Peste 1.300 de copii intoxicati cu plumb in China. Autoritatile din China au inchis o topitorie si au arestat doi directori dupa ce mai mult de 1.300 de copii au facut intoxicatie cu plumb in urma expunerii la emanatiile de la uzina. Copiii, care au facut febra si si-au pierdut pofta de mancare, locuiau in apropierea topitoriei langa Wugang, in provincia centrala Hunan. Intoxicatiile cu plumb pot duce la numeroase probleme de sanatate, probleme in procesul de invatare sau crize de apoplexie, iar cei mai expusi la aceste riscuri sunt copii sub 6 ani, noteaza BBC.

O planta impotriva alcoolismului. Se numeste kuzdu si medicina traditionala chineza ii foloseste de secole radacina si florile pentru a trata durerile de cap, hipertensiunea si alcoolismul. Acum, cercetatorii de la Universitatea California au reusit sa-i reproduca principiul activ, dezvoltand o versiune sintetica foarte puternica. In laborator, soarecii pe care a fost testata versiunea sintetica a plantei kuzdu au fost supusi mai multor stadii ale alcoolismului: mai intai li s-a creat in mod gradat dependenta, apoi au fost fortati la abstinenta si ulterior din nou “alcoolizati”. In momentul in care le-a fost administrat kuzdu, cercetatorii au remarcat la rozatoare o diminuare semnificativa a interesului pentru bautura si o rezistenta mai mare la abstinenta, scrie Descopera.

In Kenya 4 milioane de locuitori au nevoie de ajutoare in hrana. ONU avertizeaza asupra faptului ca mai mult de un milion de kenyeni vor avea nevoie de ajutoare in hrana datorita secetei prelungite. Lipsa ploilor impiedica cresterea culturilor de cereale ceea ce le creaza o problema grava si crescatorilor de animale care se lupta sa le tina in viata cu mancarea pe care o mai au. Partea semi-arida sud-estica si zona centrala a Kenyei sunt cele mai afectate regiuni. Organizatia Natiunilor Unite pentru Hrana si Agricultura a catalogat aceasta criza ca fiind o "situatie foarte dificila" si a apelat la tarile mai bogate sa trimita ajutoare ce constau in mancare si bani. In momentul de fata aproximativ 2.5 milioane de locuitori primesc ajutoare de hrana, iar seceta ar mai putea aduce 1.3 milioane in aceeasi situatie, noteaza BBC.

Doi barbati au fost arestati in cazul spargerii de 40 milioane de lire sterline. Doua persoane au fost retinute in cazul jafului armat asupra unui magazin de bijuterii din centrul Londrei. Doi barbati, inarmati cu pistoale, au furat 43 de bijuterii in valoare de peste 40 milioane de lire sterline. Acesta este cea mai mare spargere armata asupra unui magazin de bijuterii din Anglia. O angajata a magazinului a fost scoasa cu forta din cladire de barbatul care a tras doua focuri de arma pentru a reusi sa scape. Firma de asigurari a magazinului a oferit o recompensa de un milion de lire sterline pentru orice indiciu ce duce la prinderea hotilor si recuperarea bunurilor furate, noteaza BBC.

Tratarea dependentei de heroina cu heroina pare eficienta. Injectiile cu diacetilmorfina, elementul activ de baza al heroinei, sunt mult mai eficiente in tratamentul persoanelor dependente de heroina decat metadona, un opioid produs pe cale sintetica, cu efect similar morfinei, au anuntat miercuri cercetatorii canadieni. Oamenii de stiinta avertizeaza totusi ca tratamentul poate duce la supradoza sau crize de apoplexie, prin urmare injectiile ar trebui administrate exclusiv in institutii medicale. "Metadona ar trebui sa ramana tratamentul principal pentru majoritatea pacientilor", a declarat Eugenia Oviedo-Joekes de la Universitatea din Columbia Britanica in New England Journal of Medicine. In cazul in care acest tratament nu da rezultate, injectiile cu diacetilmorfina par sa fie cea mai buna alternativa. Tratamentele cu metadona au o rata de esec cuprinsa intre 15% si 25%, noteaza Reuters.