Guvernul britanic ar putea sa le interzica directorilor care au falimentat MG Rover sa mai conduca vreo companie. Patru directori care au condus compania auto MG Rover pana la colapsul acesteia ar putea sa nu mai detina nicio functie de conducere pentru tot restul vietii, informeaza SkyNews. Cei patru, cunoscuti si sub numele de "Phoenix Four", si-au varsat in conturi sume imense de bani intr-un moment in care compania MG Rover se indrepta spre dezastru, ducand astfel la falimentul acesteia. Acestia au indus in eroare autoritatile declarand cifre false despre afacerile companiei. In urma unui raport redactat de Guvern cu privire la falimentul companiei, Peter Mandelson, secretarul britanic pe probleme de afaceri a declarat ca investitorii si directorii pe care cei patru i-au ales sunt de vina pentru intreaga situatie.

Alarma falsa intr-un zbor al companiei Aer Lingus. Pasagerii francezi ai cursei Dublin - Paris, apartinand companiei Aer Lingus, au intrat in panica in momentul in care au fost anuntati din greseala ca aeronava va efectua o aterizare de urgenta. La aproximativ 20 de minute dupa ce avionul a decolat din Dublin un anunt in engleza a spus ca avionul va intra intr-o zona cu turbulente, rugandu-i pe pasageri sa se intoarca la locurile lor, insa varianta preinregistrata in franceza ii anunta ca avionul este nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta, informeaza AFP. Unul din pasageri a declarat pentru ziarul Irish Examiner ca un francez care dormea langa el s-a trezit brusc si a inceput sa fie foarte agitat. "Mi-a tradus anuntul din franceza. Mesajul, a spus el, era ca trebuie sa ne pregatim pentru o aterizare de urgenta, sa identificam iesirile de urgenta si sa asteptam instructiuni de la echipajul aeronavei", a declarat pasagerul. "Din cauza turbulentelor m-am panicat si eu. Femeia din spatele meu plangea, iar toti francezii erau speriati", a mai declarat acesta. Dupa cateva minute membrii echipajului si-au dat seama de eroare dupa care si-au cerut scuze pentru difuzarea mesajului gresit in franceza, relateaza AFP.

O sinagoga datand din antichitate a fost descoperita in Israel. Arheologii pretind ca au descoperit in nordul Israelului una dintre cele mai vechi sinagogi din lume, pe locul unde era planificata construirea unui nou hotel cu 122 de camere. Vechimea sitului este estimata la aproximativ 2000 de ani, cladirea putand fi construita candva intre anii 50 i.Hr si 100 d.Hr. "Aveam in fata o descoperire unica si entuziasmanta", a declarat directorul sapaturilor, arheologul Dina Avshalom-Gorni. Avshalom-Gorni a precizat ca sinagogile datand din acea perioada sunt extrem de rare, deoarece majoritatea evreilor preferau sa mearga la templul din Ierusalim de trei ori pe an in loc sa frecventeze lacasele de cult locale, relateaza CNN.

Senatul american doreste sa ridice interdictia de export asupra avioanelor F-22. O comisie de senatori americani a lansat joi un apel catre fortele aeriene ale SUA, cerand inceperea productiei unui model pentru export al aparatului de zbor F-22 Raptor, cel mai avansat avion de vanatoare american, scrie Reuters. Japonia, Israelul si Australia si-au exprimat dorinta de a cumpara supersonicul F-22 Raptor, capabil sa evite detectia radar si proiectat pentru a distruge sistemele anti-aeriene ale inamicului in primele zile de conflict, pentru a facilita desfasurarea misiunilor ulterioare. O lege emisa in 1998 interzice exportul acestui model, pentru a proteja tehnologia de invizibilitate pentru radar (stealth) precum si alte facilitati care fac acest avion prea performant pentru a fi vandut.

Cu Iisus la judecata. O sculptura expusa in curtea Muzeului de Arta Moderna din Moscova, care-l reprezinta pe Isus crucificat complet gol, a suscitat indignarea si protestele unui grup de credinciosi rusi. Acestia au inaintat o plangere penala contra institutiei culturale, cerand indepartarea operei de arta. Sculptura definita de rusii indignati drept "un sacrilegiu", il reprezenta pe Isus crucificat gol-golut, cu chipul intors catre cupola unei manastiri aflate la cativa metri distanta de muzeu. Potrivit tabloidului Tvoi Den, in plangerea ajunsa acum la procuratura se poate citi ca "statuia lezeaza sentimentele credinciosilor" si ca "absenta crucii este o insulta adusa religiei intrucat minimalizeaza actul Crucificarii". Integral in Descopera.