Un tehnician de laborator a fost arestat in cazul studentei de la Yale ce a fost gasita strangulata. Un tehnician de la Yale a fost arestat joi fiind acuzat ca a omorat prin strangulare o studenta al carei trup a fost gasit intr-unul dintre laboratoarele universitatii saptamana aceasta, a declarat un purtator de cuvant al politiei, citat de CNN. Raymond Clark a fost arestat in cursul zilei de joi la motelul din Connecticut unde a stat dupa ce miercuri fusese retinut pentru efectuarea testelor ADN. Conform ziarelor locale tehnicianul prezinta zgarieturi pe piept si nici nu a trecut testul cu poligraful.

Un nou caz Fritzl: O tanara din Australia a fost violata de tatal ei timp de 30 de ani, dand nastere la 4 copii. Un barbat din Australia a fost arestat sub acuzatia ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 30 de ani. In urma abuzurilor fata a avut 4 copii, toti cu probleme de sanatate, informeaza CNN. Barbatul, in varsta de 60 de ani, a inceput sa abuzeze de fiica lui din anii '70 cand aceasta avea 11 ani si a continuat pana in 2007, cand ziarul Herald Sun a sesizat cazul. Autoritatile din statul Victoria nu au divulgat identitatea barbatului sau alte detalii despre acest caz, precizand ca trebuie sa se supuna unui ordin de confidentialitate emis de tribunal. Acest caz aminteste de cel al lui Josef Fritzl, austriacul care si-a sechestrat fata in pivnita timp de 24 de ani facand cu ea 7 copii.

Un nou tip de orez ar putea ajuta India in lupta impotriva foametei. Daca cercetatorii indieni au dreptate, sute de milioane de oameni din India ar putea beneficia de un sortiment de orez ce se prepara prin simpla imbibare in apa. Oamenii de stiinta de la Central Rice Research Institute (CRRI) din Orissa au reusit sa produca sortimentul de orez fiind inspirati de asa-zisul orez soft, sau "komal saul", care este cultivat in statul indian Assam. Retetele traditionale ne arata ca acest tip de orez trebuie lasat in apa peste noapte, iar apoi poate fi mancat cu ulei de mustar si ceapa. Pana acum aceste cereale nu au fost cultivate decat in in zona nord-estica, dar cercetatorii au creat un hibrid intre orezul traditional si cel soft. Acest nou sortiment poarta numele de Aghunibora. Datorita faptului ca in India malnutritia este o problema grava, acest nou sortiment de orez poate fi o arma foarte puternica in lupta impotriva foametei, scrie The Independent.

Incalzirea globala ne va aduce la pachet cutremure si tsunami. Profetiile despre viitor venite din partea unor reputati climatologi si geologi nu sunt deloc incurajatoare pentru omenire. Conform studiilor acestora, accelerarea si accentuarea procesului de incalzire globala va provoca fara doar si poate, cutremure si valuri tsunami pe toata suprafata globului pamantesc. Cutremure, eruptii vulcanice, gigantice alunecari de teren si valuri tsumani vor deveni cu toate din ce in ce mai frecvente pe masura ce planeta se incalzeste sub efectul de sera. Schimbarile geologice influentate de incalzirea globala vor duce, de asemenea, la emisii imense de metan, un gaz cu puternic efect de sera depozitat sub forma solida sub stratul de permafrost precum si pe fundul marilor si oceanelor, in cantitati mai mari decat tot dioxidul de carbon din atmosfera din zilele noastre, scrie Descopera.

Oamenii de stiinta japonezi sunt cu pas mai aproape de a crea holograme care pot fi atinse. "Pana acum, hologramele tineau doar de domeniul vizual, iar daca incercai sa le atingi nu obtineai nimic, mana trecea prin imaginea proiectata", a declarat Hiroyuki Shinoda, profesor la universitatea din Tokyo si unul din dezvoltatorii proiectului. "Acum lucram la o tehnologie care permite adaugarea senzatiilor tactile". Hologramele, imagini tridimensionale, sunt folosite in prezent pe cartile de credit, DVD-uri sau CD-uri pentru a impiedica falsificarea acestora, iar holograme la scara mai mare au fost folosite in industria divertismentului. Tehnologia fost testata cu obiecte relativ simple, dar cercetatorii au planuri mai mari, inclusiv intrerupatoare virtuale pentru spitale, sau alte locuri in care contaminarea prin atingere este foarte probabila, informeaza Reuters.