UNICEF: Rata mortalitatii in randul copiilor a scazut vertiginos. Numarul copiilor care mor anual inainte sa implineasca 5 ani a scazut sub noua milioane pentru prima data in istorie. Acest lucru se datoreaza eforturilor comune depuse pentru imbunatatirea sanselor copiilor, in special cei din tarile in curs de dezvoltare, coform unui raport al UNICEF, informeaza New York Times. Rata mortalitatii in randul copiilor a scazut mai mult de 25% in ultimile doua decenii - de la 90 de morti la 1.000 de nasteri, in 1990, pana la 65, anul acesta - in mare parte datorita metodelor imbunatatite de preventie a malariei si actiunilor menite sa reduca transmiterea virusului HIV de la mama la copil.

Mecanismul prin care bacteriile rezista la antibiotice. Oamenii de stiinta au descoperit cum bacteriile reusesc sa reziste unei game largi de antibiotice, iar blocarea acestui mecanism de aparare ar putea spori puterea antibioticelor existente in lupta cu infectii foarte periculoase. Cercetatorii de la New York University au declarat joi ca bacteriile produc oxid nitric, care duce la aparitia unor enzime ce blocheaza efectul care ar trebui sa il aiba antibioticele. Medicamentele care neutralizeaza aceste enzime ar putea face antibioticele mult mai eficiente, scrie Reuters.

Statuetele preistorice nu erau mari zeite, ci jucarii. Statuetele antropomorfe realizate din piatra sau lut care reprezentau siluete feminine corpolente nu ar fi simbolizat zeite ale fertilitatii, ci mai degraba jucarii pentru copiii preistorici, afirma un studiu efectuat de arheologii Universtitatii Stanford. Aproape 200 de figurine stravechi au fost descoperite recent in siturile arheologice din Catalhoyuc, Turcia, una dintre cele mai vechi asezari umane de pe Terra. Statuetele au fost create de mesterii din Neolitic si au o vechime cu cateva mii de ani mai mare decat a ansamblului de la Stonehenge. Statuetele reprezinta vite, capre, oi si siluete feminine corpolente, informeaza Descopera.

Peste 200 de persoane date disparute in Sierra Leone. Autoritatile din Sierra Leone au anuntat ca mai mult de 200 de oameni sunt inca dati disparuti, la o zi dupa ce un vas s-a scufundat in apropierea capitalei Freetown, datorita conditiilor meteorologice nefavorabile. Opt persoane au murit in accident, iar 39 de pasageri au fost salvati, a declarat Ibrahim Samura, un oficial al politiei. "Cei mai multi dintre pasageri erau elevi ce se intorceau din vacanta", a declarat Samura. Operatiunile de salvare continua insa sunt ingreunate de ploile torentiale, scrie FoxNews.

Benjamin Netanyahu: Isrealienii nu sunt tampiti. Colonizarile vor fi accelerate. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a asigurat, joi, ca guvernul sau a fost gata sa faca concesii pentru pace in Orientul Mijlociu, dar ca nu are un partener onest si a subliniat faptul ca nimeni nu ar trebui sa creada ca israelieni sunt niste "tampiti" care nu-si apara interesul national, potrivit AFP. Acesta i-a acuzat pe palestinieni ca se opun in continuare procesului de pace si incalca intelegerile anterioare, iar pe liderii comunitatii internationale ca au pretentii numai de la Israel si nu cer nimic palestinienilor si tarilor arabe. Mai mult aici.