Stranii coincidente pe firul Udrea-MediaPro. Comisia „Udrea” a avut ieri parte de o surpriza: Goran Bregovici ar fi cantat de Paste in Romania, fie ca platea, fie ca nu Ministerul Turismului (MT). Directorul general al MediaPro Pictures (MPP), care a castigat contractul de 330.000 de euro, “Lumina la malul marii”, a admis la audierea din parlament ca firma sa intentiona oricum sa organizeze in aceeasi perioada acest spectacol, ideea Elenei Udrea de a-l plati din bani publici venind ca o “coincidenta fericita”, scrie EvZ.

700.000 de euro in fantani arteziene, ca sa-l contrazica pe Nicu Ceausescu. Asezati pe bancute din lemn tropical, bucurestenii vor putea admira in curand cinci fantani arteziene reparate si luminate cu leduri de Administratia Lacuri-Parcuri, pentru suma de 700.000 de euro. Acestea sunt amplasate in fata Senatului, la Casa Armatei, Academia Militara, in scuarul din fata restaurantului Izvorul Rece si pe strada Sfintii Voievozi. Ce a determinat ALPAB sa “inece” o asemenea suma? De data aceasta, motivul nu pare sa mai fie “investitiile de criza”, ci ambitia, scrie Gandul.

"The land of ruins" ofera cazare in statiunea Vidra. In timp ce ministrul turismului, Elena Udrea, expune pe unde apuca fantoma relansarii turismului romanesc pe calea unui program intensiv de comunicare si publicitate finantat din bugetul obosit al statului roman cu milioane de euro, prin colturile ascunse ale Romaniei arii turistice cu un potential fantastic sunt lasate sa se ruineze rapid. Trecand peste clasica problema a absentei unei infrastructuri de acces, in multe dintre asezarile turistice ale tarii cladirile au ajuns ruine desprinse parca dintr-un final de bombardament de artilerie, iar turistul care indrazneste sa ajunga prin acele locuri, manat de amintirea unor peisaje mirifice, este nevoit sa doarma sub cerul liber, leganat, poate, de amintirea cuvintelor frumoase rostite de doamna Udrea, scrie Romania libera.

Boc si Berceanu au inaugurat un drum. S-a rupt dupa cinci zile. Traficul rutier pe centura de ocolire a municipiului Gherla, care a fost inaugurata vineri de premierul Emil Boc si de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost inchis dupa numai cateva zile din cauza unor infiltratii de apa sub o portiune a carosabilului, care au facut ca asfaltul sa cedeze. Drumul va ramane inchis pentru doua saptamani, informeaza “Ziua de Cluj”. Drumul a fost inchis dupa ce o parte din carosabil s-a surpat si este nevoie de construirea unui zid de sprijin si de refacerea drumului pe o portiune, scrie Cotidianul.

Spectator in locomotiva mortii. Vasile Buda (56 de ani), mecanicul locomotivei care a lovit „microbuzul mortii“, la 14 august, povesteste filmul tragicului accident. Cel mai important martor al accidentului din Halta Scanteia este mecanicul Vasile Buda. De la inaltimea cabinei de locomotiva a vazut totul. Acum nu mai poate scapa de cosmaruri, scrie Adevarul.

Mantog, rolul principal in „O sacosa pierduta”. Liderul PDL Gorj, Ionel Mantog, supranumit si jupanul sectorului energetic, este implicat intr-un nou scandal cu iz de coruptie, la aproape trei ani de cand a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie. Asta, dupa ce trei politisti comunitari sustin ca au gasit o plasa plina cu bani pe o terasa din centrul orasului Targu- Jiu, la o masa de la care tocmai plecase Mantog. „Baronul” nu recunoaste insa „obiectul pierdut”, scrie EvZ.

Natura, transformata in opera de arta. "Cand eram mic, am facut o banca dintr-un mesteacan. Intamplator, din el a crescut o padurice de mesteceni", isi incepe povestea sculptorul Maxim Dumitras, fondatorul Muzeului de Arta Comparata din orasul-statiune Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud – singurul muzeu de acest fel din Europa de Est. In acelasi loc in care mesteacanul viu s-a facut banca pentru indragostiti si bunici, iar mai apoi padure, se desfasoara, an de an, "ArtForest" Sangeorz Bai, scrie Romania libera.

Intoleranta etnica transforma Harghita intr-un butoi cu pulbere. In seara de Rusalii, o zi de sarbatoare importanta pentru catolici, maghiarii din Sanmartin au iesit cu topoare, bate si lopeti si au atacat comunitatea de romi de la marginea satului. Au dat foc unei case si au atacat alte 47 de gospodarii. Pentru ca un tigan furase tiglele de pe casa unei batrane din catun. Si pentru ca, de-a lungul timpului, tiganilor le scapau caii in iarba maghiarilor, dar si mainile in slanina sau in lemnele lor. Parea ca se umpluse paharul si ca doar furia acumulata tasnea pe dinafara, scrie Cotidianul.

Guvernul isi face „blog“ de un miliard de euro. Ministerul Comunicatiilor construieste o pagina web in care va investi 1,2 miliarde de euro pe o perioada de doi ani, conform declaratiilor ministrului de resort Gabriel Sandu. Guvernantii se lauda ca proiectul eRomania economiseste timpul cetatenilor si scade birocratia. Doar pe hartie, caci in practica sunt cheltuiti inutil banii contribuabililor, scrie Adevarul.

Scandal la Curtea de Conturi: Vacaroiu a dat afara un auditor pentru ca si-a facut datoria. Presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Nicolae Vacaroiu, i-a desfacut disciplinar contractul de munca Marianei Ciulei, auditor public extern, de la Camera de Conturi Caras-Severin, pentru ca a comis greseala de a depista fraude si deturnari de fonduri din bani publici, propunand sesizarea organelor de cercetare penala, scrie Cotidianul.