Turcia neaga ca amenda record data trustului Dogan este o "taxa politica". Premierul turc Tayyip Erdogan a negat, luni, sugestiile ca o amenda de 2.5 miliarde dolari impusa celei mai mari companii mass-media din Turcia, ar fi parte a incercarii de a pune presiune asupra mass-media si a opozitiei din tara candidata la UE, potrivit Reuters. Amenda fiscala anuntata saptamana trecuta a ridicat ingrijorare in randul criticii ca guvernul incearca sa sufoce trustul media Dogan Yayin pentru acoperirea ostila a stirilor in ce priveste actualul guvern, inclusiv acuzatii de alegeri corupte si acuzatii de introducerea islamului in viata publica - o incalcare a principiilor seculare constitutionale.

90% dintre adultii americani prezinta factori de risc pentru boli de inima. 90% la suta din americanii adultii prezinta cel putin un factor de risc pentru boli de inima, rezulta dintr-un raport al cercetatorilor americani dat publicitatii luni si citat de Reuters. Practic, toti americanii, fie au tensiune arteriala ridicata, nivel ridicat de colesterol si de zahar in sange, fie sunt supraponderali, fumeaza si fac prea putine exercitii fizice. "Din pacate, campaniile de limitare a acestor riscuri desfasurate in anii 1970 si 1980 au fost erodate de catre cresteri ale excesului de greutate, diabet si hipertensiune arteriala din ultimele doua decenii, declara coordonatorul studiului amintit.

Un terorist al Al-Qaeda, ucis intr-un raid american in Somalia. Kenyanul Saleh Ali Nabhan, suspectat de implicare in atacurile teroriste din Mombasa, din 2002, revendicate de Al-Qaeda, a fost ucis in timpul unui raid al fortelor armate americane in sudul Somaliei, a declarat, luni, pentru AFP, un oficial american.

O fata de 12 ani din Yemen moare dand nastere unui copil. O organziatie de protectie a drepturilor copilului a afirmat luni ca o fata de 12 ani din Yemen a murit in timpul unei nasteri cu complicatii, in urma careia nici bebelusul nu a supravietuit, scrie CNN. Fawziya Ammodi a decedat vineri, dupa trei zile de travaliu, datorita unei sangerari abundente. Ahmed al-Qureshi, presedintele organizatiei Seyaj, care se ocupa de protectia copilului, a declarat ca desi tanara a decedat din cauza lipsei de asistenta medicala, adevaratul motiv al tragediei este lipsa de educatie din Yemen, tara in care unii copii sunt obligati sa se casatoreasca la varste foarte fragede.

Un sarpe cu picior a fost descoperit in China. Conform unor relatari, in China s-a descoperit un sarpe avand un singur picior, terminat cu gheare, scrie The Telegraph. Ciudata reptila a fost gasita in propriul dormitor de doamna Duan Qiongxiu, in varsta de 66 de ani.

A fost descoperit secretul rezistentei la antibiotice. Oamenii de stiinta americani de la Universitatea New York au descoperit un mecanism celular datorita caruia anumite bacterii patogene sunt imune la antibiotice. Conform studiului publicat in revista Science, cheia rezistentei la antibiotice ar fi oxidul nitric produs de bacterii. Enzimele care controleaza producerea oxidului nitric sunt activate in mod specific, ca raspuns la prezenta antibioticelor. Oxidul nitric atenueaza efectele nocive ale antibioticului asupra celulei bacteriene si contribuie la neutralizarea unor compusi toxici pentru bacterie, prezenti in medicament. Integral pe Descopera.