Romanii lupta cu tipii de la cablu. Cele mai multe reclamatii primite pe consumator@evz.ro au fost impotriva firmelor care furnizeaza servicii de telefonie, atat fixa, cat si mobila, internet si cablu TV. Tendinta remarcata de EvZ a fost confirmata si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Numai in primele opt luni ale anului, pe adresa ANPC au sosit aproape 3.000 de reclamatii impotriva firmelor care ofera servicii de telefonie, internet si cablu TV.

„Nu te poti apara cu pistol Carpati cand esti atacat cu un Kalasnikov”. Cei trei agenti de paza a caror masina de transport valori a fost jefuita, ieri dimineata, in Pasul Gutai, au ales corect, decizand sa fie furati fara sa riposteze: cum legea nu le da dreptul sa se inarmeze decat pana la un anumit nivel, pistoalele lor Carpati n-ar fi avut nicio sansa in fata armelor automate ale atacatorilor. Batranii din 40 de localitati din Maramures au ramas fara pensii, dupa ce o banda de talhari inarmati a atacat masina care transporta banii. Atacul a avut loc in jurul orei 7.20, pe DN 18, in Pasul Gutai. Politistii au fost anuntati abia dupa o jumatate de o ora, pentru ca in zona semnalul GSM era foarte slab, scrie Gandul.

S-a frant Axa: Romanii se simt neglijati de Obama. Faimoasa axa „Bucuresti-Washington“ nu mai e ce a fost. Nici relatia SUA cu alte capitale central si est-europene. Cehii se simt tradati, polonezii - iritati, iar romanii - insignifianti. Cu totii, dintr-un motiv surprinzator: Barack Obama. Mai exact, a „uitarii“ de care pare sa dea dovada presedintele american fata de regiunea central si est-europeana. George W. Bush a curtat intens Europa de Est, ai carei lideri s-au inghesuit sa se alature coalitiei conduse de Washington dupa 11 septembrie 2001. In prezent insa, multi lideri si oameni de rand sunt nemultumiti de faptul ca noua administratie americana ii neglijeaza, scrie Cotidianul.

Ce inseamna pentru Bobby Paunescu scandalul Bancorex: "Tata a gresit relatia cu presa". Bobby Paunescu este cel mai proaspat produs de export al cinematografiei romanesti. Aparitia sa pe scena de la Venetia i-a surprins pe toti: pe cineasti, pentru ca s-a apucat de scris si regizat; pe oamenii de afaceri, intrucat a investit intr-un domeniu mai putin sexy decat imobiliarele. In 2007, revista Capital anunta aparitia unui nou miliardar roman: Bobby Paunescu, pe care investitiile imobiliare, in tara si peste hotare, l-au facut, inainte de criza, posesorul unei averi estimate la 1,6 miliarde dolari. Bobby a prins gustul afacerilor profitabile in sanul familiei. El este mostenitorul unui imperiu financiar ale carui baze au fost puse de tatal sau, controversatul George Constantin Paunescu, scrie Romania libera.

Sistemul „relaxat“ de invatamant de la „Spiru Haret“ i-a permis Ioanei Visan (22 de ani) sa fie studenta la zi din Italia. Pe principiul „merge si-asa“, Florian Fainisi, decanul Facultatii de Drept de la „Spiru Haret“, incurajeaza candidatii sa se inscrie la zi chiar daca muncesc in strainatate, scrie Adevarul.

15.000.000 USD, comision pentru avioanele F16? Brusc, Romania nu mai are nici un contract de lobby cu Williams Mullen Strategy! Imediat dupa discutia noastra cu WMS si ministerele Apararii si Economiei, WMS a depus o nota la FARA in care anunta incheierea contractului de lobby in favoarea Guvernului Romaniei. Aceasta nota arata ca intelegerea dintre WMS pe de o parte, Romtehnica si Ministerul Economiei, pe de alta parte, a functionat pina la sfirsitul lunii august 2009. Si asta fara ca Ministerul Economiei sa cunoasca acest lucru. Pe site-ul US Department of Justice – Foreign Agents Registration Act, tocmai a aparut un document depus de WMS, care arata faptul ca firma de lobby nu mai reprezinta in nici un fel Guvernul Romaniei in SUA sau in relatiile cu tarile membre NATO, scrie Academia Catavencu.

Va lasa Europa agricultura pe mana Romaniei? Romania are un potential agricol remarcabil. Si cu toate astea, productia romaneasca in acest domeniu nu a reusit nici macar sa se apropie de standardele Uniunii Europene. Si atunci ce sanse are Romania – o tara agrara fara agricultura - sa obtina postul de comisar european la care aspira atat? Specialistul Lucian Luca spune ca traditionalistii - care nu doresc reformarea Politicii Agricole Comune - au tot interesul sa acorde acest portofoliu unei persoane neexperimentate si fara influenta politica, care putin probabil ca va face o reforma radicala in acest domeniu, scrie EvZ.

Oprescu vrea sa dea 400.000 de € unei firme „vataf” care sa supravegheze firma care va reabilita sediul municipalitatii. In sarcina firmei angajate va cadea, printre altele, monitorizarea stadiului lucrarilor de consolidare si calitatea acestora. Lucrarile de consolidare se vor desfasura numai la subsolul cladirii, prin metoda izolarii seismice a bazei imobilului. Potrivit studiului de fezabilitate, structura cladirii va fi rigidizata prin doua centuri care vor avea rolul de a sustine imobilul si de a prelua undele seismice. In acelasi document se precizeaza ca valoarea lucrarilor de consolidare ar urma sa fie de 53,47 milioane de lei, scrie Gandul.

Cristian Mungiu: „Am vrut sa recuperam umorul cu ajutorul caruia am supravietuit comunismului“. Cristian Mungiu, premiat cu Palme d’Or pentru „4, 3, 2“, se pregateste de premiera filmului scris, produs si in parte regizat de el „Amintiri din Epoca de Aur“, a carui prima parte va intra in cinematografele patriei pe 25 septembrie. Intr-un interviu pentru Cotidianul, regizorul ne lamureste de ce, una peste alta, „viata e frumoasa, tovarasi!“.

Fost sef de politie, prins la furat intr-un magazin. Fostul sef al Politiei municipiului Arad, comisar-sef (r) Gheorghe Tica, a fost prins de catre agentii de paza ai unui hipermarket in timp ce fura odorizante auto, pe care le indesa in sosete. Incidentul, negat de comisar, a fost surprins de camerele video ale magazinului. Comisarul in rezerva a fost dat pe mana Parchetului de catre jandarmi, in vreme ce politia locala sustine ca nu avea habar de incident, scrie Romania libera.

Victor Atanasie Stanculescu: "Am tacanit vreo ora jumate. Am cistigat doua sute si vreo optzeci de lei". Stil de viata: "Se recomanda efort fizic in limitele tolerantei, fara excese izometrice, regim alimentar hiposodat, hipolipidic, moderat, sarac in proteine, bogat in legume si fructe, lactate si doi litri de apa. Punct. Si aici imi da alta medicatie. Noua medicamente plus asta, zece, pe care l-a facut dupa aia si si-a adus aminte dupa aia, care fac toate cam patru sute de lei pe luna“.

Reporter: E mult?

Victor Atanasie Stanculescu: Eu zic ca este destul de mult cind ai o pensie scrisa mai mult si primita mai putin.

Rep.: Ce pensie aveti?

V.A.S.: Trei mii opt sute (lei noi).Citeste mai multe in Academia Catavencu.