam aceasta problema, insurgenta talibana va adaposti membrii al-Qaeda care vor complota sa omoare si mai multi americani", a sustinut liderul de la Casa Alba, citat de BBC News.

Georgia se va retrage oficial marti din CSI, a anuntat Ministerul georgian de Externe. Surse din cadrul institutiei au precizat ca Georgia va continua sa respecte unele dintre tratatele cu CSI, mai ales cele privitoare la comert si la circulatia persoanelor in interiorul fostei URSS. La 18 august se incheie toate procedurile formale si Georgia va iesi oficial din componenta CSI. Dar conducerea Georgiei va mentine relatiile de buna vecinatate cu statele CSI si va mentine activitatea in cadrul conventiilor deja semnate cu statele CSI, se arata intr-un comunicat oficial al diplomatiei georgiene, relateaza Reuters.

Franta: Ea ii dezvaluie prietenului ca are SIDA, el o taie in bucati. O frantuzoaica de 36 de ani a fost ucisa si taiata in bucati de prietenul ei dupa ce aceasta i-a marturisit ca are SIDA, potrivit AFP. Tanarul si-a ucis prietena chiar in ziua in care serba implinirea a 25 de ani, motivand ca iubita nu i-a spus mai din timp ca are temuta boala si ca s-a speriat ca a fost infectat cu HIV si ar putea muri. Corpul femeii a fost gasit duminica seara in pubelele orasului, dupa declaratiile prietenului, interpelat putin mai tarziu, dupa ce acesta din urma se destainuise unui apropiat. Drama s-a derulat la domiciliul tanarului, unde isi sarbatorea cea de-a 25-a aniversare in compania victimei, o toxicomana intalnita cu 8 zile inainte.

Mai multi cetateni azeri au fost anchetati de politie pentru ca au votat la concursul international de muzica Eurovision cu Armenia, tara cu care Azerbaidjan nu are relatii diplomatice tocmai cordiale aflandu-se chiar in razboi in anii '90, potrivit BBC. Cetatenii azeri au fost pusi de politie sa-si motiveze decizia de a vota "tara dusmana" si i-a acuzat chiar ca sunt tradatori si pun in pericol siguranta nationala. In anul 2009 Armenia a fost reprezentata de duo-ul de surori Inga & Anush Arshakyan. Ele au ocupat locul 10 in finala cu un total de 92 de puncte si locul 5 in prima semifinala avand un total de 99 de puncte. Conflictul dintre Azerbaidjian si Armenia a inceput in 1992-1993, motivul conflictului fiind enclava Nagorno-Karabah. Teritoriile ocupate de militarii din Nagorno-Karabah cu sprijinul Armeniei totalizeaza in prezent 20% din teritoriul initial al fostei RSS Azerbaidjene. Armenia este principalul aliat al Rusiei in Caucaz, in timp ce Azerbaidjanul, ca si Georgia, are relatii privilegiate cu Statele Unite.