Vara tumultoasa, in care „contrele” intre reprezentantii ministerului si cei ai USH nu au incetat, pare sa fi trecut prea usor pentru mai-marii universitatii, care isi continua activitatea nestingheriti, la fel ca inaintea declansarii „razboiului” cu ministrul Ecaterina Andronescu.

Pusa in fata „sfidarii” aratate de conducerea USH, Andronescu nu lasa nici ea garda jos si sustine, sus si tare, ca „nu se joaca” cand vine vorba despre aceasta „institutie cu probleme”. „Noi mai avem o solutie: putem pregati un proiect legislativ prin care sa desfiintam universitatea. Dupa cum se stie, noi avem un proiect legislativ cu valoare de lege prin care se desfiinteaza orice specializare la distanta, iar daca acestia nu inteleg sa respecte legea, o sa promovam masura legislativa de desfiintare. Nu ne jucam cu asa ceva”, spune ferm ministrul.

Ecaterina Andronescu are si antecedente in acest sens. In primul sau mandat, mai exact in 2002, a promovat un ordin de ministru prin care a desfiintat nici mai mult, nici mai putin decat 33 de universitati - „fabrici de diplome”.

Integral in Evenimentul Zilei