Angajatii unui cimitir din California - acuzati de profanare de morminte. Unul dintre cele mai mari cimitire evreiesti din zona Los Angeles a fost dat in judecata pentru profanare de morminte. Cei care au inaintat procesul pretind ca angajatii cimitirului Eden Memorial Park au profanat de bunavoie si in secret ramasitele pamantesti ale unor persoane ingropate acolo. Conform investigatiilor, se crede ca aproape 500 de morminte au fost "vandalizate" de personalul cimitirului. Initiatorii procesului afirma ca, deoarece traditia evreiasca cere ca un decedat sa fie ingropat in cel mult 24 de ore de la deces, cimitirul a decis in repetate randuri sa evite formalitatile legale pentru obtinerea rapida a unor noi locuri de veci. Astfel, s-a intervenit in repetate randuri asupra mormintelor deja existente, spargandu-se cripte sau chiar sicrie pentru inghesuirea noilor spatii de inhumare, scrie CNN.

Roman Abramovici abandoneaza varful Kilimanjaro datorita unor probleme respiratorii. Miliardarul rus Roman Abramovici, in varsta de 42 de ani, patronul clubului de fotbal Chelsea, s-a vazut nevoit sa renunte la catararea pe muntele Kilimanjaro, dupa ce a ajuns la 4.600 de metri din cauza unor probleme respiratorii. Aparent, membrii expeditiei din care facea parte oligarhul rus nu erau suficient de bine pregatiti pentru ascensiune. Acestia nu au trecut prin procedura de acomodare cu climatul si cu presiunea atmosferica scazuta, preferand sa atace muntele direct de pe versantul vestic, cel mai dificil traseu, scrie Daily Mail. Varful Kilimajaro, supranumit "acoperisul Africii", se situeaza la 5.892 de metri deasupra nivelului marii.

Autoritatile ruse au confiscat 2 tone de caviar rosu. Politia din Kamceatka, indepartata peninsula din estul Siberiei, a confiscat de la braconierii locali o cantitate de peste 2 tone de caviar rosu. "Un vas pescaresc care depozita 2.2 tone de caviar rosu nedeclarat a fost retinut in rada unui port situat de-a lungul raului Kamceatka", transmite biroul de presa al Politiei din aceasta provincie rusa. Proprietarul vasului, un tanar de doar 25 de ani, nu a reusit sa arate documente care sa demonstreze provenienta legala a caviarului. In decursul ultimului an, autoritatile din Kamceatka au confiscat o cantitate totala de peste 65 de tone de caviar rosu, alaturi de 525 de tone de somoni pescuiti ilegal. Integral pe Descopera.

Guvernul olandez isi revizuieste pozitia privind tolerarea drogurilor usoare. Guvernul olandez a anuntat in saptamana trecuta un plan menit sa limiteze turismul pentru droguri, alarmat de efectele secundare ale atitudinii tolerante manifestate pana acum fata de stupefiantele usoare. Drept consecinta, sute de cafenele ce comercializeaza canabis vor fi rezervate exclusiv pentru localnici, relateaza The Daily Telegraph. Deranjat de milioanele de turisti care vin anual in Olanda doar pentru a consuma droguri, guvernul dominat de crestin-democrati a inasprit reglementarile asupra stupefiantelor usoare in ultimii ani. Intr-un comunicat emis vineri, cabinetul afirma ca "vanzarea hasisului si a canabisului in coffee-shopuri trebuie limitata doar la consumatorii locali".

Televiziunile britanice vor primi permisiunea de a face product placement. Pentru prima data in istorie, guvernul britanic va permite product placement-ul pe canalele de televiziune din Regatul Unit. Prin adoptarea acestei masuri, se spera intr-o revitalizare a posturilor de televiziune independente aflate in dificultate, prin aparitia unor noi surse de venit, scrie The Independent. Product placement-ul este o forma de publicitate prin intermediul careia anumite produse purtand numele/logotip-ul unei marci sunt plasate in contexte, lipsite de publicitate, cum ar fi filmele, show-urile de televiziune, stirile, videoclipurile muzicale etc. Controversata initiativa poate fi pusa in aplicare incepand de saptamana viitoare. Masura reprezinta o revizuire majora a pozitiei guvernului, care a inteles ca in conditiile unui nou climat in acest sector, product placement-ul poate fi permis cu anumite conditii.