Euroscepticismul britanicilor se accentueaza. Aproximativ 70 la suta dintre britanici se indoiesc de utilitatea apartenentei tarii lor la Uniunea Europeana si doresc organizarea unui referendum national pe acesta tema. Printre cei mai nemultumiti britanici se numara votantii conservatorilor. Potrivit unui studiu realizat de Opinium Reasersch, publicat de Daily Express, 82% dintre britanicii cu convingeri conservatoare doresc realizarea unui referendum pe acesta tema. Potrivit cercetatorilor nemultumirea englezilor privind apartenenta la Uniunea Europeana este in crestere, dupa ce autoritatile britanice au anuntat ca nivelul contributiei Londrei la bugetul Uniunii Europene va creste cu aproape 60 la suta, ajungand la aproximativ 7,3 miliarde de euro in 2010, echivalentul a 297 euro pentru fiecare familie. Deputatii britanici au ratificat la inceputul anului 2008 Tratatul de la Lisabona dupa ce Guvernul s-a opus unui referendum cerut de opozitie.

Inca o taxa pentru antenele de telefonie mobila din Franta. Dupa taxa audiovizuala impusa pentru a finanta televiziunea franceza de stat, operatorii de telefonie mobila s-ar putea vedea obligati sa plateasca o noua taxa. Ministerul finantelor intentioneaza sa impuna o taxa in valoare de 1.000 de euro pe an pentru fiecare antena de telefonie mobila. Companiile cele mai afectate de acesta decizie vor fi Orange, SFR (Société Française du Radiotéléphone) si Bouygues Telecom, care detin aproximativ 50.000 de antene in pe teritoriul Frantei. Reprezentantii ministerului francez al finantelor sustin ca acesta taxa nu are nimic de-a face cu efectul antenelor asupra sanatatii, ci doar compenseaza eliminarea altor tipuri de taxe. O decizie finala in acest sens va fi luata la sfarsitul lunii septembrie. Daca va fi admisa, taxa va fi introdusa in proiectul legii finantelor din 2010, scrie Le Figaro.

O femeie se vinde in India cu maxim 180 de euro. Din cauza recoltelor slabe, agricultorii din nordul Indiei isi vand nevestele pentru a supravietui. Se pare ca aceasta practica este cel mai des intalnita in statul Uttar Pradesh unde agricultorii isi vand sotiile cu sume cuprinse intre 4.000 si 12.000 de rupii (intre 60 si 180 de euro). Vanzarea femeilor se face abia dupa semnarea unor documente, asa numitele contracte maritale. Reprezentantii Comisiei Nationale pentru Femei vor ancheta aceste cazuri. La randul lor, partidele de opozitie dau vina pe administratia statului si cer crearea unor autoritati separate care sa-i ajute pe fermieri, relateaza The Independent.

Trei barbati au fost gasiti vinovati luni de un tribunal londonez pentru un proiect de atentate vizand curse transatlantice, in 2006. Cei trei barbati, Abdulla Ahmed Ali, Tanvir Hussain si Assad Sarwar au fost declarati vinovati de participarea la un complot pentru a arunca in aer avioane care efectuau curse transatlantice. Ei urmau sa foloseasca explozibili lichizi, ascunsi in sticle de plastic de suc. Potrivit procurorului, ei intentionau sa provoace o "serie de explozii coordonate, la bordul unui numar de avioane transatlantice", cu bombe artizanale concepute pe baza de explozibili lichizi pe care urmau sa ii amestece la bordul aparatelor, scrie Reuters.

Autoritatile orasului Urumqi, capitala regiunii Xinjiang din nord-vestul Chinei, au interzis luni circulatia pe timpul noptii in oras, unde s-au inregistrat tulburari saptamana trecuta soldate cu patru morti, Circulatia este interzisa in centrul orasului intre 21.00 si 9.00. Politisti inarmati au fost postati la fiecare intersectie. Incidente s-au produs miercuri la Urumqi, urmate de manifestatii joi si vineri, dupa o serie de atacuri cu seringa atribuite unor separatisti musulmani uiguri din aceasta regiune autonoma din nord-vestul Chinei, relateaza AFP.