Potrivit documentelor si informatiilor obtinute in urma unei investigatii jurnalistice, EVZ prezinta adevarul din spatele unei manipulari de presa. „Evenimentul zilei” a urmarit pas cu pas, document cu document, traseul munitiei despre care Sorin Rosca-Stanescu sustine ca a fost deturnata in scopuri teroriste.

Investigatia jurnalistica a presupus obtinerea actelor de insotire a marfii speciale, a declaratiilor vamale, a fiselor din arhiva serviciului de exploatare portuara, a unor contracte confidentiale si a planului de securitate a munitiei care a fost distrusa la Babeni. Reporterii EVZ au identificat chiar si locurile unde se afla acum cele 105 containere in care, la inceputul anului, au fost depozitati explozibilii din Taiwan. In cele din urma a devenit evident ca munitia nu a fost traficata, fiind demilitarizata in Romania, potrivit documentelor si surselor accesate de EVZ.

Concluzia finala: scandalul „Basescu si armele pentru teroristii din Angola” este un caz de dezinformare clasica, folosindu-se tehnica manipularii prin omisiune si a prezentarii unor adevaruri partiale.

Articolul integral pe evz.ro