Andronescu, ordin de la PSD pentru controlul scolilor. Pentru decizia prin care 16.000 de persoane din sistem vor fi inlocuite, sindicalistii si politicienii cer inlocuirea ministrului. La o zi de la emiterea ordinului de ministru prin care toate detasarile pe functii de conducere in invatamant vor trece prin biroul ministrului educatiei, profesori, sindicalisti si politicieni o acuza pe Ecaterina Andronescu de incalcarea legii si de implicare politica si ii cer demisia, noteaza EvZ.

„Printul” Iustin Covei, saltat pentru clonari de carduri. Fiu de judecator si nepot de procuror, Iustin Covei, zis Printul, nu a mai putut fi protejat de justitia doljeana, cum s-a intamplat in ultimii sase ani.Iustin Covei (22 de ani) a fost saltat de mascati, ieri dimineata, la orele 6.00. El este banuit de coordonarea unei ample retele internationale specializata in falsificari de carduri, noteaza Adevarul.

150 de euro pentru un caminist de lux la Iasi. La Bucuresti e mai ieftin. Cele mai mari preturi pentru un loc in camin sunt in Iasi, urmat de Cluj-Napoca si apoi de Bucuresti. Caminele statului din Capitala au acum un nou concurent: caminul privat. Ideea le apartine celor de la Genesis Development, care au speculat deficitul de spatii de cazare prin constructia unui complex, care in momentul de fata ofera 750 de locuri in 375 de garsoniere si apartamente. Deja 25% din locuinte sunt inchiriate. "Ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa inchiriem toate locuintele din complex", a declarat, pentru Gandul, Rob Steward, reprezentantul firmei, scrie Gandul.

Nemirschi, dat de parlamentari pe mana Oficiului de Spalare a Banilor. Dosarul ramane in cercetarea DNA. Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, si-a incheiat activitatea, recomandånd mai multor institutii, printre care Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei si Garda Financiara, sa continue investigatiile privind legalitatea contractului de 500.000 de euro oferit de Ministerul Mediului, in aprilie 2009, fara licitatie. Comisia nu s-a pronuntat insa «pentru» sau «impotriva» inceperii urmaririi penale a demnitarului, intrucåt Departamentul National Anticoruptie (DNA) a demarat deja cercetari in acest caz. Intr-un raport votat in unanimitate de deputati, se pot observa pozitiile divergente ale deputatilor PDL si PSD-PNL in acest caz, scrie Gardianul.

Urlati, prins intre norocul samponului P&G si abandonul tinerilor. La mai putin de 20 de kilometri de Ploiesti, in orasul Urlati, compania Procter&Gamble este pe cale de a finaliza cea de-a doua fabrica din Romania. Miza locala este legata, in primul rand, de cele trei sute de locuri de munca, pentru care s-au ingramadit mii de localnici si nu numai. Cum de au venit americanii tocmai la Urlati? Daca ajungi in zona, iti dai lesne seama. Fabrica a fost construita la doar cativa kilometri de DN1 B, care face legatura dintre Ploiesti si Buzau, poarta de intrare pe piata din regiunea Moldovei. Si mai important este accesul facil spre alte trei orase-cheie in comert, Bucuresti, Brasov si Constanta. Pana in Capitala si Brasov sunt de parcurs, pe DN1, 60, respectiv o suta de kilometri, iar cel mai mare port al Romaniei se afla la mai putin de trei sute de kilometri, scrie EvZ.

Magistratii, cei mai avantajati de legea salarizarii unice. Desi sefii CSM le-au recomandat sa reintre in salile de judecata, magistratii nici nu vor sa auda de incetarea protestelor. Vicepresedintelui i s-a strigat chiar sa plece acasa daca nu e de acord. Magistratii sunt cei mai avantajati bugetari in Legea salarizarii unitare, pastrandu-si toate sporurile salariale intacte. Specialistii sunt nauciti de concesiile facute acestei bresle, care incalca toate principiile noii legi. Totusi, magistratii nu sunt multumiti: "nu am castigat nimic!", scrie Romania Libera.

James Bond de Romania: pensionar cu 13 identitati. Cu ajutorul unei functionare de la Serviciul de Evidenta a Populatiei, Milorad Cirici (63 de ani) a reusit, in trei ani, sa-si faca 12 buletine false. Pensionarul a folosit noile identitati pentru a obtine credite in valoare de peste 250.000 de euro, impreuna cu sotia si fiica sa, care aveau, la randul lor, zece buletine false, scrie Adevarul.

Basescu: „E un cliseu ca turistii nu vin din cauza drumurilor. Peste 70 la suta din turism se face cu avionul”. Cum isi promoveaza presedintele tara la restaurant. Intr-un interviu la postul public de radio, presedintele Romaniei si-a exprimat multumirea fata de prestatia Elenei Udrea la ministerul Turismului: "Ce face pe international e extrem de eficient". Presedintele Traian Basescu este multumit de activitatea ministerului condus de Elena Udrea, cel putin sub aspectul promovarii imaginii Romaniei in lume. "Ce face pe international, pe promovarea Romaniei, Ministerul Turismului este extrem de eficient", a declarat, ieri, la postul public de radio, seful statului. Pentru Basescu, faptul ca turistii straini evita Romania din cauza drumurilor si a serviciilor proaste este "un cliseu", chiar si cand e vorba de reteaua de sosele. "Sigur ca nu sunt grozave (sosele - n.red.). Dar pot sa va spun ca, in mod normal, 70 la suta din turism se face cu avionul. Oamenii vin cu avionul, sunt preluati cu autocare, dusi acolo unde e programul", a declarat senin presedintele, trecand peste faptul ca Romania are un singur aeroport international si cateva mai mici, pentru rute interne, si ca, pentru a ajunge dintr-un colt in altul al tarii, cu autocarul, turistii trebuie totusi sa calatoreasca pe drumurile proaste si foarte aglomerate, noteaza Gandul.

Leul, devalorizat cu premeditare pentru accize mai mari. Cursul leu-euro a crescut constant din a doua parte a lunii septembrie, iar analistii se asteapta ca acest proces sa continue, pe fondul crizei. Acesta nu este insa singurul motiv pentru care leul se depreciaza.Voci avizate sustin ca evolutia negativa a monedei nationale are stransa legatura cu data de 1 octombrie, cand se stabileste nivelul accizelor pe anul viitor, in functie de cotatia euro. Guvernul are nevoie disperata de bani si analistii nu exclud ca ar putea fi vorba despre o „devalorizare controlata”, scrie Gardianul.

Monitorizarea Romaniei ramane, clauza de salvgardare trece. Romania ramane sub monitorizarea Comisiei Europene pana cand justitia va ajunge la standardele europene, insa va scapa de la inceputul anului viitor de clauza de salvgardare pe justitie, atunci cand se va incheia perioada in care ar fi putut fi aplicate sanctiuni de catre UE. In cazul aplicarii clauzei, solutiile justitiei romanesti nu ar fi recunoscute in statele comunitare, ceea ce i-ar dezavantaja mai ales pe oamenii de afaceri, care sunt confruntati adesea cu procese comerciale, scrie Romania Libera.