Algoritmul Google poate tine evidenta speciilor pe cale de disparitie. Cercetatorii afirma ca algoritmul Google pentru clasificarea paginilor web poate fi adaptat pentru a determina care sunt speciile de importanta critica in sustinerea ecosistemelor. Conform unui studiu din PLoS Computational Biology, algoritmul PageRank poate fi aplicat in studiul lanturilor trofice, pentru a determina care sunt speciile a caror disparitie poate duce la prabusirea ecosistemelor, scrie BBC.

Agentii de securitate ai ambasadei SUA aflati sub investigatie parasesc Afganistanul. Oficiali ai Statelor Unite au afirmat ca cei zece agenti de securitate acuzati de comportament necorespunzator la ambasada americana de la Kabul au fost concediati sau au demisionat, urmand sa parasesca tara in cursul zilei de vineri. Saptamana trecuta au iesit la iveala acuzatii conform carora firma ArmorGroup North America le-a permis angajatilor sai, care trebuiau sa protejeze ambasada Statelor Unite in Afganistan, sa faca intimidari si sa adopte un comportament sexual necorespunzator, scrie CNN.

Noi probe care atesta "canibalismul" intre galaxii. Studiile unei echipe internationale de cercetatori arata ca, aparent, vasta galaxie Andromeda se extinde asimiland stele ce apartin altor galaxii. Desi fenomenul de asimilare a stelelor fusese intuit in trecut, este prima data cand s-au obtinut imagini care demonstreaza ca fenomenul se produce intr-adevar. Analizand in detaliu zonele de la marginile Andromedei, oamenii de stinta au descoperit stele care nu ar fi putut face parte de la nastere din aceasta. Este un exemplu elocvent al modelului ierarhic de formare a galaxiilor, scrie BBC.

Statele Unite revoltate - Israelul sfideaza apelul la inghetarea constructiei de noi asezari in teritoriile palestiniene. Noua initiativa de pace a Israelului s-a confruntat imediat cu opozite din partea oficialitatilor americane si palestiniene. Autoritatile de la Tel-Aviv au ignorat apelul administratiei Obama si au dezvaluit un nou plan ce prevede construirea a sute de noi locuinte pe teritoriul palestinian. Aceasta noua initiativa din partea Israelului s-a dovedit surprinzatoare pentru Statele Unite si palestinieni in contextul in care se spera reluarea negocierilor privind procesul de pace din Orientul Mijlociu, scrie The Times.

Zid masiv datand din antichitate, descoperit in Ierusalim. O serie de sapaturi arhelogice efectuate in Ierusalim au scos la lumina un zid vechi de 3700 de ani, cel mai mare si mai vechi descoperit pana acum in regiune, conform expertilor. Cu o inaltime de 8 metri, zidul din piatra reprezinta o dilema pentru arheologi. Directorul operatiunilor de excavare, Ronny Reich, a precizat ca nu poate concepe cum a fost ridicata impunatoarea constructie fara ajutorul tehnicilor moderne si al curentului electric, scrie CNN.