Chavez incearca sa reduca la tacere criticii din media. Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, Hugo Chavez incearca sa ii distruga pe criticii regimului, dupa ce, recent, au fost inchise 32 de posturi de radio private si s-a propus o lege pentru pedepsirea "crimelor din media". "Legea impotriva crimelor din media este exemplul cel mai flagrant de incalcare a libertatii presei si reprezinta o incercare de a monopoliza media si de a distruge libertatea de expresie", mentioneaza raportul intocmit pe 3 august de Open Source Center. Insa, guvernul venezuelean neaga ca ar exista vreo legatura intre legea impotriva crimelor din media si inchiderea posturilor de radio si sustine ca toate deciziile au fost luate in concordanta cu legile statului, scrie CNN.

Twitter ii pune pe utilizatori in legatura cu Dumnezeu. Un student israelian a deschis o pagina de Twitter, twitter.com/thekotel, unde pot fi trimise rugaciuni care vor ajunge in crevasele din Zidul Plangerii. "Eu colectez rugaciunile, le printez si apoi merg pana la Ierusalim sa le duc la Zidul plangerii", a declarat Alon Nir, care locuieste in Tel Aviv. Rugaciunile trimise catre Nir sunt mesaje private si nu pot fi vazute de public, mentioneaza Reuters.

Honduras expulzeaza diplomatii argentinieni. Guvernul interimar din Honduras le-a ordonat diplomatilor argentinieni sa paraseasca tara in decurs de trei zile, anunta BBC. Aceasta decizie reprezinta o reactie la expulzarea ambasadorului hondurian din Buenos Aires de saptamana trecuta. Argentina este printre cei mai severi critici ai loviturii de stat din iunie din Honduras, iar motivul expulzarii ambasadorului a fost sustinerea declarata a acestuia pentru noul guvern.

Un imens complex de pesteri se afla sub piramidele egiptene. Un sistem urias de pesteri, grote si incaperi subterane se afla ascuns sub uriasele piramide din platoul Giza, sustine Andrew Collins, un explorator britanic, care este convins ca a descoperit misterioasa lume subpamanteana a faraonilor egipteni. „Exista o zona imensa, neatinsa pana acum de arheologi, care reprezinta un ecosistem extrem de elaborat in care traiesc lilieci, serpi veninosi, paianjeni din specii rare si, posibil, organisme inca necunoscute oamenilor de stiinta”, afirma britanicul. Collins, care va publica o carte despre descoperirile sale in luna septembrie, a anuntat ca a descoperit intrarea intr-o lume subterana, dupa ce a citit memoriile unui diplomat din secolul al XIX-lea, scrie Descopera.

Afganistanul cenzureaza stirile in ziua alegerilor. In urma unui nou val de atacuri organizate de insurgentii talibani marti, autoritatile afgane au anuntat o serie de restrictii neobisnuite pentru toate agentiile de stiri, care nu vor avea voie sa transmita informatii despre posibile atentate sau violente care ar putea avea loc joi, in ziua alegerilor prezidentiale, scrie The New York Times. Cel putin 8 persoane au fost ucise in urma atentatului sinucigas de marti, printre care si un soldat NATO si doi afgani care lucrau pentru o misiune a Natiunilor Unite, iar alte 53 de persoane au fost ranite. In acest context, Ministerul de Externe a emis un comunicat prin care cere tuturor agentiilor din tara, dar si celor internationale sa nu transmita nicio informatie cu privire la incidente violente in intervalul 6 a.m. - 8 p.m. in ziua alegerilor.

Facebook, dat in judecata de cinci utilizatori. Cinci utilizatori americani ai renumitei platforme de socializare Facebook au depus o plangere impotriva site-ului aducandu-i diverse acuze cum ar fi faptul ca nu protejeaza eficient datele de pe site privind viata personala si ca nu isi ia masuri de siguranta pentru a verifica varsta celor care isi fac cont pe Facebook, potrivit AFP. Unul din reclamanti este o femeie care a aderat la Facebook inca de la inceput, atunci cand acesta a fost doar un instrument pentru a crea o retea de socializare intre studenti. Aceasta acuza ca platforma a fost deturnata de la scopul initial si colecteza date cu caracter personal. Mark Zuckerberg a fondat site-ul in 2004 pentru a permite colegilor de la Universitatea sa ramana permanent in contact pe durata vietii.